Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 19 листопада 2020, 01:27
1822
0

Загреб – Мотор. Прогноз і анонс матчу Ліги чемпіонів

Запоріжці відправляються в гості до вічного чемпіона Хорватії

| Оновлено 19 листопада 2020, 01:27
1822
0
Загреб – Мотор. Прогноз і анонс матчу Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Зустріч «Загреб» - «Мотор» відбудеться в середу, 18 листопада, в Хорватії. Початок поєдинку о 21:45 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».   

Після паузи, викликаної поєдинками національних збірних, в європейські гандбольні зали повертається Ліга чемпіонів. І відразу ж календар підкинув чемпіону України один з найважливіших матчів на груповому етапі проти хорватського «Загреба», який є одним з основних суперників «Мотора» в боротьбі за вихід до плей-оф.

Клуб зі столиці Хорватії - домінатор у себе на батьківщині. Суперник «Мотора» є беззмінним переможцем хорватської першості і виграв двадцять вісім національних чемпіонатів поспіль (в сезоні 2019/2020 переможця не було визначено через пандемію коронавірусу), додавши до них вікторії в двадцяти шести розіграшах національного кубка. Відсутність гідної конкуренції на внутрішній арені підштовхнула загребців до регулярної участі в міжнародній СЕХА-Лізі, де змагаються команди з колишньої Югославії та країн Східної Європи.

У нинішньому сезоні у «Загреба» дуже гостро стоїть проблема отримання ігрової практики. Адже новий сезон СЕХА-Ліги ніяк не почнеться через коронавірус, який вже набив оскому всім, а в національній першості «Загреб» має статус привілейованого учасника і підключається до внутрішніх розбірок на другому етапі турніру. Ось і виходить, що за майже три місяці гандбольного сезону суперники «Мотора» провели всього лише 7 офіційних поєдинків (п'ять в Лізі чемпіонів і два в рамках Фіналу Чотирьох СЕХА-Ліги сезону 2019/2020, які були зіграні на початку вересня).

Але такий календар не допомагає хорватам показувати хороші результати в Лізі чемпіонів. «Загреб» у найсильнішому єврокубковому турнірі Старого Світу зазнав п'ять поразок у п'яти матчах і впевнено замикає турнірну таблицю в своїй вісімці. Наводимо список всіх результатів хорватського клубу в Лізі чемпіонів і турнірну таблицю групи В:

17 вересня. «Загреб» - «Кіль» (Німеччина) – 21:31

24 вересня. «Веспрем» (Угорщина) - «Загреб» – 37:25

30 вересня. «Загреб» - «Ольборг» (Данія) – 26:27

14 жовтня. «Барселона» (Іспанія) - «Загреб» – 45:27

21 жовтня. «Загреб» (Хорватія) - «Цельє» – 22:30

Група В. Турнірна таблиця.

1. «Барселона» (Іспанія) – 10 очок (5 ігор)

2. «Веспрем» (Угорщина) – 9 (5)

3. «Ольборг» (Данія) – 8 (6)

4. «Кіль» (Німеччина) – 7 (5)

5. «Нант» (Франція) – 2 (4)

6. «Мотор» (Україна) – 2 (4)

7. «Цельє» (Словенія) – 2 (6)

8. «Загреб» (Хорватія) – 0 (5)

Такий провальний виступ вже призвів до того, що після домашньої поразки в третьому турі єврокубка від данського «Ольборга» з поста головного тренера був звільнений Ігор Ворі. На зміну легендарному в минулому гандболісту прийшов досвідчений Владо Шола, який до цього піднімав китайський гандбол і очолював команду Пекінського спортивного університету.

Варто відзначити, що склад у хорватів зовсім не відповідає поточним результатами команди. Перед стартом сезону «Загреб» підписав таких сильних гравців, як сербського розігруючого Неманью Обрадовіча (перейшов з білоруського «Мєшков Брест) і боснійського лінійного Сеньяміна Буріча (поповнив склад команди з французького «Нанта»). Досвідчені легіонери посилили клуб, але в нинішній Лізі чемпіонів тон в команді задають хорватські гравці, які виступають в клубі не перший рік. На рахунку лівого крайнього Давіда Мандіча 14 голів в турнірі, правий напівсередній Маріо Вуглац стільки ж разів засмучував воротарів суперників «Загреба», а найкращим бомбардиром команди в Лізі чемпіонів є лівий напівсередній Матей Хрстіч з 15 влучними кидками.

Варто відзначити, що турнірні шляхи «Мотора» і «Загреба» вже перетиналися в сезонах 2013/14 і 2018/19. Розіграш 2013/14 був дебютним для запоріжців в Лізі чемпіонів. Тоді на арені харківського «Локомотива» чемпіони України обіграли хорватів – 31:30 і це була перша в історії перемога запоріжців в груповому раунді Ліги чемпіонів, а в матчі-відповіді «Мотор» поступився хорватському чемпіону з різницею в шість м'ячів – 27:33. У сезоні 2018/19 команди також обмінялися домашніми перемогами. Спочатку чемпіон України завдав поразки хорватському клубу в Запоріжжі – 35:27, а після поступився «Загребу» на Балканах – 25:27.

«Мотор» вирушив до Хорватії з кадровими втратами. Не зможе допомогти команді чорногорський лівий напівсередній Стеван Вуйовіч, який травмувався у поєдинку за свою національну збірну. І до сих пір відсутній в команді голкіпер Геннадій Комок, який через травму ще не зіграв в Лізі чемпіонів нинішнього сезону жодного поєдинку.

Матч проти «Загреба» буде для запоріжців одним з ключових у нинішній Лізі чемпіонів і вікторія в поєдинку проти прямого конкурента в боротьбі за вихід з групи буде дуже важлива. З огляду на погані результати хорватів, у «Мотора» будуть всі шанси отримати цю перемогу. Але грати на Балканах завжди складно, навіть без уболівальників, а турнірна ситуація «Загреба» не залишає їм права на помилку. Так що нехай п'ять поразок поспіль у хорватського клубу не розслаблюють «Мотор». Гра точно буде непростою.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матча Загреб - Мотор.

 

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20
Футбол | 23 квітня 2024, 07:25 9
Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20

Головним фаворитом все також є Джуд Беллінгем, Ліонель Мессі замикає двадцятку

Барселона може вимагати переграти матч проти Реала
Футбол | 22 квітня 2024, 17:37 7
Барселона може вимагати переграти матч проти Реала

Про це повідомив президент клубу Жоан Лапорта

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.