Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 16 жовтня 2021, 03:44
693
0

В Англії стартував Northern Ireland Open

Фаворити зазнали перших втрат

| Оновлено 16 жовтня 2021, 03:44
693
0
В Англії стартував Northern Ireland Open
wst.tv. Ронні О'Салліван

В англійському Мілтон-Кінсі, який в умовах пандемії став справжньою Меккою снукера, розпочався Відкритий чемпіонат Північної Ірландії. Вперше у своїй недовгій історії турнір пройде не в Белфасті, як зазвичай. Втім, добре вже те, що змагання відбудеться.

Northern Ireland Open - четвертий рейтинговий турнір сезону і другий із серії Home Nations. Нагадаємо, гравець, який виграє всі 4 турніри серії (відкриті чемпіонати Англії, Північної Ірландії, Шотландії та Уельсу), отримає додатковий бонус у розмірі мільйона фунтів. Поки що подібне не вдавалося нікому. У нинішньому сезоні Джадд Трамп уже виграв English Open, тому до першого номера світового рейтингу - особлива увага.

Що стосується безпосередньо Northern Ireland Open, то призовий фонд складе 405 тис. фунтів. З них переможцю дістанеться 70, а фіналісту - 30 тис. Стандартна нагорода за максимальний брейк складе 5 тис. фунтів.

Як і всі інші турніри серії Home Nations, Відкритий чемпіонат Північної Ірландії почнеться з 1/64 фіналу. Аж до 1/8 матчі пройдуть у форматі до 4-х перемог. Чвертьфінали зіграють до 5-ти, півфінали - до 6-ти перемог. Фінал, запланований на 22 листопада, пройде до 9-ти перемог.

Перший день турніру «порадував» кількома несподіваними результатами. Так, 49-річний представник Ямайки Рорі МакЛеод обіграв №17 світової табелі про ранги Гері Вілсона (4:2). Що цікаво, це була третя очна зустріч суперників, які знаходяться в «різних вагових категоріях», але всі три завершилися на користь Рорі. Хоча перші два фрейми залишилися за Вілсоном! Девід Грейс переміг свого тезку Гілберта (4:1), який є №12 світового рейтингу. Джек Лісовський програв №113 Ешлі Карті з рахунком 1:4. До несподіванок слід віднести і впевнену перемогу Райана Дея над №6 посіву Шоном Мерфі. Дей видав серії в 84, 107 і 79 очок, після чого взяв і четвертий фрейм - 4:0.

Однак багато фаворитів підтвердили свій статус. Джадд Трамп не мав проблем з Джерардом Гріном (4:0). Як і Кайрен Вілсон - з Девідом Ліллі (4:0). А ось Марку Вільямсу довелося похвилюватися в поєдинку з Джеймі Джоунсом - суперники обмінювалися фреймами, і тільки за рахунку 2:2 Вільямс узяв дві партії поспіль - 4:2. Янь Біньтао здолав Пітера Лайнса (4:1). З таким же рахунком Ронні О'Салліван переміг Джеймі О'Нілла, причому завершив матч серією в 125 очок. Стівен Магуайр розібрався з мальтійцем Алексом Боргом - 4:2.

Додамо також, що коронавірус все-таки вплинув на склад учасників турніру. Суперники Ноппона Саенгхама і Ентоні Макгілла здали позитивний тест і вирушили на самоізоляцію. А таїландець і шотландець - в 1/32 фіналу.

У вівторок, 17 листопада, продовжаться поєдинки 1/64 фіналу.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Плотницький збирається проміняти збірну України на Аль-Арабі?
Волейбол | 06 травня 2024, 18:00 11
Плотницький збирається проміняти збірну України на Аль-Арабі?

Sport.ua дізнався, чому капітан відмовився від виступів за збірну України в цьому сезоні

УАФ ухвалила покарання захиснику Динамо перед матчем з Шахтарем
Футбол | 06 травня 2024, 18:53 10
УАФ ухвалила покарання захиснику Динамо перед матчем з Шахтарем

Тимчика покарано за грубу гру в матчі з Дніпром-1

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.