Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 18 листопада 2020, 16:59
3332
0

Полювання за Харденом, або Найочікуваніші обміни НБА

Найближчі дні здатні змінити розклад сил у лізі

| Оновлено 18 листопада 2020, 16:59
3332
0
Полювання за Харденом, або Найочікуваніші обміни НБА
nba.com. Джеймс Харден

Добре зараз генеральним менеджерам клубів НБА. Для них настав період, коли можна визначити тактику розвитку клубу і швидко її реалізувати. Від їхніх дій зараз багато в чому буде залежати результат сезону наступного літа. Навіть є гравці, які допомагають своїм босам приймати рішення. Скажімо, про перебудову колективу (Харден і Вестбрук), про заміну хорошого баскетболіста на більш потрібного (Хейворд на центрового), або дають шанс своїй команді зробити ростер сильнішим і просто мовчать про бажання втекти в уже готову команду (Адетокумбо).

У кого з генеральних менеджерів здадуть нерви, хто буде йти на поводу у своїх зірок, а хто просто розуміє, що хороше - ворог прекрасного? Про це та інше нижче!

Джеймс ХАРДЕН

Команда: «Х’юстон»
Статус: попросив обмін

Ймовірний обмін Хардена можна порівняти з обміном Шакіла О`Ніла в «Маямі»- все ще зірковий баскетболіст, здатний принести своїй новій команді титул. Чому Джеймс вирішив змінити баскетбольну прописку? Пішли Деріл Морі і Майкл Д'Антоні. Нічого дивного, обидва провалилися в минулому сезоні. Ось тільки одна проблема: вони найкращі в лізі у своєму роді діяльності. Найкращий генеральний менеджер і найкращий тренер Хардена у всій НБА!

Чому Хардена обміняють? Команду вже покинув Ковінгтон за контракт Арізи і два драфт-піки. Крім того, «Х'юстон» старанно торгує Такером і Гордоном - єдиними активами клубу, що залишилися. Та й прохання баскетболіста, який вірою і правдою відслужив клубу 8 років, навряд чи відхилять. Тим більше, що сам Харден відхилив продовження на 2 роки і 103 млн доларів від «Рокетс».

Претенденти? «Бруклін» (асистент тренера - Майкл Д'Антоні) і «Філадельфія» (генменеджер - Деріл Морі). «Нетс» здатні віддати піки та в міру талановиту молодь у вигляді Левера, Прінса і Джарретта Аллена. Але вони можуть втратити в якості командних взаємодій: «Ірвінгу, Хардену і Дюренту буде складно ужитися в одній команді. Якщо вони вирішать, що хочуть перемогти, а очки і м'яч в руках не має для них значення, вони можуть домогтися вражаючого успіху. В іншому випадку це буде справжня катастрофа», - припустив Рей Аллен.

Та й не всі гравці «Брукліна» в захваті від можливого переходу в їхню команду Хардена: «Ідея цієї угоди не викликала загальну підтримку в «Нетс». Деякі гравці підтримали ідею переходу Хардена в «Бруклін», але не всі», - пише інсайдер SNY.tv, Ян Беглі.

«Філадельфія», в свою чергу, здатна віддати Харріса або Хорфорда плюс різного роду доплату драфт-піками і молоддю. Оскільки Бена Сіммонса, згідно інсайду Шемса Чаранії, Морі міняти відмовляється.

Перехід Хардена змінить розклад сил не тільки на Сході, але й у всій НБА. «Нетс» або «Філа»? Важливим є те, що з Харденом у складі ця команда стане головним фаворитом Сходу, як свого часу зробив Шак з «Маямі».

Гордон ХЕЙВОРД

Команда: «Бостон»
Статус: деградує, очевидний актив для обміну

«Гордон Хейворд напевно відчуває себе зрадженим у зв'язку зі своєю роллю в команді, але він не відмовиться від грошей (34,1 мільйона доларів), належних йому», - заявив неназваний управлінець НБА.

Ціна на Гордона Хейворда все ще велика. Він вміє грати в баскетбол, що показав цей плей-оф. Але «Селтікс» потрібен центровий! І «вусань» бачиться головним активом для обміну. Йдуть розмови про Майлза Тернера з «Індіани». Тим більше, Хейворд активував опцію гравця на наступний сезон. Та й у «Пейсерс» не проти спробувати перезапустити кар'єру екс-лідера «Юти». Проглядається обопільна зацікавленість. Правда, Денні Ейнджу доведеться розлучитися зі своїми піками на прийдешніх драфтах. Його скупість уже неодноразово підводила «Бостон». Чи зможе генменеджер команди ризикнути і вкластися в це міжсезоння? Чи зможе він піти в «all-in» саме на прийдешній сезон? Або підніметься на драфті-2020 і візьме центрового, якого потрібно ще виховати і навчити грати в НБА?

Расселл ВЕСТБРУК

Команда: «Х'юстон»
Статус: попросив обмін

Недавній топ-10 гравець НБА зараз має негативну вартість. Тобто, багато клубів вимагають доплату за те, що вони заберуть контракт Расса собі. Смішно? Так! Майже всім! Крім Мітча Капчака і Майкла Джордана! Саме «Шарлотт» прагне роздобути Вестбрука найактивніше. Навіщо? Увагу медіа здатні принести тільки зірки: спершу Ховард, тепер Вестбрук.

Єдине, що дає надію «Хорнетс» те, що, згідно з інсайдером The Ringer Кевіном О'Коннором, у керівництва клубу вистачило мізків не включати в угоду лотерейний 3-й пік цього року! І це вже переможна угода для «Шарлотт», які звикли віддавати більше, ніж отримують.

З іншого боку - «Нью-Йорк», який обіцяв миттєве посилення Тому Тібодо. Тим більше, Расс за манерою гри схожий на Дерріка Роуза. Для Вестбрука теж є очевидний плюс: в системі Тібодо вміти кидати дальні не обов'язково.

Підсумуємо: згідно з інсайдерами НБА, претендентів на Расселла насправді мало, він хоче грати роль першої скрипки в новій команді, ця команда повинна знайти ресурс для обміну (вирівняти величину контрактів). «Шарлотт» або «Нью-Йорк»? Упевнений, фанати «Нікс» хочуть бачити Вестбрука в формі «Хорнетс».

Демар ДЕРОЗАН і Ламаркус ОЛДРІДЖ

Команда: «Сан-Антоніо»
Статус: все ще активи в команді, що перебудовується, спливаючі контракти

«Сперс» терплять провал за провалом. Навіть магія Поповича не рятує. Клубу час вибухати? Гей, Ар Сі Бьюфорде, ти ще працюєш у «Сан-Антоніо»? Але ж ми говоримо про колись найкращого генерального менеджера ліги і найкращу зв'язку генменеджер + тренер ліги!

Багато хто говорить про ймовірний обмін Дерозана в «Лейкерс». Але після того, як Грін відправився в обмін на Шредера в «Оклахому», ці думки повинні стихнути. Оскільки назбирати близько 27 мільйонів контрактів «Лейкерс» зараз просто не здатні.

Ось що думає сам баскетболіст про можливість виступати за ЛАЛ: «Безсумнівно, всі мріють грати за «Лейкерс». Тим більше, я з Лос-Анджелеса».

Хто ще здатний забрати Демара собі? «Бакс»? Так, в обмін на Міддлтона. «Детройт»? Хіба що з додаванням драфт-піку. Свій 7-й номер у цьому році вони навряд чи віддадуть, а піки наступних років можуть не принести бажаного ефекту, оскільки Дерозан разом з Гріффіном на слабкому Сході здатні не дозволити САС вибирати навіть у першій десятці драфту.

Олдрідж, у свою чергу, може опинитися в «Голден Стейт». Або в «Портленді», де сам баскетболіст хотів би завершити кар'єру. А взагалі, в НБА впевнені, що «Сан-Антоніо» стане найактивнішим гравцем цього міжсезоння: «Кілька клубів мені повідомляли, що в «Сан-Антоніо» щось задумують. Для «Сперс» це рідкість, але вони зараз спілкуються з багатьма людьми в лізі», - розповів інсайдер Yahoo Sports і RealGM Кіт Сміт.

Янніс АДЕТОКУМБО

Команда: «Мілуокі»
Статус: закінчується контракт, ризик втратити вільним агентом

Якщо впродовж найближчого місяця Янніс продовжить контракт із «Бакс» на супермакс, він рік не зможе перейти в іншу команду і навряд чи у кого-то знайдуться кошти в платіжній відомості для обміну баскетболіста за 220 мільйонів доларів на 5 років.

А тут ще й Марк Стайн пише, що угода з придбання Дрю Холідея практично залишає Адетокумбо в «Мілуокі». Але він хотів грати з Крісом Полом! Та й Ченнінг Фрай вважає, що команда з Вісконсіна не стала сильнішою: «Бакс» придбали одного з моїх улюблених гравців, але не стали краще», - розповів він у своєму твіттері. І дійсно, «Мілуокі» зараз у глухому куті. У них проблеми з ростером, немає драфт-піків, забита платіжна відомість (117 млн ​​доларів йде на стартову п'ятірку). У «Бакс» немає маневреності. Ви вірите, що Янніс захоче залишитися в клубі на найближчі 6 років, який в разі провалу в цьому сезоні буде нездатний швидко перебудуватися і повернутися контендером? Нік Кіріос теж не вірить: «Відразу запитав його (Адетокумбо), чи збирається він переходити в «Маямі», і на його обличчі з'явилася широка посмішка. Можливо, це назріває».

«Маямі»? А що? Ерік Споельстра вже тренував Джеймса, який не кидає. Йому не вперше. Навіть за наявності не кидаючого Адебайо. І навіть за умови, що потрібно буде віддати Ірроу. Адже якщо у вас є вибір: грати з Яннісом в команді чи ні, ви не можете втратити можливість взяти Янніса собі.

В’ячеслав ШЕВЧЕНКО

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 10
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.