Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 01 грудня 2020, 00:15
67784
37

Стала відома аргументація, чому УЄФА зарахував поразку Україні

Генсек УАФ Юрій Запісоцький вважає, що збірна зробила все, щоб матч відбувся

| Оновлено 01 грудня 2020, 00:15
67784
37
Стала відома аргументація, чому УЄФА зарахував поразку Україні
УАФ

Секретар УАФ Юрій Запісоцький назвав причини присудження Україні технічної поразки в матчі зі Швейцарією.
 
«Ми допускали, але абсолютно не розраховували на такий результат. Ми виходили з того, що наша аргументація буде досить сильною. Як мінімум, українська команда зробила все, що було в її силах, щоб матч відбувся 17 або 18 числа, відповідно до медичного протоколу УЄФА.
 
Їхній головний аргумент полягав у тому, що українська сторона повинна була на наступний день забезпечити появу нової команди. Цю команду було б складно назвати національною збірною. Хто б не приїхав, яких би максимальних зусиль ми не доклали, якби цю команду вивів на поле не Андрій Шевченко, спортивна вартість цього матчу була б нульовою або близькою до цього. Хоча це не аргумент, бо ми до останнього намагалися все ж виконати вимоги, розуміючи, що спортивна вартість цього поєдинку буде мінімальною. Навіть в тих умовах, в які ми були поставлені.
 
100% команда повинна була прибути з України, не контактувати зі складом, який був на той час в Люцерні, але, оскільки протокол УЄФА по матчах на виїзді дуже жорсткий, забезпечити це було неможливо. З точки зору того, що потрібно було здати тести, пройти кілька процедур, забезпечити чартер, перетин кордону і так далі. Це все було неможливо зробити за 24 години. Якби ми мали 48 годин, ми б упоралися.
 
Шанси у нас завжди є, з урахуванням навіть всієї специфіки - хто наші опоненти, де знаходиться спортивний арбітраж. Ми зробимо все від нас залежне, щоб довести нашу правоту. Ми будемо просити дати нам можливість вирішити питання на футбольному полі. Для нас буде принциповим захистити наші інтереси, українського футболу і нашої держави», - сказав Запісоцький.

Джерело Футбол 1/2/3
Оцініть матеріал
(472)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: витік інформації про преміальні став для ЛНЗ несподіванкою
Футбол | 28 березня 2024, 23:23 1
Журналіст: витік інформації про преміальні став для ЛНЗ несподіванкою

У черкаському клубі не очікували, що ця інформація так зацікавить пресу

Матвій і його команда. Що треба знати про збірну України, що вийшла на Євро
Футбол | 28 березня 2024, 13:58 4
Матвій і його команда. Що треба знати про збірну України, що вийшла на Євро

Блогер Sport.ua Cергій Тищенко розповідає про збірну України U-19

Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ВВВ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tsidyi
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Milan1990
Ничего не прояснилось! Разве есть такое положение, что сборная, у которой выявили коронавирус, должна привезти НОВУЮ сборную в течение 24 часов??? где ее взять??? новый персонал, новые игроки, новый тренер??? у нас что, есть дубль сборной??? что за бред????
Богдан Саженко
Чому німці там не вдіяли, теж могли таку ваньку зваляти? тому ,що вони були впевнені в собі .Швейцари пішли на самий огідний крок.
MiddleGreek
А чому взагалі довелося захищатися, відповідаючи на цю вимогу? Хто є ініціатором цієї вимоги? Швейцарці чи все-таки УЄФА? Який протокол УЄФА стосовно цього? Хтось може дати лінк на регламент і Адже у нас було 13 готових гравців з негативними тестами. Навіщо нам привозити ще когось? І якщо це умова швейцарців, а не УЄФА, яке ж тоді правове підгрунтя для цього? Наша Ю21 не мала права грати згідно з тими ж протоколами УЄФА. Чому ніхто не розглядав перенесення матчу на інший день/рік? Позиція швейцарців ну ми ж будемо зайняті весь час і ніяк не знайдемо часу на гру, жаль, що вирішилось не на полі, але що поробиш просто сміховинна. Я не схильний обвинувачувати УАФ, тому що тут нас просто внаглу розводять, але якщо вони займають таку пасивну позицію шмаркачів, то для чого вони взагалі потрібні?
Andrew
Гаденькие, мерзкие швейцарцы, что тут еще сказать.
Сделали как им нужно, с помощью своих врачей, юристов, менеджеров. Типа - "за спортивные принципы, феирплей", но если нужно для выгоды, то ложить на это хотели. Обидно
Но так поступают с теми, кто не может ничего сделать. Вот не могли бы они с немцами так поступить
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kherson384
Это уже даже и не спорт.
Так, поддержка чьих-то интересов.
Браво УЕФА!!!
MasterSith_2013 Кысельов
Типер можна неграти проти якось сильношого суперника допустим Реала бо там у футболіста наш лікар найшов собі надуманий ковід перетистовку робити відмовив плював всім в лице футболістам, тб та вболівальникам і все ми перенравати небудем у нас календар нате вам 3:0 класно футбол пограли ми хотіли їх на полі обіграти але так тоже непогано. ГАНЬБА УЄФА!!!
Анатолій Дяченко-Сагайдачний
Що керівництво УАФ, що юридичний відділ - повний нуль. Такого безладу в історії українського футболу ще не було. Пора кінчати цей безлад і гнати поганою мітлою цих недопроіесіоналів.
MasterSith_2013 Кысельов
Нє тут все понятно але я неможу дечого зрозуміти чому уєфа рівняє збірні до клубів де футболісти тринуються і грають з одним тренером і мають 2-3 склади що можуть привести 2 або 3 склад і він буде грати по тій же схемі як і перший. А у збірній як получається приїдуть фуболісти допустим Ротаня за годину до матчу і що мають просто вийти і просто зіграти хто як може і як хоче без триніровки і вивчення суперника то це не професійний футбол а дворовий получається бо такого навіть в аматорах непобачиш! Тоді питання нахрен то УЕФА коли Петя може напряму домовитись зі Штефаном про матч без такого посиредника!
Михаил Степанов
Что можно сказать на такую "аргументацию"? Только пожать плечами...
dd dent
Занятно, но велика вероятность что наш ослабленный уставший состав там проиграть мог бы, особенно учитывая что даже в первом матче сыры нормально играли, так что зря по сути они затеяли кабинетные игры эти
MiddleGreek
Ось так звані «спеціальні норми»
Виконавчий комітет УЄФА схвалює нові принципи для майбутніх матчів національних команд
Понеділок, 31 серпня 2020
Остання редакція: Четвер, 3 вересня 2020
Підготовка національних збірних до матчів відбувається на фоні ускладнень спричинених пандемією COVID-19. Імплементація протоколу УЄФА під назвою Повернення до гри, що включає ретельне тестування, має на меті проведення матчів за спланованим розкладом. На додаток, і у відповідності з вимогами протоколу УЄФА, більшість футбольних асоціацій спромоглися отримати дозвіл від уповноважених національних/місцевих органів охорони здоров’я подорожувати до місця проведення матчів та повернення гравців до футбольних клубів після гри.
Однак, позитивні результати тестів на COVID-19, отримані гравцями безпосередньо перед матчем, можуть призвести до відправки групи гравців або цілої команди на примусовий карантин. Таким чином, національні асоціації не зможуть виставити команду на гру, рахуючись з рішенням прийнятим відповідними уповноваженими національними/місцевими органами влади.
Як наслідок, і зважаючи на щільний міжнародний розклад, деякі матчі групи Ліги Націй УЄФА
2020/21Ю-21 Чемпіонату Європи УЄФА , 2019/2020, і кваліфікації до ЄВРО-2020 УЄФА Жінки не можуть бути перенесені.
Зважаючи на цю ситуацію і беручи до уваги специфіку змагань національних команд,28 серпня 2020 року, Виконавчий комітет УЄФА схвалив наступні принципи (читай спеціальні норми), які застосовуються до вищезгаданих турнірів:
1) Якщо група гравців відправляється на примусовий карантин чи самоізоляцію виходячи з рішення уповноважених національних/місцевих органів влади, матч повинен відбутися допоки команда має 13 гравців (включаючи 1 воротаря), незважаючи на інші положення, зазначені у регламенті цього турніру (включаючи крайній термін заявки гравців), за умови, що всі гравці мають юридичне право представляти команду Ю-21 чи іншу національну команду у відповідності з регламентом ФІФА і за умови, що вони мають негативний результат тестів на COVID-19.
2) Якщо національна асоціація не має змоги виставити команду на поле з вищезгаданим мінімальним числом гравців (13, включаючи 1 воротаря), якщо можливо, матч буде перенесений на дату призначену адміністрацією УЄФА, яка також уповноважена призначити місце проведення матчу в нейтральній країні (країні-члена УЄФА) якщо це потрібно; в будь-якому разі, країна-господар залишатиметься відповідальною за організацію та покриття всіх витрат за проведення матчу.
3) Якщо матч не може бути перенесений, Контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА має право приймати рішення щодо цієї справи. Національна асоціація футболу, на яку покладена відповідальність за те, що матч не відбувся, буде проголошена як така, що програла матч, хіба тільки контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА прийде до висновку, що жодна з команд не є відповідальною за зрив або ж за те, що матч не відбувся повністю, тобто, коли матч не може бути проголошений як програний. Якщо матч не може бути проголошений як програний, результат матчу може бути вирішений жеребкуванням (перемога 1-0, поразка 0-1, нічия 0-0), яке буде проведене адміністрацією УЄФА;
4) Якщо член суддівської команди отримує позитивний результат на COVID-19, УЄФА має виняткове право призначити заміну, яка може бути тієї ж національності, що і команда однієї з асоціацій футболу або ж може бути/не бути у офіційному списку ФІФА.
MiddleGreek
Порився на сайті УЄФА. Знайшов відповідні рішення, статут і положення. Хоча це й брудна бюрократична гра, але у швейцарці мають цілком доцільні юридичні аргументи. Як їх має і УАФ. Однак: а) ми б'ємося з ними на їхньому полі б) я тішу себе ілюзіями про рівень компетентності нашої юридичної команди та всього керівництва ЮАФ. Дуже здивуюсь, якщо нам хоча б дозволять переграти. Ворд показує, що переклад дорівнює 691 слову тому я залишу його окремим коментарем або ж коментарями.
None
Это получается, что у нас не было 13 игроков? Не страна, а одни пизд@болы кругом. Когда ж это все закончится?
guardian47
Так то Эуропа,а мы стали колонией.Пока не перестанем быть попрошайками,а станем сильными,так и будет.
MiddleGreek
Посилання на ресурси:
Рішення:
https://www.uefa.com/insideuefa/disciplinary/updates/0263-10f07669c421-a1b7
e2cc6859-1000--ab-switzerland-v-ukraine/
Стаття в регламенті, яка визначає уповноважених вирішувати такі справи 29 (3): https://documents.uefa.com/viewer/document/ZNsWJsRSmOuSS2Ql_y8~qQ
Спеціальні норми прийняті у зв'язку з Covid-19:
https://www.uefa.com/insideuefa/mediaservices/mediareleases/news/0260-10436
93afa4e-40877a739cf7-1000--new-principles-approved/
MiddleGreek
Стаття 29 (3):
Контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА уповноважений вирішувати дисциплінарні та етичні питання та всі інші питання, які передбачені нормативно-правовими документами УЄФА. У невідкладних справах (особливо, що стосується допущення до чи виключення зі змагань під егідою УЄФА ), голова комітету може передати справу відразу до Апеляційного комітету УЄФА для винесення рішення.
MiddleGreek
Рішення
Швейцарія v Україна
Остання редакція: 25/11/2020 18:00
Беручи до уваги той факт, що весь склад делегації Української асоціації футболу був відправлений на примусовий карантин, згідно з рішенням прийнятим уповноваженими органами охорони здоров’я міста Люцерн (Швейцарія) після того, як члени делегації отримали позитивні результати тестів на COVID-19, матч групи Ліги Націй УЄФА 2020/21 між збірними Швейцарії та України, який було заплановано грати 17 листопада 2020 року — скасовано.
Справа була передана для розгляду до контрольно-дисциплінарного комітету УЄФА з метою висунути рішення у відповідності з спеціальними нормами, які застосовуються на цьому етапі Ліги Націй УЄФА 2020/21.
Опираючись на статтю 29 (3) дисциплінарного статуту УЄФА і беручи до уваги невідкладні обставини цієї справи, голова контрольно-дисциплінарного комітету УЄФА направив справу до Апеляційного комітету УЄФА.
Сьогодні голова Апеляційного комітету УЄФА прийняв наступне рішення:
- Проголосити матч Ліги Націй УЄФА 2020/21 між збірними Швейцарії та України, який було заплановано грати 17 листопада 2020 року, як програний Українською асоціацією футболу (таким чином зарахувати поразку 3-0) покладаючи на неї відповідальність за те, що він не відбувся (як зазначено в Циркулярі №66/2020, що утверджує спеціальні норми, які застосовуються на цьому етапі Ліги Націй УЄФА 2020/21).