Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 листопада 2020, 15:13
7305
6

ФРАНКОВ: «Якщо Десні не дадуть грати в Чернігові, вона не буде грати ніде»

Відомий журналіст - про проблеми чернігівського клубу, що насуваються

| Оновлено 24 листопада 2020, 15:13
7305
6
ФРАНКОВ: «Якщо Десні не дадуть грати в Чернігові, вона не буде грати ніде»
ФК Десна

Головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков попередив про те, що «Десна» найближчим часом може припинити існування.
 
«Через багато-багато років бездіяльності міністерство спорту України згадало про те, що стадіон імені Гагаріна в Чернігові формально належить йому, і задумало витратитися на його реконструкцію. Все б нічого і навіть радісно, ​​але воно має намір обнулити вкладення «Десни» в уже проведені роботи (а це багато, дуже багато мільйонів гривень - скажімо так, набагато більше 15) і вимагати звичайних орендних відносин: ви платите - ми вам здаємо. Найімовірніший результат сумний. Позиція керівництва клубу така, що якщо його подібним чином кинуть і позбавлять можливості грати в Чернігові, «Десна» не гратиме ніде.
 
Міністерство спорту в особі міністра Вадима Гутцайта, яке раніше обіцяло всіляке сприяння - мовляв, ми розуміємо, скільки ви туди вклали (поле, основне і запасне, будівля гуртожитку-офісу, підігрів і т.д.), різко змінило позицію і призначило в Чернігів свого директора. Це такий собі Олександр Овчаренко, який вже обіймав цю посаду у старовладні 2008-12 рр. - саме при ньому грунтовно розграбовану і напівзруйновану споруду передали міністерству. За словами представників фанатського руху «Десни», що поспілкувалися з ним, новий в.о. не надто приховує свої наміри - футбол його хвилює вкрай слабо, йому б будівництво затіяти, погрунтовніше та надовше. Про те, що вже вкладено в реконструкцію стадіону, пропонується забути.
 
«Десна» при такому чудовому розкладі вирушає у довгу пішу подорож з еротичним ухилом - за образом і подобою втікачів з Донбасу. Проблема лише в тому, що позиція клубу мені добре відома - значить, закриваємося і розбігаємося в різні боки, тому що наше місто - це не порожній звук. І якщо не можна без втрати обличчя (і конкретних грошей, вкладених не тільки в стадіон, але перш за все в клуб) грати в нашому місті, нехай все провалиться крізь землю разом з міністерством спорту і його турботою про розвиток. Вболівальники будуть страждати - але хто у цьому винен? Попутно будуть згорнуті всі інвестиційні проекти. Наприклад, клуб взяв в оренду ділянку землі біля «Чернігів-Арени» - це там грає клуб другої ліги «Чернігів» - під будівництво двох полів і бази для дитячо-юнацької академії, і це не єдиний намір такого роду. Чи є надія, що в міністерстві спорту запанують розум і здоровий глузд? Озирніться навколо і самі дайте відповідь на це питання.
 
Суд з моєю поспішною згадкою про нього пам'ятаєте? Суд, звичайно ж, був. «Десна» мала намір узаконити свої інвестиції в стадіон - щоб запобігти колізію, коли «всім велике спасибі, а тепер платіть оренду». Частково це вже вдалося (те саме рішення. Воно якраз і стосується 15 млн), частково розгляд триває. Але тут що важливо: при досягненні домовленості з новою владою ніякого суду, швидше за все, не було - позов подавали ще за старого режиму, жорна правосуддя в таких випадках обертаються вкрай повільно. Однак нова влада, дізнавшись про позов, а точніше, про вже програний суд, вважала за краще зробити вигляд, що смертельно образилася, і продовжила неоголошену війну, раптово перейшовши до активних дій , - написав Франков в своєму телеграм-каналі.
 
Відзначимо, що у вівторок люди з символікою «Десни» побили директора стадіону і кинули його в сміттєвий бак.
 

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Daren44
Полностью на стороне ультрас и клуба!
Тут видим стандартное в нашей стране "кидалово"...
Проблема в том, что скорее всего мусорный бак не возымеет действие, надо быть последовательными и бить во все колокола. Подключать прессу и т.д.
Должен быть резонанс, иначе никак...
gvs58
Щодо революції гідності. На привеликий жаль, вона породила таких негідників, в порівнянні з якими Янукович виглядає, як дешевий фраїр. І в більшій мірі це стосується влади Пороха, яка прийшла на крові Майдана!!!
shoko
Если вы делаете ремонт в квартире которую арендуете - это ваше личное дело и делается исключительно ради собственного комфорта и удобства проведения там собственных матчей. Если же хозяин просит вас на выход,а вы назло ему отказываетесь снимать новую квартиру и остаётесь жить на улице то это опять же ваше личное дело. То есть и в первом и вовтором случае - попахивает либо тупым шантажом либо элементарной глупостью.
Ёкарный Бабай
Суицид ради мести? Если клуб хочет самораспуститься, потому что его кто-то там обидел, то скатертью дорожка - он нах никому не нужен, видите ли делают одолжение своей игрой. Сначала решают проблемы с местом проведения матчей, потом создают клуб. Поразводилось хитрожопых, которым все должны.