Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 18 листопада 2020, 21:38
13235
18

Артем ФРАНКОВ: «Навіщо в Польщу поперлися? Кому потрібні ці товарняки?»

Футбольний журналіст різко розкритикував дії української федерації

| Оновлено 18 листопада 2020, 21:38
13235
18
Артем ФРАНКОВ: «Навіщо в Польщу поперлися? Кому потрібні ці товарняки?»
УАФ. Андрій Шевченко

Футбольний журналіст Артем Франков проаналізував події, пов'язані зі збірною України, і різко розкритикував дії Української асоціації футболу:

«Отже, вирішальний матч Швейцарія – Україна скасований УЄФА з досить виразною послідовністю дій: медична влада кантону Люцерн визнала те, що відбувається в збірній України, спалахом зарази і посадила на карантин її всю (одного Маліновського в день гри до трьох напередодні виявилося цілком достатньо, можна не згадувати «рецидивістів» Кривцова і Мораеса – не в них справа); футбольна влада Швейцарії вимушено підкорилася; іншої, нековідоносної збірної України в розпорядженні делегації гостей не було; остаточне рішення по матчу передано в КДК УЄФА. Ризики, в принципі, очевидні, скільки не нарікай на несправедливість долі.

Стоп. А така вона несправедлива, ця доля? Та ні! Занадто багато зробило керівництво вітчизняного футболу, щоб довести і без того безрадісне становище до маразматичного піку.

За великим рахунком, до глибини душі дістає тільки одне. Пам'ятайте, як я розорявся з приводу потроєних матчів, коли і в жовтні, і в листопаді до пари матчів Ліги націй навісили березневі товарняки? Про безцільність такого витрачання людського ресурсу, яке, крім усього іншого, призвело до поразок і падіння рейтингу збірної України напередодні жеребкування відбору ЧС-2022.

Але все це дрібниці, основна відмінність в іншому. Раніше це були спортивні міркування, що мали якісь за і проти, але тепер-то вони для будь-якої розумної людини повинні були відступити перед медичними, чи не так? Навіщо ви, рідненькі мої, поперлися в польський Хожув в листопаді, коли вже найтупішому мало стати ясно, що розгулявся коронавірус та косить ряди не тільки італійських пенсіонерів, а й українських футболістів? Це після епідемій-то в стані «Шахтаря» і «Динамо»!

Повідомлення для особливо обдарованих: саме Сілезьке воєводство, де розташовується Хожув, впевнено лідирує в Польщі за кількістю хворих – більше трьох тисяч в день? Це я повинен був вичитувати, я – знати, я – бити на сполох? Напевно, я, більше ж нікому – в Федерації звикли гроші отримувати, а не роботу працювати.

Це до якої міри треба начхати на долі своїх гравців або ж яким дурним і безпорадним сцикуном треба бути, щоб не домовитися про скасування або перенесення цього тричі нікому не потрібного спарингу?! Всього-то й треба було ткнути пальцем в екран і подзвонити своєму польському колезі Збігневу Бонеку. Щоб спокійно закрити питання, не піддаючи зайвому ризику ні збірну України, ні збірну Польщі!

По-простому: ну кому ще не ясно було, що будь-яка поїздка, будь-який візит зараз пов'язані з додатковою загрозою підчепити ковід, і тому логістика повинна була бути зведена до мінімуму?! 

І після всього цього ви, дорогі мої менеджери ФФУ / УАФ, можете починати розповідати. Мовляв, в нашому футболі в цілому і в першій команді країни зокрема панує повний порядок. Соціальна дистанція та інші заходи безпеки свято блюдуться що в літаку, що на обіді, що на тренуванні. Тест-контроль проводиться після приїзду в розташування і т.д. Ну і головне: коронавірус в збірній це страшний форс-мажор, який міг статися з кожним, але здолав чомусь лише українців.

Ось тільки після гротескної історії з поверненням до місця приписки п'ятірки в складі Ярмоленка, Сидорчука, Циганкова, Комардіна і Коваленка («необхідності поспішати не було, посиділи б пару діб»; тут є окреме зауваження: якщо ФФУ / УАФ і її спікери в особі Маркевича, мого шановного колеги та ін. зажадають істинної картини, як все відбувалося і коли конкретно заметушилися менеджери Федерації, вони її отримають – тільки потім без образ; хоча, зізнатися, зовсім не хочеться, з одного боку, педалювати динамівську тему, з іншого – стверджувати, що для клубів ненормально піклуватися про своїх гравців!) абсолютно не віриться в цю благоліпність, ви вже вибачте. Не залишили ви і мені, і будь-кому, хто відчайдушно намагається поглянути на те, що сталося, неупереджено, вибору – тому що за підсумками вашої діяльності України в унікальній ямі з високими і слизькими краями.

З якої ми зможемо вибратися тільки завдяки непередбачуваній поблажливості УЄФА.

Пам'ятається, попередню замітку про діяльність ФФУ / УАФ я назвав «Що це – дурість? Підлість?», щось в цьому роді. На жаль, змушений повторити питання: чи є межа вашому «проФФессіоналізму», що визнає тільки один принцип – хапнути побільше? Зовсім вже поїхали дахом – аби бабло фасувати на зарплати своїй верхівці, сподіваюся, не з ковід-фонду. Шановна держава Україна, вже не знаю, до якоїще особи в тобі звернутися! Коли нарешті будуть хоч якісь новини хоча б про футбольні крадіжки і корупцію?! Невже ти маєш намір терпіти все це до нескінченності.

М-да. Голос волаючого в пустелі. А ви що, серйозно вважаєте, ніби результат матчу Швейцарія – Україна – це в чистому вигляді зла доля і підступи ворогів? Тоді вітаю, у нас все добре. Продовжуємо розвиток».

 
Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ukraine Donetsk
Вот же конченный картавый параноик. Я конечно ничего хорошего не могу сказатьпро коррупционеров в УАФ (павелки и его банды), но то как этот неадекватный на них набрасывается просто абсурдно. Причем тут вообще Польша? Или он думает, что находясь в Силезском воеводстве игроки СБУ лазили по городу целыми днями без средств защиты и лобызались с каждым прохожим в десна??
mayakovskiy2
В ужасе от того, что есть в стране люди, которые готовы платить деньги за чтиво этого сумасшедшего.
Bogdan Plisyuk
Чому перед матчем нічого не говорив ?
Чому під час матчу мовчав?
А зараз умніка включає.
adidas777
Франков какую то чушь несёт в последнее время!
Я тоже очень недолюбливаю наше ФФУ и УАФ
Но как они могли повлиять на расписание товарняков???
Всем сборным эти товарняки сейчас нах не сдались, но вместе с тем все их играют!
Так как все выполняют требования УЕФА!
А мы что особенные, что мы должны были сделать???
Отказать играть их?
Никто не спорит, что в УЕФА сидят коррупционеры, у которых только бабло на уме!!!
Но правила одни для всех, даже если они и идиотские на данный момент.
И мы не могли их не выполнить.
Михаил Степанов
Павелко жулик и дармоед, но Франков так загоняет что блевать охота
S t e p a n
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Geniyfootball1985
Несенюк,картавый, когда они уже наконец то отойдут от футбола...как хозяин даст косточку,так и начинают гавкать как сучки!
delta475
...поменьше таких "анылитиков", золотой мальчик франков,в футболе не разбирается, надувает щёки, выкатывает из орбит глаза, а туда же лезет в управление сборной посиди, подумай. чаю выпей
Lion
Еще один специалист, не твоё это дело зачем играли.