Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 20 листопада 2020, 16:19
9427
6

Дієтолог Лопеса: «Колишнього Ломаченка ми вже більше не побачимо»

Олександр Фока назвав причини поразки українця в останньому бою

| Оновлено 20 листопада 2020, 16:19
9427
6
Дієтолог Лопеса: «Колишнього Ломаченка ми вже більше не побачимо»
Top Rank. Теофімо Лопес і Василь Ломаченко

Український спортивний дієтолог Олександр Фока, який працює з абсолютним чемпіоном світу в легкій вазі Теофімо Лопесом (16-0, 12 КО), назвав причини поразки українця Василя Ломаченка (14-2, 10 КО) в бою з його підопічним, а також проаналізував подальші перспективи співвітчизника.
 
- На жаль, не всі знають, скільки в звичайному житті важить Василь і скільки він скидає. Те ж саме з приводу Теофімо Лопеса. Я знаю, адже Василь пропонував мені співпрацю, коли планувався бій з Раймундо Бельтраном. А з Теофімо я працюю останні 2 бої. Знаю, що Василь дуже важко і неправильно ганяє вагу. Теофімо до бою з Річардом Коммі вже співпрацював зі мною, тому таких проблем не було.
 
- Виходить, різниця у вазі між Василем і Теофімо не така велика, як прийнято вважати?
- Різниця не така велика, а причин поразки Ломаченка є декілька. І, на жаль, мало хто про них говорить. Скидання ваги або різниця в габаритах до них не відноситься.
 
Василь, починаючи з бою проти Педраси, почав просідати функціонально, це було дуже помітно в бою, хоча вони з батьком провели колосальну роботу у тренувальному таборі. З Кемпбеллом також було помітно, що Ломаченко просів. І коли журналіст хотів взяти у нього інтерв'ю, Василь сказав, що втомився. Було видно, що він дуже втомився. Раніше ви ніколи б такого не почули від нього.
 
Анатолій Миколайович любитель великих нагрузок, але Василь - віковий боєць. Маючи за плечима таку любительську кар'єру, його природний ресурс закінчується. І відновлюється він з кожним боєм все гірше. Потрібно переглядати навантаження і коригувати відновлення.
 
Ще одна причина - під час бою з Лінаресом Василь опинився на канвасі, з того моменту він почав побоюватися і бути обережним. Якщо раніше він зближувався, а потім робив накидання, то після нокдауну він зближується без ударів. Це було помітно і в бою з Кемпбеллом, і в бою з Лопесом. Через ці всі причини я не відчував такого ентузіазму з приводу його перемоги над Теофімо. Знав, що Василь не буде готовий краще, ніж на попередні два бої.
 
Думаю, що колишнього Василя ми вже більше не побачимо, тому що він стає старшим, а батько, хоч і геніальний аналітик і стратег, але не зможе кардинально змінити щось у підготовці. До речі, Теофімо це - перший боксер, який не програв Васі ще до бою.
 
- Які бачите варіанти для нього в найближчому майбутньому?
- Дуже складно сказати. Якщо буде реванш, то, думаю, що Теофімо нокаутує його. З Джервонтою теж може бути дуже небезпечний бій. Оптимальний варіант - це Хейні. Якщо опускатися на категорію нижче, то там на Василя чекає дуже талановитий Шакур Стівенсон, який створить дуже багато проблем. Молодь наступає на п'яти, всі голодні і без поразок. Після поразки Василя дивізіон значно пожвавиться. Я думаю, що для Ломаченка хорошим варіантом з фінансової точки зору був би бій з віковим Пакьяо.
 
- Чи не буде Менні занадто важким? Різниця в дві категорії зараз.
- Буде. Тому Анатолій Миколайович і сказав ні, коли йшли розмови про організацію цього бою, - сказав Олександр Фока.
 
Нагадаємо, в бою за абсолютне чемпіонство в легкій вазі Лопес переміг Ломаченка одноголосним рішенням суддів: 116-112, 117-111, 119-109.

Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 6
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
deguk
Второй заместитель зав.хоза Ентони Джошуа категорически высказался на шансы Пулева в чемпионском бою: "Вы знаете, Ентони, всегда проходит не по газону, а по дорожке, это говорит о внимании и концентрации. У Пулева нет шансов"
где-то такая же новость
zac1310
Когда уже выскажется завхоз Лопеса и уборщица Лопеса с его масажисткой. Без них картина не полная
axylinam
Судя по всему диетолог абсолютно прав
Бокс и Политика
Все, бобик сдох.
bullyUA
Пора ваське в монастырь. Все, что мог сделать в боксе, он уже сделал. Если будет упорствовать, то его ждет судьба Роя Джонса младшего. Будут ваську драть все кому не лень.