Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
|
632
0

Андрій ПЯТОВ: «Головне, щоб ніхто не хворів, а темп всі витримають»

Голкіпер «Шахтаря» – про майбутні поєдинки збірної України

Андрій ПЯТОВ: «Головне, щоб ніхто не хворів, а темп всі витримають»
ФК Шахтар Донецьк. Андрій Пятов

Капітан донецького «Шахтаря» і збірної України Андрій Пятов розповів про старт збору національної команди, напуття Андрія Шевченка та цілі на найближчі матчі.

– Запитання щодо пропущеного через коронавірус збору: наскільки важко було слідкувати за командою по телевізору?
– Так склались обставини. Головне, що хлопці виявили себе добре. У нас згуртований колектив, де всі один за одного. Прямуємо далі й прагнемо виконати завдання, яке поставив нам тренер.

– Коронавірус ускладнив умови в збірній. Як ви спілкуєтесь і загалом сприймаєте цю ситуацію?
– Здаємо тести, тому, в принципі, якихось обмежень у спілкуванні немає. Усі пройшли тест і здорові. І бажаємо здоров’я хворим хлопцям, – сподіваюсь, вони чимшвидше повернуться. Ми маємо підтримувати один одного та виконати наше завдання.

– На минулому зборі коронавірус підкосив воротарів – лишався тільки Георгій Бущан. Саме тому Андрій Шевченко зараз викликав чотирьох голкіперів?
– Справді, тоді так склалося: викликали хлопців, однак їхні тести також дали позитивні результати… І це триває. Сподіваємося, всі перенесуть хворобу легко і все буде добре.

– Чи відчувається втома, коли враховувати, що клубам доводиться майже щотижня проводити ще й матчі Ліги чемпіонів?
– Звісно, втома є, проте це частина футболу. Я завжди говорю, що краще грати на третій-четвертий день, адже ти в тонусі, втягуєшся в такий ритм. Головне, аби ніхто не хворів, а темп, гадаю, всі витримають.

– Попереду одразу три поєдинки збірної: наскільки складно грати в режимі нон-стоп?
– Звісно, коли було два матчі, то між ними був триваліший період для підготовки. А зараз один-два дні – і вже наступний. Але нічого, справляємось.

– Якою є думка щодо збірної Польщі?
– У них є лідер – гарний форвард, який багато забиває, один з найкращих зараз. Проте не можна забувати, що це рівна команда. Попереду товариська зустріч. У них свої завдання, в нас – свої. Тренер укаже, як діяти, хто гратиме, а ми повинні домагатися максимального результату.

– Якими були напутні слова Андрія Шевченка першого дня цього збору?
– Усі три матчі – важливі, прохідних немає. Сказав, що подивиться, подумає, хто гратиме. І побажав успіху! Хотілося б домогтися трьох перемог.

Нагадаємо, в середу, 11 листопада, збірна України проведе виїзний контрольний матч проти Польщі. Початок о 21:45 за київським часом.

Спаринг проти Польщі стане першим з трьох матчів для команди Андрія Шевченка. 14 і 17 листопада на українців чекають зустрічі в гостях з Німеччиною і Швейцарією в Лізі націй.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.