Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 02 листопада 2022, 07:05
2710
2

Перша ліга. Осічка Чорноморця, п'ята поспіль перемога Агробізнеса

Відбулися матчі 14-го туру Першої ліги

| Оновлено 02 листопада 2022, 07:05
2710
2
Перша ліга. Осічка Чорноморця, п'ята поспіль перемога Агробізнеса
ФК Верес

Матч «Волинь» - «Прикарпаття» був перенесений, оскільки в івано-франківській команді стався спалах коронавірусу (23 футболіста «Прикарпаття» заразилися COVID-19).

У свою чергу, «Агробізнес» продовжив переможну серію, яка тепер становить п'ять матчів. Команда з Волочиська цього разу розгромила на своєму полі тернопільську «Ниву» з рахунком 4:0. Голами у складі команди Олександра Чижевського відзначилися Семенець, Романюк, Черненко і Петров. «Агрономи» мають прекрасну статистику. У трьох турах (з 12-го по 14-й) вони в середньому забивають 4 м'ячі за матч, адже в попередніх поєдинках «Агробізнес» перемагав з рахунками 3:2 і 5:1.

Аутсайдер Першої ліги «Кристал» знову програв. Цього разу херсонці поступилися вдома «ВПК-Агро» з рахунком 1:2. Гості вийшли вперед після автоголу Барського на 6-й хвилині. Владислав виправився перед самою перервою, забивши м'яч і повернувши поєдинку статус-кво. Але гості все одно зуміли вигризти перемогу завдяки голу Будняка на 86-й хвилині. «Кристал» програв уже у третьому матчі поспіль.

Ще один аутсайдер Першої ліги «Авангард» приймав на своєму полі «Верес». Після нульової нічиєї в першому таймі команди роззабивалися у другій половині поєдинку. Рівненська команда вийшла вперед після голу Михайла Шестакова на 60-й хвилині. Через вісім хвилин «Верес» залишився ще й у більшості: червону картку отримав півзахисник «Авангарду» Дмитро Пуді. Але і в такій ситуації господарі відігралися: Лобов красивим ударом зі штрафного спрямував м'яч у дев'ятку. У свою чергу, «Верес» на правах фаворита знову вийшов вперед після голу Шестакова, який оформив дубль і приніс своїй команді виїзну перемогу з рахунком 1:2. До слова, для «Авангарду» це вже четверта поразка поспіль.

У центральному матчі туру зустрілися «Гірник-Спорт» та «Оболонь». Гра за результативністю відповідала своєму статусу, і вболівальники побачили аж п'ять голів. Перший тайм виграли «пивовари». На 57-й хвилині «Гірник-Спорт» зрівняв рахунок зусиллями Семеніва. І справжній трилер почався з 80-ї хвилини, коли Батюшин вивів команду з Горішніх Плавнів уперед. І тут взяв слово 23-річний нападник киян Щебетун, який оформив дубль за дві хвилини. Олексій точними ударами змінив рахунок на табло двічі на 85 і 86 хвилинах. У підсумку «Оболонь» перемогла з рахунком 3:2. Для «Гірника-Спорт» - це друга поразка поспіль, а для «пивоварів» - друга поспіль вікторія.

Продовжує радувати своїх уболівальників «Миколаїв». Команда Іллі Близнюка знову виграла, на цей раз у «Полісся». «Корабели» здобули виїзну перемогу з рахунком 1:3. До слова, до цього житомиряни в одному матчі максимум пропускали один м'яч, а тут гостям вдалося тричі вразити ворота «Полісся». У складі господарів голом відзначився Ярослав Галенко, а за переможців забивали Володимир Одарюк, який оформив дубль у першому таймі, а також Вадим Вітенчук. До слова, «Миколаїв» не програє вже чотири тури поспіль.

«Металіст 1925» приймав у Харкові «Кремінь». У цьому матчі фортуна була на боці команди з Кременчука. Спочатку гості вийшли вперед після реалізованого пенальті від Сорокіна на 64-й хвилині. Потім воротар «Кременя» Олійник відбив удар з пенальті від Браткова. А на 88-й хвилині підопічні Олександра Головка отримали ще чисельну перевагу, оскільки був вилучений з поля захисник харків'ян Максим Жичиков. У підсумку «Кремінь» втримав перемогу з мінімальною перевагою.

Справжніми героями матчу «Альянс» - «Чорноморець» стали воротарі. Спочатку проявив себе голкіпер команди з Шевченківки Ярослав Важинський, який не дав забити «Чорноморцю» з пенальті. Важинський відбив з пенальті удар Артура Авагімяна. Ярослав відбив перший удар з точки, а потім відбив м'яч і після добивання півзахисника одеситів. Багато цікавого було і в кінцівці зустрічі. Спочатку був вилучений з поля Микола Агапов на першій доданій хвилині. Потім на 90+4-й хвилині «Альянс» міг вийти вперед, але не реалізував пенальті. У стрибку удар з точки Сергія Загинайлова відбив Роман Підківка. У підсумку ця зустріч завершилася нульовою нічиєю.

Після цього туру «Агробізнес» і «Верес» наблизилися до «Чорноморця». Одесити, як і раніше, з 28 очками лідирують у Першій лізі. У «Агробізнеса» 25 очок, а у «Вереса» у скарбничці 24 бали.

Дмитро КОТКОВ

Первая лига. 14-й тур

20 листопада, п’ятниця

«Агробізнес» - «Нива» - 4:0
Голи:
Семенець, 27, Романюк, 35, Черненко, 63 (з пенальті), Петров, 90+4.

«Кристал» - «ВПК-Агро» - 1:2
Голи:
Барський, 45 – Барський, 6 (автогол), Будняк, 86.

«Авангард» - «Верес» - 1:2
Голи: Лобов, 73 – Шестаков, 60, 88.

Вилучення: Пуді, 68 (А).

«Горняк-Спорт» - «Оболонь» - 2:3
Голи:
Семенів, 57, Батюшин, 80 – Покотилюк, 14, Щебетун, 85, 86.

«Полісся» - «Миколаїв» - 1:3
Голи:
Галенко, 57 – Одарюк, 16, 43, Вітенчук, 76.

«Металіст 1925» - «Кремінь» - 0:1
Гол:
Сорокін, 64.

Нереалізований пенальті: Братков, 78 (М)

Вилучення: Жичиков, 88 (М).

«Альянс» - «Чорноморець» - 0:0

Нереалізовані пенальті: Загинайлов, 90+4 – Авагімян, 17.

Вилучення: Агапов, 90+1 (А).

«Волинь» - «Прикарпаття» - перенесений

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 10
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії
Футбол | 18 квітня 2024, 21:20 1
Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії

Рустам Худжамов висловився про останні успіхи кіпера збірної України

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
az-667
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Ад
когда будут доигрывать пропущенные матчи?