Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Дзюдо
|
1497
1

Всього одна медаль. Українці завершили ЧЄ з дзюдо з бронзою Каланіної

Єдину медаль для збірної України Каланіна завоювала в останній змагальний день

Всього одна медаль. Українці завершили ЧЄ з дзюдо з бронзою Каланіної
facebook.com. Єлизавета Каланіна

У суботу, 21 листопада, в чеській Празі завершився чемпіонат Європи з дзюдо, який тривав три дні. В заключний змагальний день бронзову нагороду у ваговій категорії понад 78 кілограм виборола представниця Полтавської області Єлизавета Каланіна.

Після впевнених двох перемог у стартових раундах над угоркою Мерседес Шігетварі та португалкою Рочеле Нунес, у півфіналі наша дзюдоїстка зустрілася з добре знайомою Іриною Кіндзерською, яка нині представляє Азербайджан. Виконавши вже на другій хвилині поєдинку іппон, Ірина забезпечила собі місце в фіналі, а Єлизавета отримала шанс поборотися за бронзу. Цим шансом наша дзюдоїстка скористалася на сто відсотків. Зустрівшись з досвідченою німкенею Ясмін Грабовською, Каланіна зуміла виконати прийом на оцінку «Ваза-арі», чим і забезпечила собі перемогу. Це вже друга нагорода європейської першості для Єлизавети, після бронзи в 2018 році.

Щодо виступу інших українських дзюдоїстів, то можна відзначити Артема Лесюка, який у категорії до 60 кг посів п’яту позицію. За відсутності на цьому чемпіонаті Дар’ї Білодід, великі сподівання були покладені на представників нашої країни у категорії до 66 кг Георгія Зантараю і Богдана Ядова. Проте, на жаль, здобувши перемоги у стартових сутичках, обидва зазнали поразки у другому раунді. Теж саме стосується Артема Бубира (до 81 кг) та Анни Бородіної, для яких цей чемпіонат став дебютним на дорослому рівні.

Зовсім не вдався виступ у Празі у Артема Хомули і Гєворга Хачатряна (обидва до 73 кг), Кеджау Ньябалі (до 90 кг), Антона Савицького (до 100 кг) та одного з лідерів команди Якова Хаммо (понад 100 кг). Всі вони поступилися суперникам у першій же сутичці. Серед дівчат поразку у стартовому раунді зазнали Марія Скора (до 57 кг) та Анастасія Турчин (до 78 кг).

В загальнокомандному заліку збірна України посіла 19 позицію, а перемогу здобула команда Франції, в активі якої 5 золотих нагород. Загалом, за останні роки – це один з найгірших виступів українців на чемпіонатах Європи.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bas9
Другого ніхто й не чекав. На що іще здатна сама ніщебродська державка Європи? Тут хоч би прогодувати олігархів, мільйонерів, політиків та різних пройдох в Києві.