Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 26 листопада 2020, 16:22
892
0

Дандолк – Рапід Відень. Анонс та прогноз на матч Ліги Європи

Ірландці спробують повернутися до боротьби за одну з двох путівок до плей-оф

| Оновлено 26 листопада 2020, 16:22
892
0
Дандолк – Рапід Відень. Анонс та прогноз на матч Ліги Європи

У 4-му турі групового турніру Ліги Європи ірландський «Дандолк» прийме на своєму полі австрійський «Рапід» із Відня. Поєдинок на полі арени «Талла Стедіум», яка розташована у Південному Дубліні і є домашньою для клубу «Шемрок Роверс», розпочнеться о 22:00 за київським часом.

«Дандолк»

Бронзовий призер чемпіонату Ірландії 2020 року першу половину дистанції групового турніру в Лізі Європи здолав без нічого. У трьох матчах підопічні 38-річного Шейна Кігана зазнали трьох поразок. Втім, лише у одному поєдинку «біло-чорні» програли за всіма статтями - у 2-му турі, коли їх в Лондоні декласував місцевий «Арсенал» (0:3). В інших же зустрічах команда боролася за очки відчайдушно.

У стартовому поєдинку «Дандолк» на своєму полі зарубився із «Мольде» - вів у рахунку, але, пропустивши двічі в середині другого тайму, в результаті програв 1:2. У 3-му турі дублінці влаштували справжню гольову перестрілку у Відні з «Рапідом». Вони знову першими повели в рахунку, відзначившись вже на 7-й хвилині, але ще до перерви пропустили у відповідь. А після перерви змогли на три голи у виконанні господарів відповісти лише двома своїми. У підсумку вийшов третій «бублик» для «Дандолка» - 3:4.

Паралельно з боротьбою у групі Ліги Європи команда в національному Прем'єр-дивізіоні змогла завоювати бронзові нагороди, фінішувавши у таблиці слідом за чемпіоном - «Шемрок Роверс», а також віце-чемпіоном - «Богеміансом». Втім, кінцівку сезону підопічні Кігана по-справжньому завалили, зумівши взяти у п'яти заключних матчах лише одну перемогу при двох нічиїх та двох поразках. Під саму завісу «Дандолк» програв 0:1 на виїзді «Вотерфорд Юнайтед», поділив очки у гостях із «Сент-Патрікс Атлетік» (1:1) та вдома поступився 0:2 «Слайго Роверс», якому лише одного пункту не вистачило, щоб наздогнати дублінців на третій позиції.

В майбутньому матчу у лавах «біло-чорних» на поле не зможуть з'явитися травмовані Макелені та Мессі.

«Рапід» Відень

Віденській команді довелося вже на старті групової стадії потрапити під атаки фаворитів квартету В - лондонських «канонірів», які завітали у гості до Австрії. Гол Фунтаса в дебюті другого тайму дав «Рапіду» надію, але в середині другого тайму за 4 хвилини англійці не тільки повернулися до гри, а й оформили свою перемогу - 2:1. Довелося австрійцям свої плани щодо завоювання перших турнірних очок перенести на другий поєдинок - проти норвезького «Мольде». Однак і в цьому матчі у «Рапіда» трапився пропущений гол у середині другої 45-хвилинки, який обернувся для нього мінімальною поразкою - 0:1.

Лише в третьому поєдинку турніру підопічним Дітмара Кухбауера вдалося взяти три очки. На їхню домашню арену «Альянц Стедіум», або «Вестштадіон», як ще його називають неофіційно, в гості завітав «Дандолк». Ірландці були близькі до позитивного для себе результату - вони першими повели в рахунку, а на 81-й хвилині з пенальті повторно в матчі відновили паритет (2:2). Проте в кінцівці вінці проявили завидну волю до перемоги та в нагороду її відсвяткували - 4:3. Після виграшу «Рапід» отримав шанс на продовження боротьби за вихід з групи до плей-оф, але для цього йому необхідно обігравати «Дандолк» і в Дубліні.

Зауважимо, що у австрійській Бундеслізі в останніх турах справи у команди Кухбауера йдуть не кращим чином. Після серії з чотирьох переможних матчів вона перед паузою на листопадові матчі збірних поділила очки з «РБ Зальцбург» (1:1), а минулого вікенду на виїзді програла «Ріду» (3:4). Таким чином, в турнірній таблиці чемпіонату Австрії «Рапід» йде на третьому місці, маючи у активі 17 очок після 8 ігор. Лідирує «РБ Зальцбург», у якого на 2 пункти більше.

Проти «Дандолку» партнерам не зможуть допомогти відразу п'ять гравців. Травмовані Веліміровіч, Дібон, Любічіч, Петровіч та Шобесбергер.

Особисті зустрічі команд

Раніше згадуваний матч першого кола, який відбувся 5 листопада - перша і поки єдина очна дуель суперників. Ще раз нагадаємо, що у Відні з рахунком 4:3 виграв «Рапід», який зумів зламати опір ірландців на заключних хвилинах другого тайму.

Орієнтовні склади команд:

«Дандолк»: Маккарі, Гартленд, Бойл, Клірі, Хор, Шилдс, Даффі, Слоггетт, Маунтлі, Дамміган, Хобан.

«Рапід» Відень: Гартлер, Стойковіч, Хофманн, Барач, Шик, Рітцмайер, Кнасмюльнер, Граховац, Улльманн, Кара, Фунтас.

Прогноз на протистояння

Ми вважаємо, що оптимальною ставкою на цей матч буде перемога гостей із коефіцієнтом 1.60 по лінії Betandyou.

26 листопад, четвер

«Дандолк» - «Рапід» Відень
Дублін. Стадион «Талла Стедіум». Початок - о 22:00
Пряма ТБ-трансляція - Megogo
Прогноз Sport.ua — 0:2

 

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 16 квітня 2024, 08:01 2
Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25

Реал та ПСВ гарантували собі участь у головному клубному єврокубку наступного сезону

Челсі продовжив контракт із Мудриком на один сезон – джерело
Футбол | 15 квітня 2024, 16:35 3
Челсі продовжив контракт із Мудриком на один сезон – джерело

Щоправда, ця інформація не надто стикується з тим, що повідомлялося раніше

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.