Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WBO
| Оновлено 15 листопада 2020, 08:16
3287
1

Поєдинок з Бруком – не те, чого від Кроуфорда чекають фанати

Лев Кравців в очікуванні одного з найкращих поєдинків року, що минає

| Оновлено 15 листопада 2020, 08:16
3287
1
Поєдинок з Бруком – не те, чого від Кроуфорда чекають фанати
Twitter

14 листопада Теренс Кроуфорд повертається з карантину відразу серйозним поєдинком. Суперник - Келл Брук, проти якого нікому не буває просто. Але фанати все одно не відносяться до цього поєдинку, як до великого випробування. Взагалі, до суперників Теренса регулярне поблажливе ставлення, що несправедливо.

Брук не програє вже два роки, але суперники досить посередні

2016 і 2017 роки стали для Келла не найбільш успішними. Спочатку він зустрівся з Геннадієм Головкіним. Бився класно, добре пробивав казаха, працював джебом, але не вистояв під натиском опонента. Головкін просто задавив Брука в п'ятому раунді.

Варто сказати, що Келл не падав з гримасою болю і страху на обличчі, як це часто буває в поєдинках проти Головкіна. Так, йому було важко, але він відповідав на тиск і удари опонента. А потім кут Брука викинув рушник і поєдинок завершився. Британець зумів дати бій важкому супернику, не боячись його гарматних влучань.

Уже наступного року Келл спустився в вагу до Еррола Спенса і вийшов на поєдинок проти головного панчера велтервейта. Знову ж: вийшов дуже конкурентний поєдинок. До чемпіонських раундів Спенс забрав своє: більше влучав, брав за рахунок активності, набив гематому під оком Брука і був краще, але Келл відповідав. Якісно залітали апперкоти, класно лягав у ціль джеб.

У підсумку, британець програв - в одинадцятому раунді Брук просто сів на коліно і відмовився битися. Не впав у нокаут, не був переможений після серії влучань. Але через гематому нічого не бачив. Як підсумок - друга дострокова поразка англійця поспіль.

Взагалі, Брук перебоксував мало не з усіма топами: програвав Спенсу, перемагав Портера, бив Сенченка за чотири раунди, програвав Головкіну. За останні два роки Келл перемагав тричі: нокаутував білоруса Рабчанка за два раунди, перебоксував за очками Зерафу, вирубив в сьомому раунді Делюка. До Кроуфорда британець підходить у відмінній формі.

До суперника Кроуфорда все одно відносяться так собі

До суперників Теренса прийнято ставитися з поблажливістю. Мовляв, зрозуміло, цей теж програв. Звичайно, це через рівень боксу американця, але несправедливо по відношенню до опонентів.

Останні п'ять суперників Кроуфорда: Індонго (нокаут у третьому раунді і статус абсолюта), Хорн (нокаут у дев'ятому раунді), Бенавідес (технічний нокаут у дванадцятому раунді), Хан (нокаут у шостому раунді), Каваляускас (нокаут у дев'ятому раунді). Хто скаже, що Теренс боксував лише з ноунеймами? Один потужний суперник на іншому.

І до всіх їх ставилися так собі. Говорили, що вони старі, слабкі, недостатньо круті або досвідчені. Так і з Бруком. Вважається, що він - дуже старий. І нічого, що Келлі - 34, а Теренсу - 33. Навіть сам британець робить упор на віці:

«У 34 я відчуваю себе чудово. У цьому віці все тільки починається ».

Насправді ж, Брук - один з найкращих суперників Теренса за останній час. І в плані досвіду, і в плані стилю, і в плані навичок. Поєдинок буде на диво.

Зрозуміло, що Кроуфорд уміє в рингу все. Може працювати на контратаках, може йти в атаку. Може бути жорстким агресивним панчером, а може - майстерним контрпанчером. Йому під силу перебоксувати здоровенного хлопця, а також його вимкнути. Для нього не проблема працювати з дистанції, як і увірватися в інфайтинг, щоб вирубити по корпусу.

А що здатний протиставити британець? Насправді, дуже багато. Джеб Брука прекрасний. Ним він розбивав Сенченка, а якщо це не показник, то і всіх інших регулярно турбував чудовою лівою рукою.

У нього відмінний аперкот, а також робота на ближній з прихопленням суперника. Так, на самій межі порушення правил, але зараз це не так важливо. Брук небезпечний, може вдарити, відмінно складений атлетично і просто сильний фізично. Каваляускас - також фізично потужний боксер, давав хороший бій Кроуфорду, але Теренс його прочитав.

Брук точно розумніший за Егідіуса, а ще відмінно тримає удар. Проблеми у британця виникають, коли на нього починають йти. І Спенс, і Головкін просто тиснули на Брука, не боячись його ударів. Як результат - дві дострокові перемоги, хоч і без жорстоких падінь.

Звичайно, Кроуфорд, як боксер, вправніший і за Головкіна, і за Спенса.

Тому варто очікувати, що Теренс притреться до опонента. Попрацює в активній розвідці, дасть показати себе, а потім включить передачу, пішовши вперед. А далі вже тест - чи витримає голова Кроуфорда влучання Брука і що буде робити Келл під атаками цього майстра.

Так хто ж фаворит?

Букмекери не дають шансів Бруку. 1.10 в середньому на Теренса проти 7 на Келла. Цілком можливо, що так воно і буде. Брук більш побитий часом боєць. У нього більше важких поєдинків у кар'єрі, більше пропущених ударів.

Далі цікаво, що покаже Кроуфорд. Все-таки карантин ні для кого не проходить безслідно. Велике питання, яким вийде на бій Теренс. Якщо таким, як завжди, буде спекотно, але американець зобов'язаний перемагати. 2020 рік сповнений сюрпризів, так що нудьгувати нам точно не доведеться при перегляді цього поєдинку.

Якщо Кроуфорд переможе, інших варіантів, крім як бою зі Спенсом, фанати не приймуть. Альтернатива у вигляді Портера або Пакьяо - нормально. Але Шона назвуть простакуватим, а Менні - старим. Завжди знайдуться нюанси в суперниках Теренса, поки той не зустрінеться з Ерролом.

І цей бій повинен відбутися. Інакше, навіщо ще вони всі в цій вазі зібралися?

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 21
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Comrade Me
Масочка не по размеру, у ребенка отобрал?