Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 30 листопада 2022, 05:26
5583
4

Україна – Бельгія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи

Наша збірна зіграє зі знекровленим фаворитом групи

| Оновлено 30 листопада 2022, 05:26
5583
4
Україна – Бельгія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи
ФБУ

Поєдинок Україна – Бельгія відбудеться в суботу, 14 листопада, в португальскому Одівелаші. Початок поєдинку о 20.00 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Після очікуваної вікторії над Фінляндією на нашу національну команду в португальському Одівелаші очікує куди більш складне випробування - зустріч зі збірною Бельгії, яка є лідером групи G. Не дивлячись на те, що після сьогоднішніх поєдинків командам належить провести ще по два матчі кваліфікації, враховуючи силу команд нашого квартету, саме вечірній поєдинок українок і бельгійок з ймовірністю в 99% розставить по місцях суперників на перших двох рядках у підсумковій турнірній таблиці.

Національна збірна Бельгії зараз демонструє найкращі результати у своїй історії. На Чемпіонаті Європи–2017 бельгійки виграли бронзові медалі, що стало першим подібним успіхом в історії команди, а на Євробаскеті–2019 суперниці збірної України посіли п'яте місце. Між двома останніми континентальними першостями бельгійки у 2018 році вперше у своїй історії взяли участь в Чемпіонаті світу і зайняли там четверте місце.

Обидві команди очним поєдинком у Шарлеруа рівно рік тому почали боротьбу за вихід на Євробаскет–2021. І тоді впевнену перемогу відсвяткували господарки паркету – 83:66. У бельгійок кращими стали Емма Мессеман (22 очки + 6 підбирань) і К'яра Лінскенс (16 очок + 6 підбирань). У складі нашої збірної, традиційно, найрезультативнішим гравцем була Аліна Ягупова (32 очки + 11 підбирань).

Але, перед повторною зустріччю команд для тренерського штабу збірної Бельгії все дуже не просто. Триразова чемпіонка Євроліги, переможниця сезону WNBA 2019 року, MVP фінальної серії того ж сезону і просто головна зірка суперників збірної України Емма Мессеман підхопила коронавірус і не вилетіла до Португалії. Також через травму відсутня в Одівелаші центрова бельгійської збірної К'яра Лінскенс.

Без свого лідера й одного з ключових гравців бельгійки зовсім не виглядають тією командою, яка один за одним обігрувала серйозних суперників на континентальних форумах. І це довів перший матч португальського «баббла» проти фактичних господинь паркету. Незважаючи на підсумкову перемогу Бельгії над збірною Португалії – 59:49 і на той факт, що, часом, перевага бельгійок перевищувала двадцять пунктів, такий результат, скоріше, продиктований слабкістю суперниць, ніж відмінною грою представниць Бенілюксу. У відсутності двох лідерів роль «першої скрипки» в команді на себе примірила атакуюча захисниця Кім Местдаг (17 очок + 5 підбирань), але при цьому жодна з баскетболісток збірної Бельгії не закінчила поєдинок з рейтингом ефективності вище, ніж 13 балів.

Звичайно, не можна радіти не кращій ситуації в стані суперниць, особливо, коли вона викликана проблемами зі здоров'ям. Але, не можна не відзначити, що з урахуванням всіх втрат бельгійок у наших баскетболісток явно підвищуються шанси на перемогу над топовим суперником. Особливо, з огляду на відмінну форму Аліни Ягупової (тріпл-дабл в поєдинку проти збірної Фінляндії - 22 очки + 12 підбирань + 10 передач) і непогану підтримку від інших гравців нашої збірної. Так, наприклад, Вероніка Любінець встановила рекорд кваліфікаційного раунду до Євробаскету–2021, виконавши у грі проти фінок шість блок-шотів.

Перемога в сьогоднішньому матчі проти збірної Бельгії буде дуже важлива для нашої національної команди. Навіть якщо не вдасться перекрити різницю програного поєдинку в Шарлеруа річної давнини, можлива вікторія максимально зміцнить позиції нашої збірної в боротьбі за одне з прохідних других місць (нагадаю, за правилами відбору, до фінальної частини Євробаскету–2021 виходить п'ять з дев'яти других команд у кваліфікаційних групах). Будемо сподіватися, що сьогодні ближче до півночі наші баскетболістки однією ногою опиняться на наступному континентальному форумі.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Бельгія

3

3

0

227:173

+54

6

2. Україна

3

2

1

222:209

+13

5

3. Португалія

3

1

2

180:179

+1

4

4. Фінляндія

3

0

2

172:240

-68

3

14 листопада

Україна – Бельгія

Фінляндія – Португалія

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»
Футбол | 03 травня 2024, 11:30 10
Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Плей-оф НБА. Індіана та Нью-Йорк відправили Янніса та Ембіїда у відпустку
Баскетбол | 03 травня 2024, 08:47 1
Плей-оф НБА. Індіана та Нью-Йорк відправили Янніса та Ембіїда у відпустку

Мілуокі та Філадельфія програли серії першого раунду

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Ад
бажаемо удачі українкам!
kadaad .
Печально у нас сейчас со спортом в совдеповские времена и не заметили эту Бельгию.