Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
|
1876
3

Екс-тренер воротарів збірної України: «Не варто звинувачувати Луніна»

Юрій Сивуха вважає, що голкіпер мадридського «Реала» робив все правильно

Екс-тренер воротарів збірної України: «Не варто звинувачувати Луніна»
УАФ. Андрій Лунін

Юрій Сивуха, колишній наставник збірної України по роботі з воротарями в тренерському штабі Михайла Фоменка, оцінив дії Андрія Луніна в матчі з Польщею (0:2).
 
- Юрію Петровичу, в матчі проти Польщі перший гол українці пропустили після прикрої помилки Андрія Луніна. У чому, на ваш погляд, була головна помилка Андрія в цьому моменті?
- Давайте відразу згадаємо, як в схожому стилі помилився Олександр Шовковський у матчі зі Словенією, але це не зменшує його заслуг перед українським футболом і не завадило йому після цього стати воротарем топ-рівня.
 
Що стосується моменту з Андрієм Луніним в матчі з Польщею, то треба розібратися, що йому завадило зіграти краще в цьому моменті - купина на полі або технічний брак. Це справа випадку. Іноді таке трапляється у кожного воротаря. Думаю, що акцентувати увагу на цьому не варто. Ми захоплюємося Нещеретом, Бущаном, Трубіним. Але варто їм допустити одну помилку, всі відразу говорять, що вони погані воротарі. На мій погляд, в моменті з пропущеним голом від Польщі тактично Андрій Лунін робив все правильно, тому що він вибіг вперед страхувати захисників. Інша справа, що стався технічний брак, який привів до пропущеного голу. Думаю, що акцентувати увагу на ньому не треба. Всередині команди тренери розберуть цей момент і все буде нормально.
 
- Загалом матч проти Польщі Лунін провів на хорошому рівні?
- Не будемо забувати про роль воротаря в команді. Хороша команда з поганим воротарем чемпіонат світу не виграє. Так і навпаки. Андрій Лунін відмінний воротар. Через такі помилки теж треба пройти. Це досвід вогню, води і мідних труб, після чого він стане ще сильнішим. Ми будемо ще захоплюватися його грою в майбутньому. Та й взагалі можна порадіти, що зараз з'явилася ціла плеяда молодих талановитих воротарів - Бущан, Трубін, Різник, Нещерет, Лунін. У нашої збірної хороша перспектива на цій позиції.
 
- У матчах в Лізі націй з Німеччиною і Швейцарією у Луніна є шанс зіграти або ж Андрій Пятов залишається першим номером збірної?
- Думаю, це буде вирішуватися в день гри. З огляду на те, що Андрій Пятов недавно був на ізоляції через коронавірус, Андрій Шевченко буде це враховувати при підготовці до двох матчів. Якщо Пятов буде готовий на 100 відсотків, думаю, в результаті він повернеться до основного складу на найближчі матчі.
 
ВІДЕО. Лунін, де ти гуляв? Польща забила курйозний гол Україні
 

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Viktor Skeptik
А кого звинувачувати, папу Римського?)))
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вячеслав Авдеев
Новая замена Пятову?