Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 30 листопада 2022, 05:29
3429
0

Україна – Фінляндія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Чемпіонату Європи

Наша збірна продовжує боротьбу за путівку на Євробаскет–2021

| Оновлено 30 листопада 2022, 05:29
3429
0
Україна – Фінляндія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Чемпіонату Європи
fbu.ua

Поєдинок Україна – Фінляндія відбудеться в четвер, 12 листопада, в португальскому Одівелаші. Початок поєдинку о 17.00 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Майже рік минув з моменту останнього офіційного матчу української жіночої баскетбольної збірної. І ось через такий великий проміжок часу наші баскетболістки повертаються на майданчик і за три дні проведуть два поєдинки кваліфікації до чемпіонату Європи-2021. Сьогодні в суперниках у Ягупової і компанії будуть фінські баскетболістки, а в суботу підопічні Срджана Радуловіча зіграють проти лідера групи – збірної Бельгії.

У зв'язку з поширенням коронавірусу ФІБА прийняла рішення перейняти успішний досвід НБА і проводити спарені тури в «міхурах» в одній з країн-учасниць групового турніру, щоб постаратися уникнути ризиків зараження і мінімізувати перельоти по континенту. Таким чином, на найближчі дні місцем битви для команд групи G (Україна, Бельгія, Португалія, Фінляндія) був обраний португальський Одівелаш. Варто зазначити, що в нашій четвірці збірна України найбільш постраждала від такого рішення, оскільки обидва найближчі поєдинки наші дівчата повинні були проводити на домашньому паркеті.

Срджан Радуловіч продовжив курс на омолодження нашої збірної, який був початий ще рік тому. Головний тренер національної команди відмовився (як мінімум, в листопадовому кваліфікаційному вікні) від послуг таких відомих баскетболісток, як Арина Білоцерківська, Ганна Ольховик, Олександра Радулович, Таїсія Удоденко та інших. Також було вирішено, не викликати на матчі відбору натуралізовану американку ДеАндру Мосс. Свій внесок зробив і коронавірус. Через нього не допоможуть збірній захисниця Вікторія Шматова, форвард Ольга Мазніченко, а також центрові Міріам Уро-Ніле і Тетяна Гаврильчик. В останній момент зі складу була викреслена Христина Філевич, у якої підвищилася температура перед вильотом. Нинішній варіант збірної України виглядає з явним ухилом у бік захисної лінії. Втім, у нас є фактор Аліни Ягупової, яка може закрити практично будь-яку позицію.

В цілому, в Португалію тренерський штаб нашої команди взяв наступних баскетболісток:

Захисники: Віта Горобець, Юлія Мусієнко, Уляна Дацко (всі - «Прометей»), Ольга Сивакова, Влада Гозалова ( «Чайка»), Єлизавета Мітіна ( «Інтерхім»), Аліна Ягупова ( «Чукурова», Туреччина), Дар'я Дубнюк ( «Київ-Баскет»)

Форварди: Владислава Волошина ( «Київ-Баскет»), Людмила Науменко ( «Чукурова», Туреччина), Вероніка Любінець ( «Прометей»)

Центрова: Олена Бойко ( «Чайка»)

Першим суперником збірної України у португальському Одівелаші буде збірна Фінляндії. Жіноча баскетбольна збірна країни Суомі ніколи не хапала зірок з неба, а найкращим періодом для неї були 50-ті (дві участі на чемпіонатах Європи) і 80-ті (три участі на континентальних першостях). У нинішній час представниці Фінляндії за європейськими мірками є більш ніж скромною командою. У відборі на Євробаскет-2019 північні дівчата програли всі шість матчів у групі збірним Франції, Словенії та Румунії із загальною різницею в -201 очко. Не краще йдуть справи у фінок і в нинішній кваліфікації. Рік тому суперниці збірної України розгромно поступилися в гостях Португалії – 48:71 і також багато програли вдома збірній Бельгії – 58:85.

Із персоналій в складі наших суперниць проблематично когось виділити, гравців добротного європейського рівня в збірній Фінляндії відшукати важко. Але не можна не відзначити, що в поєдинку проти нашої збірної в складі представниць країни Суомі може дебютувати 17-річна Хена Сандвік, якій вже зараз пророкують непогане баскетбольне майбутнє.

Попри те, що збірна України буде позбавлена ​​переваги домашнього майданчика, наші баскетболістки все одно залишаються фаворитами майбутнього поєдинку. Розрив в класі між командами дуже великий і поразка українок здивує всю Європу. Явним фаворитом поєдинку вважають наш колектив і букмекери, так що нехай перший матч команди Срджана Радуловіча в португальському «міхурі» обійдеться без сенсацій.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Бельгія

2

2

0

168:124

+44

4

2. Португалія

2

1

1

131:120

+11

2

3.Україна

2

1

1

138:143

-5

2

4.Фінляндія

2

0

2

106:156

-50

0

12 листопада

Україна – Фінляндія

Португалія – Бельгія

  • 1.04
  • 8.2
Сделать ставку
  • 1.02
  • 11
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.