Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 02 листопада 2022, 07:05
3572
3

Перша ліга. Розгром від Оболоні, сенсація від Полісся і перемоги лідерів

Відбулися матчі 13-го туру Першої ліги

| Оновлено 02 листопада 2022, 07:05
3572
3
Перша ліга. Розгром від Оболоні, сенсація від Полісся і перемоги лідерів
ФК Чорноморець

Тернопільська «Нива» на своєму полі розписала мирову 0:0 з «Миколаєвом». У кінцівці зустрічі у господарів був вилучений Олег Хруставка. «Миколаїв» уже два матчі не пропускає і три поєдинки не програє. «Нива» також у двох поєдинках поспіль залишає свої ворота «сухими».

«Полісся» в якійсь мірі сенсаційно здобуло виїзну перемогу над «Гірником-Спорт». Команда Сергія Шищенка завдяки голам Ярослава Галенка та Вадима Семчука домоглася вікторії з рахунком 2:0. Таким чином, клуб з Житомира реабілітувався за поразку в попередньому турі від «Ниви» (0:1), а також знову в цьому сезоні не пропустив, що говорить про добре поставлену гру в обороні.

«Кремінь» виявився сильнішим за «Кристал»: гра вийшла впертою, жорсткою, в якій ніхто не хотів поступатися опонентові. На 71-й хвилині херсонці не реалізували пенальті, який взявся виконувати Іван Гливий. І потім спрацювало золоте правило футболу: «не забиваєш ти - забивають тобі». На 74-й хвилині Олександр Кривенко вивів команду з Кременчука вперед. У підсумку «Кремінь» з мінімальною перевагою переміг у цій непростій дуелі. «Кристал» програв другу зустріч поспіль, не забивши жодного м'яча. «Кремінь» реабілітувався за поразку в минулому турі від «Агробізнесу» (1:5).

У центральному матчі туру «Верес» на своєму полі виграв у «Волині». Але перемога підопічним Юрія Вірта далася явно непросто. Рівненська команда швидко вийшла вперед після автоголу Сергія Сімініна на 7-й хвилині. На 64-й хвилині поєдинку Роман Мірошник збільшив перевагу господарів поля. На 67-й хвилині луцька команда не скоротила розрив у рахунку, хоча повинна була. Євген Протасов не реалізував пенальті. Відзначимо, що з 37-ї хвилини «Волинь» грала в меншості після того, як Артур Рябов побачив перед собою червону картку. У підсумку «Верес» переміг з рахунком 2:0 і продовжив гонитву за пальмою першості в Першій лізі.

«Прикарпаття» у себе на полі виявилося сильнішим за «Альянс». Івано-франківська команда виграла поєдинок з рахунком 1:0 завдяки голу Івана Сондея на 27-й хвилині. Для прикарпатців ця перемога є важливою, адже команда знаходиться поруч із зоною вильоту і для неї кожні три бали на вагу золота.

«Оболонь» у Києві влаштувала справжній погром «Авангарду». «Пивовари» зробили хороший заділ після того, як 34-річний нападник Олександр Батальський залишив свої автографи у воротах краматорчан на 40, 51 і 57 хвилинах. Потім під завісу зустрічі екс-гравець «Авангарду» Іван Матяж і Олексій Щебетун своїми голами довели справу до розгрому. Як підсумок, впевнена перемога «Оболоні» з рахунком 5:0.

Ще в одному центральному поєдинку туру «Чорноморець» на своєму полі грав з «Металістом 1925» і переміг з рахунком 2:0. Одесити з 57-ї хвилині грали в меншості після того, як Станіслав Микицей отримав другу жовту картку. Але і маючи на одного футболіста менше, команда Сергія Ковальця двічі забила у ворота харків'ян після точних ударів Владислава Бугая і Артура Авагімяна.

У понеділок «агрономне дербі» між командами «ВПК-Агро» і «Агробізнес» завершувало 13-й тур Першої ліги. «ВПК-Агро» повів у рахунку після автоголу Романа Дідика на 18-й хвилині. Але вже на 24-й хвилині цей футболіст виправився і зрівняв рахунок. Потім голи Віталія Груші і Сергія Петрова зробили хороший заділ «Агробізнесу», який до 70-й хвилині впевнено вів у рахунку. Гол у виконанні Івана Будняка в доданий час, як виявилося, просто поліпшив статистику забитих-пропущених для команди з Шевченківки, яка поступилася на своїй території з рахунком 2:3. У свою чергу, «Агробізнесу» ця перемога дозволила з 22 очками залишитися на третьому місці в турнірній таблиці. «Гірник-Спорт» з 23 балами йде другим, а «Чорноморець», маючи в активі 27 очок, одноосібно лідирує в Першій лізі.

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга України. 13-й тур

15 листопада, неділя

«Нива» Т – «Миколаїв» - 0:0
Вилучення: Хруставка, 85 («Нива» Т)

«Горняк-Спорт» - «Полісся» - 0:2
Голи: Галенко, 17, Семчук, 90+2.

«Кремінь» - «Кристал» - 1:0
Гол: Кривенко, 74
Нереалізований пенальті: Гливий, 71 («Кристал»).

«Верес» - «Волинь» - 2:0
Голи: Сімінін, 7 (автогол), Мірошник, 64
Нереалізований пенальті: Протасов («Волинь»)
Вилучення: Рябов, 37 («Волинь»).

«Прикарпаття» - «Альянс» - 1:0
Гол: Сондей, 27.

«Оболонь» - «Авангард» - 5:0
Голи: Батальський, 40, 51, 57, Матяж, 80, Щебетун, 90+1.

«Чорноморець» - «Металіст 1925» - 2:0
Голи: Бугай, 67, Авагімян, 74.
Вилучення: Микицей, 57.

16 листопада, понеділок

«ВПК-Агро» - «Агробізнес» - 2:3
Голи: Дідик, 18 (автогол), Будняк, 90+2 – Дідик, 24, Груша, 45+1, Петров, 70.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки заробили Світоліна, Калініна, Ястремська в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 17:11 0
Стало відомо, скільки заробили Світоліна, Калініна, Ястремська в Маямі

Далі за всіх з українок пройшла Ангеліна, яка зупинилася на стадії 1/8 фіналу

ОФІЦІЙНО. Матч Оболонь – Шахтар відбудеться без глядачів
Футбол | 29 березня 2024, 14:09 2
ОФІЦІЙНО. Матч Оболонь – Шахтар відбудеться без глядачів

Квитки, придбані на цей поєдинок, можна буде обміняти на 2 домашні матчі «біло-зелених»

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vodik
Одесити грали в меншості, виправте
ivancetti
Автор, тщательней надо. Микицей играет за ЧО, одесситы в меньшинстве выиграли! Хотя, кому я...? Позорники!
Александр Ад
первый гол в ворота Волыни забил игрок Вереса, Солдат .Кто писал этот отчет?Не знаете,не уверены,не ленитесь пересмотреть или спросить у знающих.