Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 13 листопада 2020, 21:53
7498
5

Із настроєм товариської гри. Україна U-21 обіграла Мальту

Колектив Ротаня невпевнено почав другий тайм, але зумів виправити ситуацію наприкінці матчу

| Оновлено 13 листопада 2020, 21:53
7498
5
Із настроєм товариської гри. Україна U-21 обіграла Мальту
facebook.com/mfa1900/

Основні баталії кваліфікаційного етапу до чемпіонату Європи серед юнаків віком до 21 року для молодіжної збірної України залишилися позаду вже за два тури до кінця цього раунду. На превеликий жаль, ми не змогли реалізувати потенціал покоління тріумфального кістяка, який майже півтора роки тому на чемпіонаті світу серед вікової категорії U-19 піднімав над своєю головою головний трофей.

Від нашого секстету в раунд плей-оф уже точно відправиться збірна Данії, а ось Румунії, якій ми і поступилися в боротьбі під час останніх пауз на міжнародні поєдинки, належить показати кращу статистику в рейтингу других команд. Від підопічних Руслана Ротаня було потрібно просто гідно завершити кампанію в матчах проти двох аутсайдерів. Починали фінальний відрізок «синьо-жовті» з виїзду до Мальти – у гості до головного невдахи нашої групи.

Гра від самого старту була під контролем нашої збірної. Уже на 4-й хвилині перший пас на хід Дубінчаку в лівий фланг завершився точним прострілом від Владислава в центр штрафного на самотнього Кухаревича, який у дотик розстріляв ворота Мальти. І якщо цей момент для голу форварда здавався досить простим, то що вже можна було говорити про ситуацію біля екватору першого тайму, коли незряча передача назад від Пьюліса залишила представника львівського «Руху» фактично одного на побаченні з голкіпером.

Збірній України не довелося витрачати багато сил для забезпечення переваги в рахунку на табло. Цілком можливо, що саме в цьому і полягала проблема з концентрацією у наших футболістів перед відходом на перерву і після повернення з неї. І якщо в першому таймі суперники, будемо справедливі, простили – Бусуттіл уразив поперечину ударом у дальню дев'ятку з правого флангу штрафного, а Трубіна так і не вдалося до кінця піджати Бірману під час невдалої спроби нашого голкіпера зіграти в пас із Сиротою всередині воротарського, то помилка в центрі поля на початку другої половини матчу була настільки грубою, що не реалізувати можливість було неможливо. Елуні втік після помилки Судакова, пари центральних захисників і Трубіна, який запізнився з виходом із воріт.

Фрагмент матчу від пропущеного гола і до середини другого тайму – повний провал у грі команди Ротаня. Пощастило, що умовний клас суперників не дозволив їм реалізувати перевагу, яка утворилася в контролі м'яча. Збірна України перечекала цей фрагмент у глухій обороні, після чого повернулася на чужу половину наприкінці матчу, остаточно добивши опонентів.

Милованов, Ісаєнко і Шевцов, які вийшли на заміну,  здорово освіжили темп атак, результатом чого стали забиті м'ячі. Милованов замикав простріл з лівого флангу від Вантуха, а Шевцов уже в компенсований час виграв дуель у голкіпера Аль-Тумі, який для чогось вийшов прямо до бічної межі поля на лівому фланзі оборони, після чого наш півзахисник видав точний удар з гранично гострого кута в ближню дев'ятку. Ісаєнку пощастило менше, ніж партнерам – пенальті йому вдалося заробити обманним рухом проти Пьюліса на лівому фланзі штрафного, однак реалізувати одинадцятиметровий форвард не зумів – воротар парирував удар у правий кут.

Останній матч кваліфікаційного раунду для збірної України пройде в домашніх умовах – у суперниках однолітки з Північної Ірландії. Мальта, у свою чергу, завершить цикл черговою грою на своєму полі – проти Фінляндії.

Чемпіонат Європи U-21. Кваліфікація. Груповий етап. Група 8. 9-й тур.

Мальта U-21 – Україна U-21 - 1:4

 Елуні, 47 – Кухаревич, 4, 32, Мілованов, 79, Шевцов, 90+2

На 89-й хвилині Євген Ісаєнко (Україна U-21) не забив пенальті (воротар).

 Заммит-Лонарделлі, 10

Мальта U-21: Аль-Тумі – Грек, Каміллієри, Пьюліс, Замміт-Лонарделлі (Еллул, 90) – Бусуттіл (Шиклуна, 85), Аттард, Зерафа (Грима, 85), Фрігг'єри (Спітері, 85) – Бірман, Елуні (Замміт, 85).

Україна U-21: Трубін – Дубінчак, Сирота, Бабогло, Якимець – Судаков (Кравчук, 72), Булеца (Ярмолюк, 86), Бражко – Вантух (Шевцов, 86), Кухаревич (Ісаєнко, 64), Назаренко (Милованов, 64).

Арбітр: Павел Рейзек (Чехія).

Стадіон: «Центенарі» (Та-Калі, Мальта).

Удари (у площину): 4 (2) – 6 (6)
Кутові: 1 – 6
Оффсайди: 0 – 1.

МАЛЬТА U-21-УКРАЇНА U-21.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Брюгге наздогнав Шахтар. Боруссія може завадити гірникам вийти в основу ЛЧ
Футбол | 20 квітня 2024, 00:40 3
Брюгге наздогнав Шахтар. Боруссія може завадити гірникам вийти в основу ЛЧ

У клубному рейтингу УЄФА донецька команда ділить 25–27 місця

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Ящишин
Ось так вальяжно, з настроєм товариської гри вони і профукали відбірний тупнір. Респекту Ротань не заробив на жаль....
Віталій Ткачук
"....на превеликий жаль, ми не змогли реалізувати потенціал покоління тріумфального кістяка, який...". Все вірно, але не МИ, а Ротань!
A.V.
Гнати сраним віником разом з Павлком. 2 полуботинки.
Vytas Meskauskas
Команда не пробилась на чемпионат, тренера увольнять и двигаться в другом направлении. Команда с таким составом и группой без грандов должны были занять первое место.
yuriy_kent
Ротань, будь мужиком, подай в отставку!