Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 16 листопада 2020, 10:45
8908
3

Мессі, Озіл, Еріксен і ще 7 гравців, які можуть змінити клуб в січні

Sport.ua – про футболістів, які близькі до того, щоб завершити сезон в інших командах

| Оновлено 16 листопада 2020, 10:45
8908
3
Мессі, Озіл, Еріксен і ще 7 гравців, які можуть змінити клуб в січні
AP. Ліонель Мессі

Літнє трансферне вікно було незвично довгим через пандемію коронавірусу. Трансферне вікно закрилося тільки на початку жовтня, а через півтора місяці воно вже знову відкриється. Зазвичай в січні відбувається не так багато переходів, оскільки головні трансферні угоди відкладаються на літо. Однак цього разу багато футболістів можуть змінити клубну прописку посеред сезону. У кожного з них є свої причини для цього, але факт залишається фактом.

Далі – топ-10 гравців, які можуть опинитися в нових командах, містах і країнах уже через півтора місяці.

Хуссем АУАР
Нинішній клуб: «Ліон»
Куди може перейти: «Арсенал»

Ауар і Томас Партей були головними цілями «Арсеналу» влітку. Ганця «каноніри» все-таки придбали в останній день трансферного вікна. Підписати француза «каноніри» не змогли. За нього потрібно було заплатити стільки ж, скільки і за Партея, тобто 50 млн євро. Збити ціну на 22-річного хавбека не вийде. «Ліон» не йде на поступки зацікавленим сторонам і правильно робить, оскільки контракт гравця розрахований ще на 3 роки. Але «Арсенал» має твердий намір підписати Ауара в січні.

Сам футболіст ще в жовтні дав свою згоду «канонірам» на перехід. Тепер справа за англійцями, яким нічого не залишається, окрім як приготувати до Нового року 50 мільйонів.

Крістіан ЕРІКСЕН
Нинішній клуб: «Інтер»
Куди може перейти: «ПСЖ», «Тоттенхем»

Справи у Еріксена в «Інтері» йдуть не найкращим чином. З моменту його переходу з «Тоттенхема» пройшов уже майже рік, але данець так і не заграв толком у Мілані. «Нерадзуррі» вже згодні продати футболіста або хоча б віддати його в оренду. Італійці, що цікаво, запропонували Еріксена «Тоттенхему». Англійці скептично поставилися до повернення свого колишнього гравця. Імовірність того, що Еріксен знову поїде в Лондон є, але вона не дуже велика.

Гравцем також цікавиться «ПСЖ». Парижани готові орендувати 28-річного хавбека, але не хочуть брати його на 1,5 сезони, як пропонує «Інтер». «Нерадзуррі» продовжують шукати варіанти для футболіста, який, можливо, скоро покине Мілан.

Хакан ЧАЛХАНОГЛУ
Нинішній клуб: «Мілан»
Куди може перейти: «Манчестер Юнайтед»

У «Мілана» проблема: один із ключових гравців може незабаром покинути клуб, та ще й за порівняно невеликі гроші. У Чалханоглу йде останній рік за контрактом із «россонері». Сторони поки не можуть домовитися щодо продовження угоди. Хакан зараз отримує в «Мілані» 2,5 млн євро. Турок просить підвищити йому зарплату за новим контрактом в 2 рази. «Россонері» не можуть (або не хочуть) задовольнити фінансові вимоги 26-річного хавбека.

Зате це може зробити «МЮ». За даними англійських ЗМІ, манкуніанці готують для футболіста довгостроковий контракт із зарплатою 5 млн євро на рік. Якщо справа дійсно тільки в грошах, а «Мілан» так противиться, Чалханоглу цілком може покинути межі Італії в січні.

Дієго КОСТА
Нинішній клуб: «Атлетіко»
Куди може перейти: «Аль-Райан», «Тоттенхем»

Все йде до того, що Коста покине «Атлетіко», і цього разу вже остаточно. З кожним сезоном іспанець проводить все менше часу на полі. До того ж, у Дієго йде останній рік за контрактом з «матрацниками». Один із варіантів продовження кар’єри для Кости – «Тоттенхем». «Шпори» готові забрати 32-річного форварда до себе, якщо він погодиться на зменшення зарплати. З іншого боку, дістати іспанця до свого складу дуже хоче катарський клуб «Аль-Райан». Там гравцеві можна буде не турбуватися про гроші. Що вибере Дієго: хорошу зарплату чи продовження кар’єри на високому рівні? Відповідь дізнаємося зовсім скоро.

Аркадіуш МІЛІК
Нинішній клуб: «Наполі»
Куди може перейти: «Інтер», «Атлетіко», «Тоттенхем»

Влітку Мілік відмовився продовжувати спливаючий контракт з «Наполі», оскільки був упевнений в переході в «Ювентус». Однак клуби не домовилися між собою, а Дженнаро Гаттузо тим часом не включив поляка в заявку на сезон. З тих пір 26-річний нападник жодного разу не виходив на поле. З другої спроби він уже має покинути «Наполі». На форварда претендують «Інтер», «Тоттенхем» і «Атлетіко».

Ймовірно, в один з цих клубів Мілік і перейде в січні. Хоча у «Тоттенхема» і «Атлетіко» більше шансів отримати футболіста, ніж у «Інтера». «Наполі» не любить віддавати своїх гравців іншим італійським клубам, якщо є можливість відправити їх за кордон.

Юліан ДРАКСЛЕР
Нинішній клуб: «ПСЖ»
Куди може перейти: «Лідс», «Боруссія» Д

Наразі Дракслер є лише гравцем ротації в «ПСЖ». У футболіста йде останній рік за контрактом із французьким клубом. Судячи з усього, сторони не будуть продовжувати угоду, оскільки не повідомлялося навіть про переговори. Значить, у січні Дракслер цілком може змінити обстановку. Інтерес до 27-річного хавбека проявляє дортмундська «Боруссія». Та якщо Юліан ще не скучив за Німеччиною, його чекатимуть в «Лідсі». Президент «білих» перебуває в хороших відносинах з босом парижан, тому трансфер німця цілком може відбутися. Крім того, послугами півзахисника цікавляться «Севілья» та «Мілан». Загалом, варіантів у футболіста вистачає.

Джессі ЛІНГАРД
Нинішній клуб: «Манчестер Юнайтед»
Куди може перейти: «Тоттенхем», «Вест Хем», «Брайтон»

Лінгард – головний біль для «МЮ». На «Олд Траффорд» футболіст майже не грає, а відправити його в інший клуб ніяк не вдається. Влітку возз’єднатися зі своїм колишнім підопічним хотів Жозе Моурінью, але трансфер так і не відбувся. «Тоттенхем» залишається претендентом на 27-річного хавбека, але для його переходу потрібно, щоб команду покинув Деле Аллі.

Є у Лінгарда варіанти і простіші, наприклад, «Брайтон» і «Вест Хем». Футболіст найняв Міно Райолу, щоб той влаштував його в хороший клуб. Але навіть одному з кращих агентів Європи нічого не вдалося зробити. Тепер Джессі потрібно йти туди, куди беруть. В іншому випадку сезон для Лінгарда завершиться після вильоту «МЮ» з Кубку ліги.

Денні РОУЗ
Нинішній клуб: «Тоттенхем»
Куди може перейти: «Дженоа»

Якщо з Деле Аллі ситуація залишається невизначеною, то з Роузом все зрозуміло. Жозе Моурінью відкрито заявив, що не розраховує на футболіста. Гравцеві потрібно йти в січні, інакше весь сезон вилетить у трубу. В даний час сторони ведуть переговори щодо розірвання контракту. Від цього виграють усі: «Тоттенхем» трохи полегшить зарплатну відомість, а Роуз зможе перейти в інший клуб вільним агентом.

У минулому сезоні 30-річний фулбек виступав на правах оренди за «Ньюкасл», але «сороки» не стали його викуповувати. Зараз на футболіста претендує «Дженоа».

Месут ОЗІЛ
Нинішній клуб: «Арсенал»
Куди може перейти: – 

Кар’єра Озіла в «Арсеналі» плавно підходить до завершення. Німець не виходив на поле з березня. Наставник «канонірів» Мікель Артета не включив 32-річного хавбека в заявку на АПЛ. Потім футболіст не потрапив і в заявку на Лігу Європи. Озіл не грає вже 8 місяців, але все одно не поспішає залишати «Арсенал». Месут не хоче втрачати зарплату.

Але в січні йому все-таки краще піти. Провести весь сезон без ігрової практики, будучи при цьому повністю здоровим – дуже сумнівна перспектива. Та й «каноніри» будуть тільки раді, якщо німець позбавить їх від свого контракту. Але куди може перейти Озіл – поки загадка. Швидше за все, це буде вже не Європа.

Ліонель МЕССІ
Нинішній клуб: «Барселона»
Куди може перейти: «Манчестер Сіті», «Інтер»

Кілька місяців тому Мессі був дуже близьким до відходу з «Барселони». Кажуть, що Лео дочекається нового керівництва, після чого буде приймати рішення про своє майбутнє. Але в сучасній «Барселоні» все може змінитися в одну мить. До того ж самі каталонці натякають, що відхід аргентинця не стане для них занадто серйозною втратою. «Синьо-гранатовим» зараз важливіше за все не допустити фінансової кризи.

Якщо Мессі вирішить покинути «Барселону» в січні, цього разу його ніхто утримувати не буде. «Манчестер Сіті» вже чекає Лео з гігантським контрактом і розпростертими обіймами. У «Інтера» теж є що запропонувати Ліонелю. Втім, усе буде залежати від самого Мессі. З огляду на те, що його контракт закінчується, в січні футболіст уже зможе вільно вести переговори з іншими клубами.

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 6
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви
Футбол | 18 квітня 2024, 05:51 3
Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви

Андрій двічі відбив пенальті та допоміг Реалу пройти Манчестер Сіті у Лізі чемпіонів

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pol Chopa
*Возвращение блудного сына-2*не повторится,т.к.когда уходил Бейл,он был на *взлете*,а Эриксен уходил на *снижении*.
RomarioUA
Пора уже Месси уйти. Барселона и Месси тяготят друг друга. Вся команда точится под него, но не хочет, зарплатная ведомость громадна, любой тренер просто для галочки и давится авторитетом. При этом успехов на евроарене нет, а сейчас и внутренняя арена пропадает. Переход даст и Месси новые вызовы, и Барселоне возможность взять пять-шесть нормальных игроков за эту зп и строить новую игру с чистого листа