Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 листопада 2020, 00:49
5263
1

Шахтар розгромив Динамо, бойова гра в Запоріжжі, конфлікт в Дніпрі

Найцікавіші події дев'ятого туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 11 листопада 2020, 00:49
5263
1
Шахтар розгромив Динамо, бойова гра в Запоріжжі, конфлікт в Дніпрі
ФК Динамо

Тур пройшов під знаком очного протистояння «Динамо» та «Шахтаря». Українське «класико» завершилося розгромною перемогою «гірників». Тепер відстань між командами скоротилася до одного очка, але кияни все одно залишаються на першому місці. А ще тур ряснів на пенальті і вилучення. І на по-справжньому бойові нічиї.

Конфлікт туру

Селезньов повернувся в Дніпро. Але в складі іншої команди - «Колоса». І саме «цар» був однією з головних дійових фігур матчу «Дніпро-1» - «Колос». Спочатку Євген відзначився забитим м'ячем. За традицією, з пенальті. Цей гол став для Селезньова 114-м у чемпіонатах України. Трохи пізніше нападаючому ковалівців вдалося забити і з гри: він переправив м'яч у ворота Сарнавського ударом головою, але в тому моменті суддя угледів офсайд. І арбітр мав рацію. Не менш пам’ятно поводився Селезньов і після матчу. Спочатку, йдучи з поля на 72 хвилині, Євген намагався розібратися з кимось на трибуні, хто йому «тикав факи». А після матчу Селя зчепився в підтрибунному приміщенні з головним тренером «дніпрян» Йовічевичем, який попросив Селезньова відповідати йому українською. Але Євген відповів, що, мовляв, хорват не може йому вказувати, якою мовою говорити в рідній країні.

Видовище туру

Вже з перших хвилин гри на «Динамо» стало очевидно, що буде весело і результативно. «Олімпік» і «Маріуполь» грали фактично без захисту і середини поля, тому моментів було хоч греблю гати. На двох суперники забили аж шість м'ячів, а ще як мінімум стільки ж не забили. Були і попадання в штангу, і поперечину, і два пенальті (обидва справедливо призначені), і порятунок на останніх секундах зустрічі. Загалом, хто хотів побачити ненапряжний футбольний бойовик, той напевно не розчарувався.

Рятівник туру

«Для нас нічия з «Маріуполем» в емоційному плані буде крутішою за деякі перемоги» - скаже після гри з командою Маркевича головний тренер «Олімпіка» Климовський. І буде по-своєму правий. Тому що відігратися з 1:3 за кілька хвилин до фінального свистка - дорогого коштує. Рятівний гол донеччани забили аж на п'ятій компенсованій до часу другого тайму хвилині - постарався Каргбо. Правда, особливо старатися не довелося: партнери виклали м'яч, як на блюдечку: залишалося лише влучити в порожні ворота.

Промах туру

Олександрійці мали відчутну перевагу над «Львовом», проте м'яч вперто не хотів йти у ворота. У підсумку підопічні Шарана змогли забити єдиний і переможний м'яч лише з пенальті: в середині другого тайму зусиллями Третьякова. Але до того, в середині першої половини зустрічі, незбагненним промахом відзначився Банада: Євген опинився в метрі від порожніх воріт, але чомусь запустив м'яч повз ціль.

Суддя туру

Долю матчу «Десна» - «Минай», який відбувся не на рідній арені «сіверян», а в Києві на «Оболоні» (Чернігів потрапив у «червону» зону градації коронавірусу, тому матч і був перенесений до столиці), вирішив точний удар форварда номінальних господарів Будківського. На 80-й хвилині зустрічі Пилипу залишалося лише підставити ногу під зручну передачу Коноплі, з чим фактурний нападник впорався. Однак в момент прийому м'яча Будківський перебував в офсайді. Чому арбітр зустрічі Блавацький зарахував цей гол, питання відкрите.

Розбірки туру

Трьом новачкам чемпіонату «старожили» УПЛ виявилися не дуже раді: «Минай», «Інгулець» і «Рух» дружно і міцно влаштувалися внизу турнірної таблиці. Причому команди з Петрового і Львова до цього туру під склепіннями елітного дивізіону ще не перемагали. Серія без перемог для «Руху» і «Інгульця» продовжилася і після їх очного побачення: команди видали бойову нічию 2:2. Дійсно бойову: багато стиків, карток (одна з яких червона), два пенальті. Напевно обидва наставники - і Федик, і Лавриненко після гри можуть вважати, що це саме його команда заслуговувала на три очки. Але справедливості заради треба відзначити, що нічия стала закономірним підсумком цього імпульсивного і цікавого поєдинку.

Матч туру

Перше в чемпіонаті «класичне» пройшло на тлі лютування коронавірусу. Через «чуму 21 століття» матч двох найкращих команд країни пройшов без глядачів. А ще з цієї ж причини «Динамо» не змогло виставити на гру фактично більшу частину основи. Проте, матч відбувся за розкладом, хоча «біло-сині» і просили суперника про перенесення, але отримали відмову. Матч завершився несподівано великою перемогою «Шахтаря» - 3:0. Ця поразка для тренера киян Мірчі Луческу стала першим в чемпіонаті. І відразу такою болючою. У першому таймі команди були дуже обережними, вишукуючи чужі помилки. Першим вдалося відшукати чужу помилку Мораесу: наш бразилець результативно замкнув фланговий простріл після невдалих дій воротаря суперника. Потім через червону картку Сидорчука в самому кінці першого тайму господарі залишилися в меншості. «Гірники» розіграли «зайвого» гравця в другому таймі. Спочатку після удару Степаненка м'яч зрикошетив від Антоніо в сітку воріт, а переможну крапку поставив Патрік.

Помилка туру

Після матчу з «Барселоною» юний динамівський голкіпер Нещерет отримав суттєву порцію компліментів. Але в грі проти «Шахтаря» Руслану не вдалося стати героєм. Саме його фатальна помилка, радше за все, і визначила результат поєдинку. Динамівський голкіпер намагався перервати не самий складний фланговий навіс, але не розрахував траєкторію польоту м'яча і опинився не при справах. Мораес бив головою вже в порожні ворота.

Вилучення туру

Друга результативна помилка, що зумовила підсумковий рахунок на «Олімпійському» - порушення Сидорчука проти Корнієнка. Динамівський капітан жорстко зачепив лівого захисника «Шахтаря», який тікав у прорив. Монзуль відразу показала Сергію жовту картку. Але потім в справу втрутився ВАР. Після перегляду епізоду по монітору Монзуль скасувала «гірчичник» Сидорчуку і показала пряму червону картку.

Гол туру

Третій гол «Шахтаря» у ворота «Динамо» вийшов дуже красивим. Коваленко спробував по центру прорватися до штрафного майданчика суперника, але був заблокований Поповим. М'яч відскочив до Алана Патріка, і бразилець зрячим ударом в лівий від голкіпера кут загнав м'яч з-за меж штрафного майданчика майже в «дев'ятку».

Вболівальники туру

Глядачів на матчі «Динамо» - «Шахтар» не було. Однак у ВІП-ложі було відразу кілька цікавих персон. Зокрема, разом з головним тренером збірної України Андрієм Шевченком за грою уважно спостерігав наш знаменитий боксер Олександр Усик.

Слова туру

Після гри проти своєї колишньої команди нинішній тренер «Динамо» Мірча Луческу причину поразки знайшов, як і дуже часто, не у власній персоні: «Сьогодні виграв COVID, але програв fair play. Це мій коментар. Я б ніколи не грав в таких умовах такий важливий матч, навіть якщо би представляв іншу сторону. Підкреслюю, я б не зіграв цей матч. Результат чемпіонату повинні вирішувати команди на полі, а не COVID. Це все, що я хочу сказати».

Нічия туру

Насиченим, бойовим і цікавим вийшов поєдинок у Запоріжжі між «Зорею» та «Ворсклою». Обидві команди хотіли реабілітуватися за попередні невдачі: господарі - за поразку в Лізі Європи від АЕКа, гості - за ляпас в минулому турі УПЛ від «Львова». Можна сказати, що обом суперникам це вдалося: ніхто не грав на нічию чи утримання рахунку, обидва грали на перемогу. Але в підсумку зустріч колишніх партнерів по «Вердеру» – Скрипника і Максимова – завершилася бойовою нічиєю – з двома вилученнями і декількома хорошими моментами.

Збірна туру

Шевченко - Додо, Альюн, Матвієнко, Якубу - Антоніо, Антюх, Кочергін, Танковський - Беніто, Мораес.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Oxrannik.ua
Жопы у сов знатно подгорели в этом туре, а как петушились то до матча 😂😂