Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 листопада 2020, 13:19
5927
2

Гол Гармаша, вилучення Мораеса, нічия Шахтаря, 3 пенальті в Ужгороді

Найцікавіші події десятого туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 25 листопада 2020, 13:19
5927
2
Гол Гармаша, вилучення Мораеса, нічия Шахтаря, 3 пенальті в Ужгороді
ФК Динамо

Тур вийшов неповним: через спалах коронавірусу в «Олімпіку» його матч проти «Зорі» перенесений. У центральному поєдинку ігрового дня «Шахтар» втратив очки в поєдинку проти «Олександрії». Хоча можна сказати і так: «Шахтар» ледь не програв «Олександрії», цілу годину граючи в меншості. А «Десна» на своєму полі несподівано поступилася аутсайдеру - «Львову».

Завдяки перемозі над «Інгульцем» команда Луческу знову зміцнила своє лідируюче становище: плюс три очки над «Шахтарем».

Перенесення туру

І знову здрастуйте. Якось ми вже відвикли від усічених турів. Але друга хвиля кононавірусу (а може, все ще перша) робить свою чорну справу. Напередодні матчу проти «Зорі» COVID-19 атакував «Олімпік». Причому настільки серйозно, що у донецької команди в строю не виявилося жодного голкіпера. Тому гру «Олімпік» - «Зоря» перенесли на пізніше. До слова, в «Зорі» теж спалах епідемії: тимчасово поза грою кілька гравців основного складу і хтось із тренерського штабу.

Герой туру

Денис Гармаш буває різним. Наприклад, такий, до якого ми звикли в його «дотурецьку» епоху: вибуховий, емоційний, який скоріше заважає «Динамо», ніж допомагає. Після повернення в рідну команду з оренди Гармаш начебто змінився. У всякому разі, таке враження склалося після його гри в Кропивницькому. Фактично, півзахисник зробив гру з «Інгульцем»: на його рахунку точний удар плюс результативна передача Шапаренку. Може, він правда змінився в кращу сторону? Хоча свій звичний «гірчичник» Денис теж заробив...

Офсайд туру

В середині першого тайму підопічні Лавриненка зрівняли рахунок в матчі проти «Динамо». Правда, лише на кілька хвилин. Суддя поєдинку Козиряцький почав дивитися гол Козака по «телевізору». І побачив у діях півзахисника господарів порушення правил: Олександр в момент удару по м'ячу виявився в міліметровому офсайді, тому взяття воріт Бущана було скасовано. В кінці другого тайму «Інгулець» теж забив з офсайду, але в тому моменті положення поза грою у Янакова було очевидним.

На відео з 1:41

Сейв туру

На 49 хвилині гри в Кропивницькому гості отримали право на штрафний. Де Пена дуже класно пробив метрів з 28-ми, але не менш класно зіграв Шуст. Богдан в красивому акробатичному піруеті зміг витягнути м'яч з самої дев'ятки. Дуже видовищний епізод, в якому заслуговує похвали і динамівець, і голкіпер «Інгульця».

Матч туру

«Шахтар» виходив на гру проти «Олександрії», вже знаючи, як завершився матч в Кропивницькому. Щоб утримати один бал відставання від динамівців, «гірникам» потрібно було вигравати. Але їм це не вдалося. Більш того, якби удача була на боці гостей, вони могли б і виграти. «Олександрія» зіграла дуже грамотно, дисципліновано і мотивовано. А «Шахтар» так і не знайшов контраргументів, щоб змінити хід поєдинку на свою користь. У підсумку бойова нічия 1:1 (на гол Додо оперативно відповів результативним ударом Банада), і «Шахтар» відпускає «Динамо» на три очки.

Вилучення туру

Можна лише здогадуватися, як би розвивалися події на «Олімпійському», якби команди зіграли в повних складах. Але так вийшло, що практично цілу годину ігрового часу господарі були змушені діяти в меншості. Жуніор Мораес на 31 хвилині був вилучений за дуже грубий фол на Банаді. Спочатку арбітр матчу Катерина Монзуль нагородила порушника «гірчичником», але після підказки арбітрів ВАР скасувала жовту картку і показала червону. Епізод дуже схожий і за сценарієм, і по тяжкості порушення на вилучення в «Класичному» Сидорчука.

Перекладина туру

Під завісу гри олександрійці могли навіть вирвати перемогу у «гірників». Після швидкої атаки правим флангом Лучкевич відпасував в центр воротарського на Третьякова. Тому залишалося лише підставити ногу під м'яч, що півзахисник гостей і зробив. Але замість сітки воріт м'яч влучив у поперечину. Якби трохи нижче, на пару-трійку сантиметрів, був би неминучий гол. Але каркас воріт в тому епізоді зіграв на користь чемпіонів країни.

Слова туру

Наставник «Шахтаря» Луїш Каштру досить несподівано, якщо не сказати дивно, підбив підсумки матчу проти «Олександрії»: «Гра запам'яталася кількома гольовими моментами і вилученням. Протягом гри у нас було шість явних гольових моментів, було достатньо шансів для перемоги, незважаючи на гру в меншості. Ми переживаємо складний період. Дивно, коли ти весь тиждень працюєш з сімома гравцями, а всі інші тільки перед матчем з'являються. Ми не перемогли, але заслуговували на перемогу. Пауза в чемпіонаті не означає, що гравці відпочивають. Навіть навпаки. Є і фізична, і психологічна втома. Але будемо до кінця боротися за титул».

Пенальті туру

Нечасто побачиш три пенальті в одному матчі. Та ще з одним вилученням. Все це «добро», а ще й п'ять забитих м'ячів, було в поєдинку «Миная» і «Дніпра-1». А ще на цій грі не було відразу двох тренерів «дніпрян» - головного Йовічевича і його першого асистента Беньо (через позитивні тести на коронавірус). Діями гостей керував Ханас. Уже в першій половині зустрічі були призначені два пенальті: по одному в кожні ворота. І в обох випадках претензій до арбітра Пасхала бути не може: все по ділу. Хобленко і Нурієв своїми можливостями скористалися по максимуму. Якщо в першому таймі ініціативою володіли гості, то в другій - вже господарі. «Дніпро-1» підвів герой першого тайму Хобленко: Олексій заробив майже на рівному місці червону картку. Закарпатці оперативно розіграли «зайвого» гравця: забивали Пиняшко і Нурієв. Однак останнє слово в грі було все-таки за гостями: Коркішко підсолодив гіркоту поразки точним ударом з пенальті.

Сенсація туру

Після осічки «гірників» в грі з «Олександрією», «Десна» отримувала хорошу можливість наблизитися до «Шахтаря» на відстань одного турнірного балу. Для цього потрібно було «всього нічого»: перемогти вдома аутсайдера «Львів». Але зробити це «сіверянам» не вдалося. Львів'яни в черговий раз довели, що для чернігівців є дуже незручним суперником: досі на рідній арені «Десна» ще жодного разу не перемагала «Львів». Не перемогла і на цей раз. Точніше, програла. Долю матчу вирішив влучний удар Грися в середині першого тайму. В решту часу господарі тримали в облозі ворота «городян», створивши мінімум чотири реальні можливості змінити рахунок поєдинку, але удача в цей вечір відвернулася від Будківського і компанії. Крім того, відмінний поєдинок видав воротар гостей Костик.

Батьки туру

Перший гол в ворота «Колоса» забив Скляр. Півзахисник «Ворскли» в центрі штрафного майданчика продавив захисників і головою відправив м'яч у сітку воріт. Забитий м'яч хвилеріз полтавчан присвятив разом з партнерами Пердуті, який напередодні став батьком: у родині Ігоря народилася дівчинка. Сам щасливий батько взяв участь у другому взятті воріт ковалівців, коли після його удару м'яч відскочив до Щербака, який і відправив м'яч у дальній кут воріт.

У турі було ще одне аналогічне святкування: після забитого гола Банади в ворота «Шахтаря» практично всі гравці «Олександрії» характерним рухом привітали Валерія Лучкевича, у якого перед матчем народився син.

Збірна туру

Костик - Додо, Забарний, Яворський, Вантух - Банада, Гармаш - Ковалець, Буяльський, Пиняшко – Нурієв

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Василь ЛОМАЧЕНКО: «Ніколи не забуду пограбування в бою з Хейні»
Бокс | 01 травня 2024, 11:16 6
Василь ЛОМАЧЕНКО: «Ніколи не забуду пограбування в бою з Хейні»

Український боксер – про поразку в бою за абсолютне чемпіонство

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Гол Гармаша, удаление Мораеса - обычно наоборот ))
Orel
"Експерти" " ВФ" не знають за якими критеріями визначається офсайди? А може то не експерти, а випадкові люди, які за певну оплату говорять те, що вигідно платнику? Так буде чесніше.