Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 30 листопада 2020, 20:09
5565
3

Україна - Австрія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ

Наші баскетболісти проведуть ключовий матч відбору на Євробаскет

| Оновлено 30 листопада 2020, 20:09
5565
3
Україна - Австрія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ
ФБУ

Поєдинок Україна - Австрія відбудеться у понеділок 30 листопада, в Любляні. Початок зустрічі о 18:10 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Xsport». Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу Україна – Австрія.

Минулої суботи всі шанувальники збірної України перші півтори чверті поєдинку проти Словенії відчували шок. Команда виявилася абсолютно не готовою до суперника і провела один з найгірших окремих ігрових відрізків у своїй історії. Надалі українцям вдалося вирівняти гру, але було вже пізно, перевага словенців виявилася занадто великою.

Наступним суперником нашої команди є аутсайдер групи – збірна Австрії, яка ніколи не хапала зірок на чемпіонатах Європи. В активі австрійців шість виступів на континентальних першостях, а найкращим результатом стало 11 місце в 1951 році. Причому в останній раз австрійці заглядали на зліт найкращих збірних Європи в дуже далекому 1977 році.

У Словенії австрійці під керівництвом свого головного тренера Рауля Корнера, який зробив собі ім'я, не без успіху тренуючи німецький «Байройт», спочатку повинні були провести поєдинок 28 листопада проти збірної Угорщини, а після битися в останній день осені з нашою збірною.

Для цих ігор тренерський штаб австрійців зупинив свій вибір на наступних виконавцях:

Захисники: Томас Шрайнер («Більбао», Іспанія), Богіч Вуйошевіч («Окапі Аалст», Бельгія), Даніель Фрідріх, Бенедикт Гюттль, Еніс Мураті (усі - «Гмунден»), Ерол Антоніо Ерсек («Баварія», Німеччина)

Форварди: Брайс Дув'є («Домброва Гурніча», Польща), Марвін Огунсіпе («Гамбург», Німеччина), Максіміліан Хопфгартнер («Клостернойбург»), Давор Ламезіч («Велс»)

Центрові: Йозо Радош («Зволле», Нідерланди), Рашид Махальбашич («Ольденбург», Німеччина)

Але епідемія коронавірусу в збірній Угорщини і швидкий відліт наших західних сусідів додому змінив плани організаторів. Щоб команди не зіграли в «міхурі» всього лише по одному поєдинку, було оперативно перероблено розклад. У підсумку в неділю австрійці зіграли, так би мовити, матч наперед проти збірної Словенії. Безумовно, наша команда не повинна була бути проти таких оновлень, адже австрійці вийдуть на старт матчу з Україною менше ніж за 20 годин після фінального свистка їхнього попереднього поєдинку проти словенців. Так що потенційна втома австрійців повинна стати ще одним нашим козирем, особливо в другій половині поєдинку.

Варто відзначити, що австрійці недорахувалися в Любляні кількох дуже міцних гравців. Так, центрового Якуба Пельтля, який виступає в НБА за «Сан-Антоніо» не відпустив до Словенії його клуб, а дуже сильний натуралізований американець Сільвен Ландесберг пропускає матчі збірної через коронавірусні обмеження в Китаї, де в даний момент протікає його клубна кар'єра. Також сильно б'є по нашому супернику травма захисника Томаша Клепайша, який дуже непогано виступає в складі німецького «Ульма».

Лідером в актуальному на сьогодні складі австрійської збірної повинен стати центровий Рашид Махальбашич. Тридцятирічний бігмен за свою кар'єру пограв в сильних чемпіонатах Іспанії та Туреччини, а на даний момент вже тривалий час виступає в міцному німецькому «Ольденбурзі». Додасть головного болю нашій збірній пара захисників збірної Австрії Томас Шрайнер і Богіч Вуйошевіч. Перший грає в чемпіонаті Іспанії, що вже само по собі є певним знаком якості для баскетболіста, а другого українські вболівальники повинні пам'ятати по протистоянню «Київ-Баскета» і «Капфенберга» в кваліфікації Ліги чемпіонів ФІБА, коли Вуйошевіч мало не поодинці тягнув свій клуб, тільки тепер Богіч є гравцем більш міцнішого «Окапі Аалст» з Бельгії.

Свій перший матч в Словенії проти фактичних господарів паркету австрійці програли. Як і в зустрічі з нашою збірною, все вирішив стартовий натиск балканців, правда основний удар припав на другу чверть, яку Австрія програла – 13:30, але і в першій словенці були хороші (12:20 не на користь підопічних Рауля Корнера). Надалі словенці розслабилися і другу половину зіграли по рахунку, дозволивши гостям скоротити відставання, яке в підсумку склало тринадцять очок – 64:77.

Найкращими в складі наших сьогоднішніх суперників стали Богіч Вуйошевіч (22 очки, 17 балів рейтингу ефективності) і Рашид Махальбашич, який не добрав своїх очок, але добре попрацював на підбираннях і в грі на своїх партнерів (11 очок + 8 підбирань + 7 передач, найкращий рейтинг ефективності в команді – 18 балів). Також не можна не відзначити ветерана Еніса Мураті, який провів один з найкращих своїх поєдинків за збірну Австрії. На рахунку тридцятидворічного захисника 17 набраних очок.

Варто зазначити, що перший матч між збірними України та Австрії залишився за підопічними Айнарса Багатскіса. На старті відбору наші баскетболісти впевнено обіграли суперника на виїзді – 88:73. У складі нашої збірної тоді відразу п'ять гравців з десяти, що виходили того вечора на паркет, набрали більше 10 очок, а в цілому українці виявилися кращими за австрійців майже за всіма ігровими показниками.

Дуже неприємна поразка від словенців поставила нашу збірну в таке ж турнірне становище. Тепер матч зі скромною збірною Австрії стає для наших баскетболістів якщо не вирішальним у кваліфікації, то вже точно визначальним. Перемога над аутсайдером групи практично забезпечить нам путівку на континентальну першість, а поразка турнірною катастрофою не стане, але дуже ускладнить життя української збірної в подальшому і змусить підійти нашу команду до матчів останнього, лютневого вікна в максимальній бойової готовності. Втім, про таке навіть думати не хочеться, все-таки загальний рівень двох команд суттєво відрізняється. Головне для української збірної, не зіграти так, як в перші 15 хвилин поєдинку проти збірної Словенії, інакше наших гравців і тренерський штаб просто не зрозуміють усі шанувальники українського баскетболу.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Словенія

4

3

1

321:292

+29

7

2.Угорщина

2

2

0

139:135

+4

4

3.Україна

3

1

2

221:219

+2

4

4.Австрія

3

0

3

215:250

-35

3

30 листопада

Україна – Австрія

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чи розглядає Лунін відхід з Реалу після гри з Ман Сіті? Відомі деталі
Футбол | 18 квітня 2024, 13:54 2
Чи розглядає Лунін відхід з Реалу після гри з Ман Сіті? Відомі деталі

Український воротар думає лише про «королівський клуб»

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 35
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andriy_Bugayov
"Перемога над аутсайдером групи практично забезпечить нам путівку на континентальну першість..."
Не практично, а забезпечить вже точно. При будь-яких розкладах ми вже не опустимось на 4 місце, тому якщо сьогодні переможемо - можемо спати спокійно.
Лев Немцов
Давайте, парни, удачи вам!
Al Zolo
непонятна уверенность авторов-австрийцы ток 2 игры сыграли-им еще 4