Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футзал. Збірна України
| Оновлено 09 листопада 2020, 21:28
373
0

Олександр КОСЕНКО: «Майбутні матчі з Угорщиною підуть нам на користь»

Головний тренер збірної України з футзалу поділився очікуваннями від найближчих товариських матчів

| Оновлено 09 листопада 2020, 21:28
373
0
Олександр КОСЕНКО: «Майбутні матчі з Угорщиною підуть нам на користь»
АФУ. Олександр Косенко

Головний тренер національної збірної України з футзалу Олександр Косенко розповів про підготовку команди до міжнародних товариських поєдинків з Угорщиною, які відбудуться 9 та 10 листопада.

– Вже минули два дні збору. Розкажіть детальніше про його перебіг.
– У перший день та вчора (у п’ятницю – прим.) ми провели два повноцінних вечірніх тренування, які тривали впродовж півтори години. Також хлопці мали ранкове годинне тренування. На ньому ми організували тестування, аби перевірити стан кожного з виконавців. Залишається ще один день навчально-тренувального збору. На збірну очікують ще два тренування, а також теоретичне заняття під час якого розбиратимемо гру суперника. Натомість, вже у неділю вирушимо до Дебрецена.

– До складу збірної на матчі проти угорців викликані Юрій Савенко і Микола Грицина, які досить довго не виступали у складі національної команди. Також після великої перерви до розташування збірної повертається Тарас Кузь. Окрім того, дебютне запрошення отримав Мар’ян Пелех. Розкажіть, чому вибір зупинився саме на цих кандидатурах?
– Одразу скажу, що штаб збірної спостерігає як за грою виконавців, які раніше залучалися до складу національної команди, так і за потенційними новачками. Ми проаналізували те, як футзалісти виступали у клубах й прийняли відповідне рішення. Вважаю, що ці хлопці та інші, які присутні у складі, заслужили на своє місце у збірній. Хтось отримує перший шанс, хтось має вже чергову нагоду себе проявити. Хрест ми ні на кому не ставимо, адже у кар’єрі спортсменів бувають як злети, так і падіння. Подивимося на гру всіх виконавців у поєдинках з Угорщиною.

– Кілька днів тому перший поєдинок у рамках попереднього раунду кваліфікації до Євро-2022 провели наші потенційні суперники на груповому етапі – збірні Сан-Марино і Данії. Чи встигли переглянути цей матч?
– На жаль, у повному обсязі цей поєдинок поки що не зміг подивитися, оскільки їхав у потязі до Ужгорода саме у цей момент. Незабаром ці команди проведуть матч-відповідь, після чого можна буде зробити загальний висновок. Мінімальна перемога данців на виїзді з рахунком 2:1 мене не здивувала, оскільки саме їх я відзначав для себе в якості фаворитів.

– Головна мета матчів зі збірною Угорщини – повернути ігровий тонус напередодні поєдинків групового етапу відбору до Євро-2022?
– Безумовно, матчі у клубі та збірній – це різні речі. Спаринги з Угорщиною нам необхідні напередодні поєдинків групового етапу Євро-2022. Безумовно, саме у грі хлопці зможуть знову згадати, що таке матчі у складі збірної після дев’ятимісячної перерви. Міжнародні товариські матчі – це не лише фізична, а й психологічна підготовка команди. Коли ти маєш багато поєдинків – можна рухатися далі за відпрацьованою схемою завдяки ігровому тонусу. Зараз ситуація є зовсім іншою, зважаючи на всесвітню епідемію. Тож, головне завдання на майбутні зустрічі – оцінити свій стан. Вже після поєдинків детальніше проаналізуємо наші можливості після тривалої перерви, пов’язаної з відсутністю зборів та поєдинків. Вірю, що збір в Ужгороді та матчі з угорцями підуть нам на користь.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Йожеф САБО: «Мудрик своєю грою за Челсі зробив антирекламу нашим гравцям»
Футбол | 25 квітня 2024, 15:58 24
Йожеф САБО: «Мудрик своєю грою за Челсі зробив антирекламу нашим гравцям»

Колишній тренер збірної України оцінив рівень деяких українських футболістів

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.