Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 листопада 2020, 15:08
7717
1

Топ-5 найбільш значущих перемог Майка Тайсона

Оглядач Sport.uа згадує головні тріумфи «Залізного Майка»

| Оновлено 27 листопада 2020, 15:08
7717
1
Топ-5 найбільш значущих перемог Майка Тайсона
Parimatch

В кінці 1980-х Майк Тайсон підкорив бокс, ставши наймолодшим чемпіоном світу в суперважкій вазі, завоювавши це звання в 1986 році у віці 20 років.

Протягом усієї своєї кар'єри з ним відбувався ряд суперечливих інцидентів, проте сьогодні ми не зупинятимемося на жодному з них. Замість цього ми маємо намір возвеличити генія боксу, яким був Тайсон, котрий перемагав суперників, перш ніж вони виходили на ринг.

Напередодні повернення Тайсона на ринг в цей вік-енд боєм проти не менш легендарного Роя Джонса-молодшого ми згадали п'ятірку найбільш важливих перемог «Залізного Майка».

vs Френк Бруно 2, 1996

Реванш Тайсона з Бруно був сповненим передісторій. Це був тільки третій бій «Залізного Майка» після його виходу з в'язниці, і він зіткнувся з грізним противником після двох відносно легких розминочних поєдинків.

Але бій з британцем пройшов так, як ніби Тайсон нікуди не йшов. Він здобув перемогу технічним нокаутом у 3-му раунді і знову приміряв на себе пояс WBC у хевівейті. Культовий камбек.

vs Ларрі Холмс, 1988

Того вечора Тайсон помстився за Мухаммеда Алі.

Холмс пішов на пенсію за два роки до цієї зустрічі, проте його заманили повернутися на ринг сумою в $ 2,8 млн, щоб він відбоксував проти незаперечного короля суперважкого дивізіону Тайсона. 38-річний Холмс все ще був у відмінній фізичній формі, але він явно не був рівнею молодому супернику.

Майк знищив екс-чемпіона світу за чотири раунди, знову відстоявши звання абсолютного чемпіона світу і закріпивши за собою місце найбільш грізного боксера на планеті.

Холмс в результаті завершив кар'єру тільки в 2002 році, зазнавши за свою майже 30-річну кар'єру всього 6 поразок, і програш Тайсону був єдиним достроковим.

vs Тоні Таккер, 1987

Цей бій завжди буде вважатися одним з найскладніших для Тайсона. Таккер був дуже талановитим боксером і кілька місяців утримував титул IBF у 1987 році.

Таккер чинив жорсткий опір, але в підсумку Тайсон здобув для себе надзвичайно важливу перемогу одноголосним суддівським рішенням. Молодий Тайсон звик не затримуватися на рингу, але цей бій став доказом того, що у нього вистачило стійкості і витривалості, щоб зміцнити свою велич.

Тайсон відібрав пояс IBF у Таккера і додав його до своїх поясів WBC і WBA, ставши тим самим абсолютним чемпіоном світу.

vs Тревор Бербік, 1986

У цьому бою Тайсон встановив рекорд, який досі не побитий - він став наймолодшим чемпіоном світу в суперважкій вазі в історії.

20-річний Майк воював з чемпіоном WBC Бербіком, якого високо оцінювали в той час, і повністю знищив його за два раунди. Цим Тайсон заявив про себе на весь світ, і багато хто тоді побачили в ньому найбільш захоплюючого боксера на планеті.

vs Майкл Спінкс, 1988

Це був день, коли тепер уже легендарний боксер змусив весь світ спорту встати і прислухатися.

Спінкс був непереможеним боксером з рекордом 31-0, 21 КО. Піком його аматорської кар'єри стало олімпійське «золото» в Монреалі в 1976, а у професіоналах він ставав абсолютним чемпіоном світу в напівважкій вазі і чемпіоном світу за версією IBF в суперважкій. Перед боєм з Тайсоном він був позбавлений титулу IBF за відмову боксувати з обов'язковим претендентом Таккером, натомість обравши більш прибутковий бій з Джеррі Куні. Але Спінкс все ще утримував неофіційний, але престижний титул чемпіона світу в хевівейті за версією журналу «The Ring», а також звання лінійного чемпіона світу.

Однак навіть такий досвідчений вовк, як Спінкс, не зміг нічого протиставити Тайсону. Тому знадобилася всього 91 секунда, щоб нокаутувати Спінкса у найбільш прибутковому на той момент поєдинку в історії боксу. Бій приніс дохід близько $ 70 млн, з яких Тайсон заробив рекордні $ 22 млн, а Спінкс $ 13,5 млн.

Опитування

Голосів 190
Спрогнозуйте, як завершиться виставковий поєдинок Майка Тайсона і Роя Джонса, який пройде 28 листопада 2020 року в Лос-Анджелесі.

Дострокова перемога Тайсона

70 голосів 36.84 %

Перемога Тайсона за очками

24 голоса 12.63 %

Нічия

48 голосів 25.26 %

Перемога Джонса за очками

30 голосів 15.79 %

Дострокова перемога Джонса

18 голосів 9.47 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Український Крим
Спіймав себе на думці, що крім значущих поразок Майка, не знаю про нього нічого( все ж таки інформаційна радянська блокада не дала змоги побачити Майка в кінці 80-х