Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 листопада 2020, 01:42
4315
8

Олександр ДЕНИСОВ: «Якого гравця втратив світ через кокаїн...»

Спеціаліст – про смерть Дієго Марадони

| Оновлено 28 листопада 2020, 01:42
4315
8
Олександр ДЕНИСОВ: «Якого гравця втратив світ через кокаїн...»
Twitter

Директор телеканалів «Футбол 1/2/3» Олександр Денисов вшанував пам'ять легендарного футболіста Дієго Марадони. Аргентинець помер 25 листопада в віці 60 років від зупинки серця.

«Помер Дієго Армандо Марадона. Людина - феномен. Феномен - це те, що не можна пояснити. Марадона - це та людина, яку не все можна пояснити з точки зору його життя, вчинків і всього іншого. Мільйонер із трущоб.

Чим він взяв за душу всіх і кожного в Аргентині? Ми не аргентинці, ми можемо говорити про це тільки з боку, але ми всі теж любили Марадону. Я побачив Марадону в 1986 році на чемпіонаті світу. Мені було 13 років і з цього моменту футбол міцно увійшов в моє життя. Було життя до 13 років до чемпіонату світу в Мексиці і після.

В першу чергу, ми пам'ятаємо той чемпіонат світу з феноменального виступу збірної СРСР. Після поразки від Бельгії я вперше плакав, дізнавшись фінальний результат. А друге відчуття від чемпіонату світу, безумовно, Дієго Армандо Марадона, його гра і те, що він показав навіть в одному окремо взятому матчі, де був і бог і диявол.

Чи була це рука рукою бога, я не знаю. Для англійців - це рука диявола. Я повторюся, що Марадона вийшов з трущоб. У трущобах у вуличній бійці, для перемоги всі методи хороші - і від кулака, і від каменю в руці. Марадона в цьому матчі грав не тільки за збірну, не тільки за Аргентину, він грав за честь своєї країни. Для Марадони цей матч був відповіддю на перемогу Англії в боротьбі за Фолклендські острови. Цей конфлікт відбувся в 1982 році і Аргентина цей військовий конфлікт англійцям програла. Це була його відповідь.

У чому він злий геній? Це, звичайно, його рука. Але для людей з трущоб, з бідних кварталів, перемога, здобута будь-якою ціною, залишається перемогою. Там по-іншому не вміють, там по-іншому не воюють. Такі правила. Правила - це відсутність правил.

Марадона зіграв за Аргентину і зіграв так, як вважав за потрібне. Другий його гол абсолютний шедевр, який увійде в історію і залишиться з нами назавжди. Ось в цьому, якщо коротко, був Марадона в одному конкретному матчі в один конкретний день. Таким ми його запам'ятаємо.

Потім був Неаполь, і там теж була своя історія. Те, що прощалося Марадоні в 1986 році, отримало неймовірне продовження в 1990 році на чемпіонаті світу. Так не вміє ніхто. І рукою забити на ЧС-86 і назвати це рукою бога, так і в 1990-му. Не знаю, яким чином, півфінальний матч Італія - ​​Аргентина проходив в Неаполі і тільки Марадона зміг попросити вболівальників підтримати в цій грі аргентинців. І в цьому матчі Італія не відчувала себе вдома. Після цього Марадону зненавиділи в Італії, не неаполітанці, ті його носять на руках і сьогодні, а вся Італія і більше йому це не пробачили.

З таких історій виростав не просто футбольний герой. Футбольний герой - це Мессі, а ось національний герой - це Марадона. Я ні в якому разі не принижував функцію Мессі, але, якщо міряти феномени, то Мессі ми можемо міряти феномен тільки кромкою футбольного поля, феномен Марадони - це масштаб національного рівня. Коли говорять, що Мессі зрівняється з Марадоною тільки після того, як виграє чемпіонат світу, я глибоко впевнений, що цього не станеться, при всій повазі до Мессі. Питання не в тому, що ти виграєш чемпіонат світу, а питання в тому, на скільки ти виходиш за рамки функції футболіста, що ти даєш людям.

Марадона дав людям з бідних кварталів надію, що можна стати зіркою і можна залишатися бунтарем і найважливіше, можна залишатися самим собою до кінця. Можливо, це бажання залишитися самим собою до кінця і стало для нього критичним в тій історії, яка, на жаль, закінчилася. Багато фільмів дивився про Марадону, але найбільше мені запам'яталася фраза аргентинця з фільму Кустуріци, з якою драмою він вимовив слова: «Ви навіть не уявляєте, якого гравця втратив світ через кокаїн». І ми ж дійсно цього не знаємо. Тільки Марадона на що він ще здатний і що він не реалізував, вибравши в своєму житті цей шлях з наркотиками», - сказав Денисов.

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Сейчас многие повылазили со всех щелей, пиарятся на смерти великого футболиста. Денисов просто не имеет морального права рассуждать о том, кто такой был Марадонна, что он делал правильно, а что нет... Мы любили и обожали его таким, как он был, со всеми его недостатками. Но таким как Денисов, следовало бы помолчать в эти скорбные для всех любителей футбола мира часы...
sergio_terry
Кто такой Денисов, чтобы рассуждать о Марадоне? Есть ли у него вообще право рассуждать? При содействии рыжего оно создало канал и программу, которая пытается ассоциироваться с аналитикой. Но ничего не получается кроме лизания шахтеровских жоп и обливания помоями Динамо. Немочь, при том бездарная..
BekXan
Шлюха ахметки рассуждает о великом.Пенисов молчи и не воняй даже на эту тему.
zelia73
слышишь ты казлина--не тебе вонять о марадоне--в твоих услугах рыжий убийца нуждается
DK1970
Вот давайте будем объективны. Что это существо внесло для развития футбола кроме вражды. И Мародонна даже при его сомнительных увлечениях кока-колой!!!!!!!!
lenares85
Я думал это он про себя вообще то
A.V.
Про покійних або хороше, або нічого. Пенисов: засунь свій дуркуватий язик в задн...цю. ДЕБІЛ...
stopor2016
А шо - Срна кокс принимал ?