Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 листопада 2020, 14:33
5033
1

Динамо легко б'є Ворсклу, натужна перемога Шахтаря, наВАРна нічия Колоса

Найцікавіші події 11-го туру УПЛ – в нашому традиційному огляді

| Оновлено 30 листопада 2020, 14:33
5033
1
Динамо легко б'є Ворсклу, натужна перемога Шахтаря, наВАРна нічия Колоса
ФК Шахтар Донецьк

На відміну від минулого туру, який виявився урізаним через перенесення матчу «Олімпік» - «Зоря», в нинішньому зіграні всі поєдинки. Центральна гра туру відбулася в Києві, де зустрілися «Динамо» і «Ворскла». Однак справжнього протистояння не вийшло: динамівці в матчі з двома вилученнями легко переграли свого візаві. А ось «Шахтар» свій поєдинок проти «Дніпра-1» виграв на нервах і останніх хвилинах. Та й ще після явної індивідуальної помилки капітана дніпрян Кравченка. Осічкою «Ворскли» не скористалася «Десна», яка в Ковалівці розписала нічию з «Колосом».

Негода туру

Календарна зима ще не настала, але в стартовій грі туру «Львів» - «Маріуполь» командам довелося діяти під акомпанемент снігопаду. Мокре поле серйозно позначилося на грі команд. Особливо на діях воротарів. Зокрема, голкіпер гостей Кудрик пропустив зовсім необов'язковий гол від Міхобі: просто не втримав слизький м'яч в руках. Але ця помилка не вплинула на підсумковий рахунок: маріупольці до того без особливого клопоту забили три м'ячі і довели гру до заслуженої перемоги. Три м'ячі, правда «сухих», забила і «Зоря» в ворота «Минаю» - і теж під супроводом снігопаду. Під час ужгородського поєдинку йшов сильний сніг, а команди грали червоним м'ячем. До початку другого тайму була рівна гра, але потім за вісім хвилин гості забили відразу три голи, знявши всі питання про переможця.

Нестриманість туру

Півзахисник «Олександрії» Валерій Бондаренко в грі з «Рухом» дістав дві жовті картки за дві хвилини. І обидві - необов'язкові, як кажуть в таких випадках, «по дурості». Спочатку 55 номер господарів в дебюті другого тайму сфолив у центрі поля, за що був нагороджений від арбітра Абдули «гірчичником», а через хвилину, вже ближче до своїх воріт, перервав не за правилами прохід суперника. В результаті ще одна жовта, яка стала червоною, і «Олександрія» замість перемоги змогла розраховувати лише на нічию в поєдинку з «Рухом».

Матч туру

На «Олімпійському» зустрілися перша і третя команди УПЛ: «Динамо» і «Ворскла». Незважаючи на гучну вивіску матчу, сама гра була з одностороннім рухом. Господарі візуально дуже легко обіграли свого опонента. Динамівці забили два м'ячі, ще одне взяття воріт полтавчан було скасовано ВАРом через офсайд. Крім того, кияни створили ще як мінімум три відмінних можливості для взяття воріт Ткаченка. А ось гості відповіли лише одним небезпечним моментом біля воріт Бущана.

Сейв туру

Голкіпер «Ворскли» Ткаченко провів неоднозначний поєдинок проти «Динамо». У першому таймі Олександр багато нервував і допускав помилки. Як наслідок - два пропущених м'ячі. Однак у другому таймі дублер Різника зробив відразу кілька відмінних сейвів. Най-най з них - на 53 хвилині гри. Шапаренко бив по воротах метрів з десяти, і вже лежачий Ткаченко зміг відбити цей удар, лише високо піднявши ногу.

Скляр туру

На 69-й хвилині матчу в Києві господарі отримали право на перспективний штрафний удар. Це Скляр, перериваючи атаку Циганкова, збив динамівського лідера на підступах до лінії штрафного майданчика. Суддівський вирок динамівці довірили виконати Леднєву. Богдан пробив дуже добре: в лівий від воротаря «мертвий» кут воріт, але м'яч так і не опинився в сітці. Тому що на виручку голкіперу поспішив Скляр: полтавський хвилеріз став на лінії воріт, ближче до штанги, і головою відбив м'яч на кутовий.

Вилучення туру

У турі було вилучено відразу кілька гравців, в різних ситуаціях і різного ступеня гріхів. Але найбільш резонансне вилучення сталося в грі «Динамо» - «Ворскла». На 82 хвилині матчу поле був змушений передчасно покинути захисник господарів Забарний. Арбітр матчу Іванов настільки суворе рішення виніс після перегляду ВАР. У тому епізоді, як здалося, Ілля оступився (приблизно так, як Мораес в грі з «Олександрією») і за інерцією врізав Степанюку в пах. Після матчу і багато динамівських гравців, і Мірча Луческу в унісон відзначили, що фол Забарного на вилучення не тягнув.

Перемога туру

Дуже натужну і вистраждану перемогу здобув «Шахтар» в Дніпрі. Тренер «гірників» Луїш Каштру провів чергову ротацію складу, але його команда все одно не біжить. Крім забитого м'яча, біля воріт Юрчука гості створили лише пару моментів з претензією на небезпеку. Господарі захищалися впевнено і грамотно. Але за дві хвилини до кінця основного часу гри нехитра флангова передача Сіпріано завершилася точним ударом Тете в самий кут воріт.

Помилка туру

Капітан «Дніпра-1» Сергій Кравченко з'явився на полі вже в другому таймі гри проти «Шахтаря». 37-річний ветеран змінив на 74 хвилині матчу юного Ярмолюка. За іронією долі саме Кравченку судилося стати антигероєм зустрічі, що котилася в нічийну гавань. На 88 хвилині Сіпріано зі свого флангу зробив простріл в центр штрафного майданчика. М'яч летів прямо на Кравченка, і Сергію залишалося лише влучити по м'ячу, щоб його відбити. Але замість цього він «махнув», і футбольний снаряд став здобиччю Тете, який і забив переможний гол.

Слова туру

Головний тренер «Ворскли» Юрій Максимов реально дивиться на речі після поразки від «Динамо»: «Ми цей матч програли ще в першому таймі, у нас шансів не було. Треба було просто дограти матч, і так людей не вистачає. Я реально дивлюся на речі. У «Шахтаря» і «Динамо» один чемпіонат, у нас - інший. Як би не хотілося - вище голови не стрибнеш. Я в перерві зайшов після першого тайму. Сказав, що якщо хоч раз по воротах поцілимо - це буде для нас супер. Степанюк один раз пробив - я був задоволений».

«Телевізор» туру

ВАР - це, звичайно, добре: допомога арбітрам, відновлення справедливості і все таке. Але коли матч перетворюється на суцільний перегляд арбітром «телевізора», то це вже занадто. У матчі між «Колосом» і «Десною» гри як такої було не так вже й багато, а ось резонансних суддівських рішень - явно більше. Суперники обмінялися голами з пенальті. І в обох випадках суддя матчу Романов, вказуючи на «точки», консультувався зі своїми невидимими помічниками. Після перерви головний момент матчу - теж за безпосередньої участі Романова. На цей раз рефері відмінив гол Коноплі. На перший погляд чернігівський захисник забив гол за правилами. Але, як виявилося, до того, як м'яч потрапив до Коноплі, футбольний снаряд влучив у руку Імерекова. Саме на цьому наполягли ВАРівці, і Романов скасував другий гол «Десни», а Імерекова ще й покарав жовтою карткою...

Ляпи туру

Через епідемію коронавірусу матч за участю «Олімпіка» в минулому турі був перенесений на пізніше (проти «Зорі»). Найбільше в донецькій команді від лап ковіду постраждали голкіпери. Наслідки епідемії «Олімпіку» довелося розхльобувати і в нинішньому турі. На гру проти «Інгульця» в основі «олімпійців» вийшов аж ніяк не основний голкіпер Бетім. Він і став головним невдахою матчу. А може, і всього туру. Обидва м'ячі, пропущені «Олімпіком», - явні помилки сербського воротаря. Спочатку він в середині першого тайму не влучив по м'ячу, і Сітчінава відправив футбольний снаряд у порожні ворота. На початку другої половини гри Бетім зробив ще один жахливий ляп. Бартулович метрів з тридцяти п'яти несильно бив по воротах, і м'яч повинен був без проблем зафіксувати воротар гостей. Але не зафіксував: між ніг і рук кіпера м'яч закотився у ворота. Ці помилки Бетіма коштували «Олімпіку» поразки. А «Інгульцю» - першої, історичної перемоги в УПЛ.

Збірна туру

Волинець - Кендзьора, Огиря, Матвієнко, Сіпріано - Кочергін, Іванісеня - Тете, Де Пена, Очеретько - Вербич

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер
Футбол | 24 квітня 2024, 02:23 2
ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер

Матч АПЛ завершився розгромною перемогою Арсеналу з рахунком 5:0

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vvviiictor
З приводу VAR з автором статті не погоджусь, все було по ділу. Якби свиснув одразу, і виявилось що гри рукою не було, то казали б для чого свистіти, дай епізод дограти.