Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 листопада 2020, 12:04
12589
19

ЛУЧЕСКУ: «Шукаю найкращий шлях для Динамо, не в моєму характері здаватися»

Головний тренер «Динамо» - про роботу під час епідемії коронавірусу

| Оновлено 17 листопада 2020, 12:04
12589
19
ЛУЧЕСКУ: «Шукаю найкращий шлях для Динамо, не в моєму характері здаватися»
ФК Динамо Київ

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу розповів, як пандемія коронавірусу вплинула на його роботу в столичному клубі.

- Як ви справляєтеся з тим, що відбувається в сучасному професійному футболі? Наскільки важко психологічно працювати в ситуації, що склалася?
- Назвати те, що відбувається звичайною ситуацією, зрозуміло, не можна. Весь світ страждає, не лише футбольні клуби. Це великий виклик для всіх нас, важливо проявити професіоналізм та всі свої найкращі якості, щоб команда прогресувала за нинішніх обставин.

У мене великий тренерський досвід, і зараз це дуже важливо для роботи. Якщо говорити безпосередньо про те, що відбувається в команді, то найскладніший момент – це невизначеність зі складом. У будь-який момент може вилетіти той чи інший гравець, в тому числі й ті, на кого покладаються великі надії в процесі підготовки до майбутнього поєдинку.

Так, наприклад, було з Володимиром Шепелєвим, який провів сильний матч проти «Барселони», ми дуже сподівалися на його якісну гру проти «Шахтаря», але тести показали позитивний результат, і на поле він не вийшов. Це складні моменти, їх неможливо передбачити.

Постійні втрати у складі – це проблема. Але не та проблема, яку ми не могли би вирішити. Так, «Динамо» втратило очки в Лізі чемпіонів, у чемпіонаті України, але це все ситуація, яку можна виправити.

Усі ці розмови про моє бажання піти – вигадки та нісенітниця. У мене велика мотивація, бажання та амбіції працювати в «Динамо» та перемагати з київською командою. Все інше – чутки та маніпуляції. Тим паче, мене не налякати кадровими проблемами та нинішніми труднощами. У багатьох командах я пройшов через ситуації, коли були травми, дискваліфікації та проблеми зі складом, але правильні рішення в таких ситуаціях лише підкреслюють тренерський рівень та досвід.

- Як обстановка в команді? Ви щодня спілкуєтеся з гравцями, що можете сказати про їхні настрій та мотивацію, як вони проходять через ситуацію, що склалася?
- Наші гравці налаштовані по-бойовому. «Динамо» лідирує в чемпіонаті України й гідно бореться в Лізі чемпіонів. Це наш курс, і ми плануємо продовжувати наполегливо працювати, а команда має прогресувати та ставати кращою.

Мене радує, що футболісти дотримуються рекомендацій лікарів, з розумінням ставляться до всіх медичних нюансів. Гравці, які не задіяні у тренувальному процесі, виконують приписи медичного штабу та роблять усе можливе, щоб повернутися до ладу. Це хороший підхід та професійне ставлення до справи.

Ті, кого вірус не зачепив, тренуються з великим завзяттям. Ми всі чудово розуміємо складність завдань – утримати лідерство в чемпіонаті України та не вдарити обличчям у бруд проти грандів світового футболу в Лізі чемпіонів. Грати проти «Ювентуса» та «Барселони» саме по собі важко, а з урахуванням великих кадрових втрат це велике випробування для нашої команди.

- Найскладніше на даному етапі – це вибір складу?

- Нам дійсно доводиться в буквальному сенсі «латати» склад та знаходити нестандартні рішення. Деякі з них – це великий ризик, але у футболі треба вміти ризикувати.

Наприклад, ми довго визначалися, хто зіграє проти «Барселони» на лівому фланзі оборони. У нас вилетіли всі, хто міг зіграти з точки зору досвіду та навичок, і тренерський штаб максимально ретельно пропрацював все «за» та «проти» кожного варіанту. Ми підняли всі архіви, аналізували можливості кожного з кандидатів.

Виявилося, що у де Пени банально немає досвіду (спочатку ми його бачили в основі на цей матч), Вівчаренко не міг грати з медичних причин, Сирота взагалі жодної хвилини не провів зліва, і ми ризикнули виставити Шабанова, який не грав у нинішньому сезоні .

Важливо, щоб уболівальники та журналісти розуміли: нинішні складнощі мене особисто та наш тренерський штаб лише додатково мотивують. Не в моєму характері здаватися, я не шукаю легкий варіант вирішення проблем, а шукаю кращий шлях для «Динамо».

Читайте також: Мірча ЛУЧЕСКУ: «У мене велика мотивація перемагати з Динамо»

Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дніпро-1 – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 06 травня 2024, 06:00 4
Дніпро-1 – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У підопічних Юрія Максимова у разі перемоги ще збережуться шанси на бронзові нагороди

Челсі – Вест Гем – 5:0. Мудрик і Ко познущались з суперника. Відеоогляд
Футбол | 05 травня 2024, 20:11 2
Челсі – Вест Гем – 5:0. Мудрик і Ко познущались з суперника. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу 36-го туру АПЛ

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Молодец, делает в Динамо все, что вообще можно сейчас сделать. Успехов ему в этот трудный час!
DK1961
Да ещё и безграмотному, всегда с кучей ошибок
Mr.Value
К Мирче пока только одна претензия, это поздние замены с Ференцварошем. А так только слепой не заметит, что игра стала лучше.
Алексей Голяченко
Ладно посмеялись и все. Победы нашим завтра при любом составе
bolelschik
Похоже, Динамо станет чемпионом
Алексей Голяченко
Удачи Мирче, ждем в этом сезоне чемпионства
stopor2016
Главное , что Мирча на лающих мосек внимания не обращает!
mayakovskiy2
Бесценно смотреть, как дыркоглоры облизывают вонючего цыгана, которого так ненавидели всю жизнь. Чудак поливал говном Динамо, хвалил Рашку, убежал в Газпром, казалось бы что может быть хуже?)) Но нет... умылись и кушают. Впрочем как обычно.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MetalKH
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mayakovskiy2
Уже вижу май следующего года. Шахта пятый раз чемпион, по олимпийскому летают шапки цыгана. Виноваты будут все: Монузль, ковид в первом круге, затмение луны, "ахметов все купил". Особенно сладко будет если Шахта и во втором круге уничтожит цыганоболид. Пока в 5 матчах чемпионата подряд Динамо не вязло с Шахтой ни одного очка. Ни одного из 15)))