Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 12 листопада 2020, 17:11
26199
8

Польські ЗМІ: «Несподівано. Україна грала краще, але забивала Польща»

Sport.ua представляє огляд польської преси після поразки збірної України від Польщі (0:2)

| Оновлено 12 листопада 2020, 17:11
26199
8
Польські ЗМІ: «Несподівано. Україна грала краще, але забивала Польща»
Sport.pl

У середу, 11-го листопада, збірна України на виїзді програла Польщі (0:2) у товариському матчі. Польські ЗМІ докладно розповіли про минулу гру.

«Польща несподівано виграла в України! Суперники грали, а наші забивали», — говорить заголовок видання Sport.pl.

«Результат кращий за гру — так можна охарактеризувати спаринг збірної Польщі у середу. Українці частіше атакували і грали краще, але голи забивали поляки. Кшиштоф Пентек і Якуб Модер вразили ворота суперника.

У найближчі дні збірній Польщі належить провести два важливих матчі Ліги націй — проти Італії та Нідерландів. Тому Єжи Бженчек у спарингу з Україною в середу надав шанс запасним гравцям.

Спочатку поляки не впоралися з командою Андрія Шевченка. Українці замкнули господарів на своїй половині і постійно рвалися вперед. Польській команді відверто щастило. Наприклад, на 12-й хвилині, коли Андрій Ярмоленко з пенальті пробив у штангу після фолу Бохневича.

Проте, гол забили поляки. Незадовго до перерви Андрій Лунін у стилі Мануеля Ноєра вибіг далеко за штрафний майданчик, але дуже помилився. Його помилку використовував Пьотр Зелінськи, який віддав точний пас на Пентека.

Перед нападником «Герти» стояло непросте завдання, хоча зовні ситуація здавалася простою. Ворота України були відкриті, але Пентеку потрібно було влучити з 30-ти метрів під тиском суперників. Однак він без проблем впорався із завданням.

На початку другого тайму українці більше атакували. Однак на 52-й хвилині Скорупськи після удару Віктора Циганкова видав гарний сейв. А за десять хвилин поляки забили ще один м'яч. Плахета прострілив у штрафну, і Якуб Модер головою пробив у стійку, але швидко виправився, добивши м'яч у ворота з близької відстані. Це був перший контакт з м'ячем для Модера, який трохи раніше змінив бляклого Аркадіуша Міліка.

Парадокс полягав у тому, що, хоча ми виграли 2:0, суперники продемонстрували більш високу культуру гри. Українці грали красивіше і динамічніше. Однак не можна робити занадто поспішних висновків після цього матчу, адже команда Бженчека, можливо, більше ніколи не зіграє у такому складі.

Ми можемо насолоджуватися індивідуальними виступами, в тому числі Скорупськи, Гуральськи та Плахетою, це третій поспіль матч без пропущених м'ячів. До цього нам вдалося зіграти нульову нічию з Італією і обіграти Боснію з рахунком 3:0», — розповідає про минулий матч Sport.pl.

«Щастю потрібно вміти допомогти. Поляки у товариському матчі перемогли українців, які роздавали подарунки», — йдеться у заголовку Futbol.pl.

«Вдача була на стороні «біло-червоних». Збірна Польщі у складі, далекому від ідеального, обіграла Україну. У поляків було набагато менше гри, але більше удачі. Польща забила два голи через помилки суперника, але й ці помилки потрібно було зуміти використати. Команда Єжи Бженчека у гарному настрої вступить у боротьбу в Лізі націй.

Єжи Бженчек виставив експериментальний склад на товариський матч із Україною. Тренер знає, що це єдиний шанс перевірити свої ідеї і подивитися в ділі на менш досвідчених гравців команди.

На 12-й хвилині помилку допустив Павел Бохневич. Схоже, він без особливої ​​потреби в підкаті в своїй штрафній збив з ніг Андрія Ярмоленка. Сам потерпілий підійшов до одинадцятиметрової позначки. Скорупськи впав в один кут, м'яч полетів в інший, але влучив у стійку.

На 40-й хвилині один з наших футболістів зробив довгу передачу зі своєї зони захисту. Молодий голкіпер Андрій Лунін припустився великої помилки. Майбутній (??) №1 мадридського «Реала» вийшов далеко з воріт в абсолютно простій ситуації. Замість того, щоб правильно влучити по м'ячу, Лунін просто подарував його Зелінськи, від нього м'яч потрапив до Кшиштофа Пентека, який з далекої відстані відправив м'яч у порожні ворота.

Поляки непогано оборонялися на початку другого тайму. Южвяк намагався боротися індивідуально, Кліх намагався щось створити, але умови диктували українці. Але гол вони так і не забили. У свою чергу, поляки збільшили відрив на 63-й хвилині. Українці погано зіграли після подачі штрафного, Плахета навісив, Модер головою пробив у стійку, але швидко зумів добити м'яч у сітку — 2:0.

Збірна Польщі без своїх лідерів не могла грати гладко. Ослаблена Україна, позбавлена ​​декількох лідерів, грала краще, але була менш ефективною. Якби Ярмоленко забив з пенальті, якби Циганков використав два відмінні моменти — результат міг бути іншим. Поляки обіграли команду Андрія Шевченка з рахунком 2:0 і тепер чекають матчів Ліги націй з Італією та Нідерландами», — пише Futbol.pl.

«Перемога збірної Польщі. Дублери обіграли Україну», — лаконічна Gazeta Wyborcza.

«Вдалий спаринг поляків. Команда, в якій тільки чотири з одинадцяти гравців основного складу постійно виступають за національну збірну, обіграла Україну з рахунком 2:0 у Хожуві.

Єжи Бженчек змушений розширювати склад через обставини, що склалися. Пандемія означає, що ніколи не знаєш, скільки з викликаних гравців зможуть приїхати на збори і зіграти. Міхал Карбовник, заражений коронавірусом, і Бартломей Дронговськи, що знаходиться на карантині в Італії, не приїхали на листопадові матчі. Але ці проблеми — ніщо, враховуючи недавні неприємності українців, які програли жовтневий товариський матч із Францією 1:7 через відсутність 14-ти гравців, які не змогли зіграти через травми і коронавірус.

У ситуації, коли на команду чекають безпосередня підготовка до Євро-2021 навесні і одночасно кваліфікація до ЧС в Катарі, варто мати в обоймі не двадцять, а вдвічі більше гравців. Італійці на свій останній збір відправили... 42 футболісти.

Такі поєдинки, як матч з Україною, використовуються для перевірки гравців другого-третього ешелону. Суперник не був подарунком — нещодавно футболісти Андрія Шевченка обіграли Іспанію в Лізі націй, деякі експерти бачать в них «темну конячку» на майбутньому чемпіонаті Європи. На поле вийшла атакувальна команда, яка грає за схемою 4-3-3.

Видно було, що польський захист грає в такому складі вперше, а, можливо, і в останній раз. Дратував хаос з перших хвилин матчу, до перерви він призвів до трьох небезпечних моментів суперників і одного пенальті. На 11-й хвилині Павло Бохневич в підкаті атакував Андрія Ярмоленка, але українець з пенальті пробив у стійку.

Поляки погано виглядали в захисті, але краще в атаці. Плахета добре бив, іноді відмінно працювали нападники Кшиштоф Пентек і Аркадіуш Мілік. Однак перший гол виявився абсурдним — український голкіпер Андрій Лунін даремно вийшов на 40 метрів від воріт. Там Петро Зелінськи відібрав м'яч, віддав його Пентеку, який здалеку відправив його в порожні ворота.

На стадіоні в Хожуві вже забивали такі химерні голи. Саме тут чотирнадцять років тому колумбійський воротар Луїс Мартінес вибив м'яч від своїх воріт з такою силою, що він опинився за спиною польського голкіпера Томаша Кущака. Кущак після цього не зробив кар'єри в збірній, зігравши за національну команду лише 11 разів. Яке майбутнє чекає на Луніна, 21-річного запасного голкіпера «Реала»?

На 63-й хвилині після довгої плутанини в штрафному майданчику українців забив Модер, який вийшов на поле буквально хвилиною раніше. І це був один з дуже небагатьох емоційних моментів у другій половині гри», — вважає Gazeta Wyborcza.

В цілому польські ЗМІ визнають, що Польща грала відчутно гірше за Україну, але набагато ефективніше реалізувала свої моменти, які українці їм і подарували. Але невиразна гра Польщі, перш за все, пов'язана з експериментальним складом, який виставив на матч головний тренер польської національної команди Єжи Бженчек.

У матеріалі використані фотографії Sport.pl.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mr.Frost
Грали наче краще... А результат на табло!
S t e p a n
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ALM
Просто у нас игроки традиционно кривоногие, вот и не можем попасть с 10 метров в ворота
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
waw
для чого ярмола у складі ? заробив пеналь ? дав би пробити комусь,гра пішла б інша