Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 листопада 2020, 12:48
8238
10

Було три пенальті: Минай в більшості переміг Дніпро-1

Дублем у складі господарів поля відзначився Анатолій Нурієв

| Оновлено 23 листопада 2020, 12:48
8238
10
Було три пенальті: Минай в більшості переміг Дніпро-1
СК Дніпро-1

Поєдинком в Ужгороді між «Минаєм» і «Дніпром-1» відкрилась недільна програма 10-го туру УПЛ. Перед початком зустрічі стало відомо, що головний тренер дніпрян Ігор Йовічевіч здав позитивний тест на коронавірус, тож діями команди у звітній грі керував один з асистентів Андрій Ханас. 

Наставники команд не провели широкої ротації стартового складу. Василь Кобін, в порівнянні з попереднім матчем з «Десною», зробив три зміни: місце у воротах зайняв Андрій Попович, в захисті замість Маємбе вийшов орендований у «Дніпра-1» Лопирьонок, а в нападі дискваліфікованого Шиндера замінив Василь Пиняшко. Тренерський штаб дніпрян теж зробив три зміни в старті: замість Адамюка, Батагова і Когута вийшли Сваток, Ігнатенко і Цуріков.

Гра розпочалась неквапливо, з позиційної боротьби, в якій «Минай» намагався нав’язати свою ініціативу. «Дніпро-1» за такого перебігу матчу відповідав кинджальними контратаками, і вже на 4-й хвилині Олексій Хобленко міг відкривати рахунок в матчі, але зіпсував вихід сам на сам з голкіпером, пробивши повз ворота. 

«Дніпро-1» не став забороняти орендованим «Минаєм» гравцям зіграти проти себе. Таким чином, Максим Лопирьонок отримав можливість довести тренерському штабу дніпрян свою профпридатність. Але став для «Миная» антигероєм, бо на 13-й хвилині в штрафному майданчику вдарив ногою Данила Ігнатенка при спробі вибити м'яч. Після перегляду VAR, головний арбітр зустрічі Ігор Пасхал призначив 11-метровий удар, і форвард «Дніпра-1» Олексій Хобленко успішно його реалізував, відкривши рахунок в матчі.

Чудовий шанс подвоїти рахунок в матчі мав все той же Хобленко. Форвард «Дніпра-1» виграв силову боротьбу в центрі поля, пройшов флангом і зробив прострільну передачу на Цурікова, та Андрій з убивчої дистанції пробив вище воріт. Схожу атаку наприкінці першого тайму створив Сергій Булеца, але знов Цуріков не зміг вдало замкнути передачу.

На останній компенсованій хвилині першого тайму, гравці «Миная» Пиняшко і Книш накрутили захисників дніпрян, і Сваток вимушено сфолив у своєму штрафному майданчику - стовідсотковий пенальті. Одинадцятиметровий чітко реалізував Анатолій Нурієв, реабілітувавшись за промах в минулому турі.

Вже в дебюті другої половини гри «Минай» міг повести в рахунку: Сніжко зробив пас в район одинадцятиметрової позначки, де на передачу відгукнувся Меліченко, але після удару останнього м'яч пройшов поруч зі стійкою. Команда Василя Кобіна активніше розпочала другу половину зустрічі, створюючи один за одним гольові моменти. В одному з епізодів арбітр міг призначити ще один пенальті, але Пиняшко після контакту з Ігнатенком відразу підвівся на ноги і продовжив гру, через що Пасхал не зафіксував порушення.

Прикру травму на початку другого тайму отримав голкіпер господарів Попович, і в «рамку» став вихованець «Дніпра» Антон Каніболоцький. Гра проходила під диктовку «Миная», гравці якого більше контролювали м’яч та створювали небезпечні моменти біля воріт Сарнавського. Гарні нагоди забити мали Ткачук, Книш і Нурієв. Дніпряни не були схожими на себе, і один з героїв поєдинку Хобленко перетворився на антигероя. Піддавшись емоціям, форвард «Дніпра-1» почав з’ясовувати стосунки з гравцем «Миная» за що отримав від арбітра червону картку і залишив свою команду в меншості.

Ігрова і чисельна перевага «Миная» втілилась у забитий м'яч на 79-й хвилині поєдинку. Вінгеру закарпатівців Василю Пиняшку вдався чудовий удар з «точки в точку», і команда Кобіна повела в рахунку. Наприкінці поєдинку дніпряни мали нагоди зрівняти рахунок, але впевнена гра Каніболоцького не дозволила відзначитись Коркішку і Довбику. А на останній хвилині основного часу Нурієв вдруге відзначився в поєдинку.

Але крапка в матчі ще не була поставлена. На 7-й компенсованій хвилині Саків збив Піхальонка у штрафному майданчику «Миная», і арбітр призначив третій пенальті в поєдинку. Коркішко реалізував 11-метровий, скоротивши розрив до 3:2.

В захоплюючому поєдинку «Минай» здобув свою другу перемогу в чемпіонаті, та ще й обійшов «Дніпро-1» в турнірній таблиці.

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур

Минай - Дніпро-1 - 3:2

Нурієв (45+3, пен, 90), Пиняшко (79) - Хобленко (15, пен.), Коркішко (90+6, пен.)

 Назаренко (45), Тейлор (61), Дубінчак (84)

Хобленко (67)

«Минай»: Попович (Каниболоцький, 57), Сніжко (Голодюк, 90+2), Саків, Пиняшко, Лопирьонок, Книш (Шпак, 72), Ткачук, Матіч (Маткобожик, 90+2), Нурієв, Кожанов (Хахльов, 72), Меліченко

«Дніпро-1»: Сарнавський, Тейлор (Чічіков, 70) , Сваток, Логінов, Дубінчак, Ігнатенко, Піхальонок, Цуріков, Назаренко (Довбик, 76), Булеца (Коркішко, 70), Хобленко

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Стадіон: «Авангард», Ужгород

МИНАЙ - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів
Футбол | 10 травня 2024, 04:50 1
Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів

Тоні Кроос брав участь у фіналах двічі з Баварією та вп'яте з Реалом

ФОТО. Реакція Довбика на пропущений гол Жирони на 90+9-й хвилині
Футбол | 11 травня 2024, 00:48 0
ФОТО. Реакція Довбика на пропущений гол Жирони на 90+9-й хвилині

10 травня жиронці втратили перемогу в матчі 35-го туру Ла Ліги проти «Алавеса» (2:2)

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AleksDnipro87
Ёба*ный стыд, третий бюджет в стране, понабирали в команду каких-то сбитых лётчиков, итог — проигрываем всяким селюкам и контрабандистам.
zzg77
Пасхал во всей красе, арбитр международного класса!
Алексей Голяченко
Заголовок отредактируйте правильно :Минай в большинстве с матче с тремя пенальти победил Днепр-1. Писаки блин
серж жорж
Пасхал сколько платят за победу одной из команд с помощью судьи при красной симуляция полная сколько манай заплатил за помощь судьи расскажи паскал
Dmytro Dmytro
Ото вацько і #0полиз миная....то ппц)))
Azaka
Минай молодці. Нарешті заслужена перемога
UZminaj
На класі перемогли прямого конкурента.. молодці.. із перемогою.. . P.S. ко там писав 0:3 ідіть випийте мукачівського пива
dudigo78
Поки прогноз мій збувається, що камон плей Йовічевіча вистарчить на 4-5 матчів. Треба тренера в команду, а не шоумена. Зніміть хорвата, поставте Беня і відчуєте різницю