Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 листопада 2020, 12:47
6621
13

Генератор сенсацій. Львів мінімально обіграв Десну

Підопічні Шумського виявилися сильнішими за чергову команду з верхньої частини турнірної таблиці

| Оновлено 23 листопада 2020, 12:47
6621
13
Генератор сенсацій. Львів мінімально обіграв Десну
УПЛ

Суботня програма десятого туру Української Прем'єр-ліги продовжилася матчем в Чернігові, у якому без особливих зусиль можна було визначити аутсайдера і фаворита пари. Місцева «Десна», для якої відкрилися непогані перспективи на вершині турнірної таблиці з огляду на чергову похибку донецького «Шахтаря», приймала на своєму полі аутсайдера на стартовому відрізку нового сезону – ПФК «Львів», який все ще переживав зміну персоналії на позиції головного тренера.

На півночі нашої країни в цей вечір встановилася прекрасна морозна погода, яка змусила футболістів докладати чималих зусиль для того, щоб просто зігрітися на полі. Бенефіціаром у цій історії виявився глядач біля телеекранів, адже команди влаштували по-справжньому захоплюючі два тайми в своєму виконанні.

Перевагу в стартовому відрізку було складно віддати будь-якій зі сторін. «Десна» намагалася вирішити заздалегідь результат протистояння за рахунок швидкого голу, але будь-який відскок м'яча назад до центру поля завершувався контратакою гостей. Посеред першого тайму цей момент, як виявилося, зіграє найбільш болючий жарт із командою Олександра Рябоконя, адже «Львову» вдасться випад у правий фланг чужого штрафного, а Грисьо впевненим ударом зуміє реалізувати передачу на хід від Сабіно.

У настільки нехитрій тактиці і ховається уся привабливість колективу Віталія Шумського. «Золоті леви» не ходили в наступ у час, що залишився до кінця поєдинку, після їхнього успіху на стартовому відрізку, зосередившись на захисті власних воріт. Дивним чином виявилося, що і схема в три захисники прекрасно підходить для львів'ян, хоча в «епоху Цецадзе» фанати команди хапалися за серце вже за одного згадування такого варіанту.

ПФК якісно перекривав зони на підході до своєї штрафної, а також регулярно гасив передачі суперників із флангів вже в момент їхнього виконання. Але навіть за такої стабільної на вигляд грі, ситуацію біля воріт Костика не можна було назвати спокійною. Будемо прямолінійні, «Десна» просто тринькала свої моменти в атаці, а епізод на 88-й хвилині з промахом з декількох метрів від Будківського лише очолив перелік нереалізованих за ходом гри можливостей.

Чернігівці зробили наголос на стандартні положення, і навіть двічі зуміли заштовхати м'яч у ворота, разом з голкіпером суперників. На жаль для господарів, арбітра Сергія Бойка така форма взяття воріт не влаштовувала, тому «Десна» так і залишилася без голів за підсумком цього протистояння. Напруга була відчутною, гра переглядалася на одному диханні, команди віддавалися на повну – один з найкращих матчів туру вдалося побачити! А його результат у черговий раз вказує на те, що в українському футболі завжди можна знайти, чому здивуватися. У позитивному контексті, ясна річ.

У наступному турі чернігівській «Десні» доведеться зіграти в гостях у «Колоса» з Ковалівки, а ПФК «Львів» у домашніх умовах буде приймати «Маріуполь».

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Десна» – «ПФК Львів» - 0:1

 Грисьо, 22

 Огиря, 31 – Казлаускас, 13, Захарків, 31, Сабіно, 33

«Десна»: Паст – Мостовий, Імереков, Гітченко, Полегенько (Мудрик, 67) – Огиря – Картушов (Шевцов, 81), Хльобас (Дегтярьов, 67), Гуцуляк – Тотовицький (Арвеладзе, 56) – Будківський.

«ПФК Львів»: Костик – Кравчук, Міхоубі, Махмутович, Якимець – Грисьо, Сабіно, Айнсалу, Казлаускас (Клименчук, 79) – Нич (Ременяк, 90+3), Захарків (Романчук, 54).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.).

Стадіон: ім. Ю. Гагаріна (Чернігів).

Удари (у площину): 15 (5) – 6 (3)
Кутові: 16 – 3
Оффсайди: 0 – 1.

ДЕСНА-ПФК ЛЬВІВ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 2°C

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
polesse2000
Десна з Рябоконем подивилась таблицю і подумала, що однією лівою візьмуть 3 бала
anatoliy120
Выход есть, в контексте реализации голевых моментов. Необходимо, чтобы по окончанию тренировок футболисты выполняли регулярно следующее научно- обоснованное тренировочное упражнение: пробивали по пустым воротам продолжительное время. Это тренировка намерения и уверенности. Это простое, но эффективное упражнение дает ощутимые результаты. Кстати, футболист команды "Львов" Ныч забил мяч в ворота команды "Ворскла", благодаря выполнению этого упражнения накануне по заданию тренера. Начало положено, действуйте.
Орест Орищишин
Молодці, проявили характер і перемогли. Так тримати
Віталій Ткачук
А хто Десні лікар? Статистику всі бачили. Ну і Львів з Минаєм колись мали вистрілити.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Віталій Ткачук
Х.з. чому мінусують. Як на мене, коли аутсайдер виграє в фаворита, - це добре. Таким чином підвищується рівень чемпіонату. Ті ж Десна і Дніпро будуть " землю гризти" проти ДК і шахти, бо не факт, що легко буде потрапити в єврокубки. Андердоґи також будуть старатися, бо бачать що з більш класними командами можна грати.
Greencard
Сенсації не бачу. Десні указали її справжнє місце.
axylinam
То,о чём я неоднократно писал-любой украинский тренер лучше кавказского мохнатого существа-молодцы
Володимир Підвірний
Молодці хлопці, на черзі наступна кацапня.
Ростик Карпа
Шумський молодець, видно гру, на наступний тиждень заженемо морячків