Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 29 листопада 2020, 14:01
23498
9

Майк Тайсон – Рой Джонс. Прогноз і анонс на бій

Тайсон і Джонс захотіли битися по-справжньому. Ми побачимо мегафайт, що запізнився на 15 років

| Оновлено 29 листопада 2020, 14:01
23498
9
Майк Тайсон – Рой Джонс. Прогноз і анонс на бій
Parimatch

Бій Майка Тайсона і Роя Джонса - це той самий випадок, коли від питань: «навіщо», «в сенсі» і «хіба це не просто заради грошей» не сховатися. Тому що вони - найлогічніші у цій ситуації. Суперники 1966 (Майк) і 1969 (Рой) років народження, які вже дуже давно повісили рукавички на цвях. Проте, тут і переможець буде, і пояс на кону.

Чому вони не побилися, коли були активними спортсменами?

Насправді, вони могли. Незважаючи на різницю у віці всього в три роки, світанок Роя припав на кінець кар'єри Майка. У 2002 році Тайсон достроково програв Ленноксу Льюїсу, а Рой був на коні: у березні 2003 побив Джона Руїза, став чемпіоном ще й у супертяжах і просто міг вибирати собі суперників сам.

Звичайно, переговори про цю зустріч велися. Було б дивно, якби не обговорювався поєдинок головного бійця кінця 90-х проти головного бійця кінця 80-х. Але з Роєм у хевівейті не захотів битися ніхто. Принаймні, за його словами. Джонс розповідав про бажання вийти проти всіх на світі: від Льюїса з Тайсоном до братів Кличків, але всі, нібито, відмовилися.

Пізніше з'явилася інформація від Андре Ворда про те, що Джонсу пропонували захмарний на ті часи контракт, аби він вийшов проти Тайсона, але Рой відмовився. Американець все заперечував. За його словами, розділити ринг з Майком для нього завжди було б честю, але Тайсон не зміг побитися через судові позови і особисті обставини.

Як було насправді, ми, напевно, ніколи не дізнаємося, але факт того, що вони не зустрілися, залишиться з нами назавжди. Хоч тоді Майк вже і був «зовсім не тим». Та й Рой після 2003 року пішов на спад: програв Тарверу, і понеслося.

А що відбувається тепер?

Майку, мабуть, нудно на своїй фермі канабісу. У те, що у Тайсона немає грошей, рішуче не віриться. Його товар завжди продається добре, у американця відмінний будинок і аккаунт на сайті, де за одне привітання або поздоровлення він заробляє по п'ятсот доларів.

Але колишніх бійців не буває. Майк завжди був воїном, який йшов битися, а не перегравати суперника. Мабуть, Тайсон вирішив трохи розважитися.

Першим потенційним суперником був Евандер Холіфілд. Тайсон програвав йому двічі: спочатку був побитий Евандером, а потім, кілька разів наткнувшись на голову суперника, вкусив того за вухо. Дискваліфікація та інша історія вам точно відомі.

Холіфілд вже давно не та швидка молода людина, але з потужністю там все відмінно. Та й до тренувань він приступив з Антоні Тарвером і Володимиром Кличком - компанія для третьої перемоги над Майком відмінна. Але потім щось не склалося. Тайсон пішов у реслінг, були чутки про його «поєдинок» там. Потім говорили про багатомільйонний контракт для американця в боях без рукавичок, але, благо, він відмовився.

У підсумку, по суті, з нізвідки з'явився Рой Джонс і швидко погодився. Ім'я Роя практично не з'являлося до офіційного оголошення поєдинку, але Джонс щасливий. Каже про честь розділити ринг з легендою і готовність показати класне шоу.

З огляду на те, що останній свій бій Джонс провів всього два роки тому, він і заіржавіти, як Майк, не встиг. Швидше за все. У це, наприклад, вірить Девід Хей. Колишній чемпіон світу говорить, що, якщо Тайсон не влучить, Джонс зробить з нього дурня. Причини прості: Рой у хорошій формі, нещодавно боксував і постійно проводив час у залі. Майк, хоч і воїн, ще два роки тому був в огидній формі, а для виходу в ринг скинув сорок два кілограми.

Що на кону і який формат?

Спочатку передбачалося, що цей бій буде показовим. Така собі штука, коли два дідка виходять повеселитися, а гонорар передають на благодійність. Мабуть, Майк спробував попрацювати на лапах і його понесло.

З виставкового заходу подія перетворилася майже на повноцінний поєдинок. Основні правила прості:

- вісім двохвилинних раундів;

- дванадцятифунтові рукавички;

- буде визначено переможця та допускається нокаут.

Тобто, за словами організатора поєдинку, різниця з повноцінним боєм буде лише в кількості раундів, хвилинах і вазі рукавичок. Навіть пояс буде на кону.

Звичайно, WBC включилося тут же, придумавши ще один пояс - WBC Black Lives Matters. Трендово.

До цього планувався зовсім інший формат: шоломи, відсутність суддів і підсумкового рішення. Всі хотіли перетворити на шоу, в якому Майк брав участь відразу після завершення кар'єри, коли він провів відразу кілька виставкових поєдинків і не нокаутував суперників просто тому, що не хотів.

Деяких навіть притримував під руки, коли важко влучав.

Бійцям на двох понад сто років, тому від Атлетичної комісії були такі вимоги. Але переговори допомогли прибрати багато питань: шоломів не буде, будуть трохи більші рукавички. Будуть судді і вердикт. Він неофіційний, але це зараз не має ніякого значення.

Що за розкладами?

Аналітики Parimatch, звичайно, вірять в Майка. На його перемогу можна поставити за 1.50. На Роя за 2.60. Форма Тайсона дійсно вражає.

Американець скинув понад сорок кілограмів, активно, наскільки дозволяв вік, тренувався і виглядає круто. Що там із Роєм - загадка. Він не хайпував на цій історії, не викладав сотні відео, не брав участі в рекламних акціях, де перемагає акул (а Майк брав участь). У підсумку він і отримає менше: за інсайдерською інформацією, гонорар Тайсона складе близько 10 мільйонів доларів, Джонса - близько трьох.

Звичайно, частина цих грошей піде на благодійність. За словами бійців.

Незважаючи на відсутність хайпу навколо Роя і потужність Тайсона, незрозуміло, що він покаже. Перед завершенням кар'єри Майк витримував пару раундів, а потім здувався, і навіть мішкоподібний Макбрайт перемагав американця, просто будучи присутнім у рингу. І ці бої проходили п'ятнадцять років тому. Навряд чи Тайсон став у рази витривалішим з того часу.

З іншого боку, навіть зараз, якщо Майк влучить, боляче буде кому завгодно. Чи дасть Джонс зробити це - загадка. В кінці кар'єри він давав зробити це всім підряд, але, можливо, відновився за останні два роки. А, можливо, і ні.

Намагатися вгадати, що буде відбуватися в поєдинку людей, які перевалили удвох за сторіччя - як кидати каменем в темну печеру і на слух вгадувати, наскільки вона велика. Просто даремне заняття. Якщо Майк влучить відразу - впаде не тільки Рой, а й будь-хто. Але чи захоче він це робити і чи зможе - незрозуміло.

У 2003, швидше за все, не зміг би. Але 2020 рік занадто дивний, щоб щось прогнозувати.

Поєдинок Майк Тайсон - Рой Джонс відбудеться в Лос-Анджелесі, в ніч з суботи на неділю. Орієнтовний початок бою  05:30 за київським часом, 29 листопада. У прямому ефірі поєдинок покаже відеосервіс Megogo.

Опитування

Голосів 190
Спрогнозуйте, як завершиться виставковий поєдинок Майка Тайсона і Роя Джонса, який пройде 28 листопада 2020 року в Лос-Анджелесі.

Дострокова перемога Тайсона

70 голосів 36.84 %

Перемога Тайсона за очками

24 голоса 12.63 %

Нічия

48 голосів 25.26 %

Перемога Джонса за очками

30 голосів 15.79 %

Дострокова перемога Джонса

18 голосів 9.47 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(71)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DIiMax2
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tsidyi
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Василий Будник
Старики- разбойники
Сергей Иванамофф
Короче, интрига имеется.
Если Рой выдержит натиск Тайсона в первые 2 раунда, то далее уже шансы стремительно увеличиваются для Роя.
Trollface
Тайсон победит в первых раундах.
Серж. Петренко
Нарешті Спорт.Уа видав адекватний прогноз. Правда, цей прогноз полягає в повній відсутності такового
Підозрюю перемогу Джонса, однак уболіватиму за Тайсона.
Demon
Пенсионеры зажгут!!!
Provodauskas
"которые уже очень давно повесили перчатки на гвоздь..." - ага, 2018-й был жуть как давно