Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
644
0

Українські дзюдоїсти завоювали чотири медалі на юніорському ЧЄ

Українці завоювали три срібла і одну бронзу

Українські дзюдоїсти завоювали чотири медалі на юніорському ЧЄ
ukrainejudo.com. Руслана Булавіна

Чотири медалі й десяте загальнокомандне місце - такий підсумок виступу українських дзюдоїстів на чемпіонаті Європи серед юніорів (U-21), що проходив з 4 по 6 листопада у хорватському Поречі. Олег Вередиба (до 60 кг), Артем Бубир (до 81 кг) і Євген Балєвський (понад 100 кг) завоювали срібні медалі, а Руслана Булавіна (понад 78 кг) стала бронзовою медалісткою.

Відкрив лік українським медалям у Поречі Олег Вередиба. Дніпрянин переміг господаря змагань Ніколу Зоротовича, Ліора Рафаілова з Ізраїля та азербайджанця Амраха Салімлі. У півфіналі Вередиба здолав чинного чемпіона Європи і бронзового призера чемпіонату світу серед юніорів турка Саліха Йілдіза. Фінал пройшов за рівної боротьби і долю золота вирішило за 45 секунд до кінця основного часу «вазарі» росіянина Хетага Басаєва.

Артем Бубир усі чотири сутички на шляху до фіналу завершив достроково. Він здолав румуна Давида Мітрана, хорвата Алена Вучина, швейцарця Орельєна Бонфероні та чемпіона світу і Європи серед кадетів (2019) Адама Копецкі з Чехії. У фіналі Бубир поступився росіянину Давиду Карапетяну.

Киянин Євгеній Балєвський розпочав турнір з блискавичної перемоги (за 14 секунд) над Джамалом Фейзієвим з Азербайджану. Після цього він переміг бронзового призера кадетського ЧЄ (2018) Войчеха Кордяліка з Польщі, У фіналі українець поступився угорцю Ріхарду Шипоцу.

Поступившись у чвертьфіналі росіянці Елісі Старцевій, у втішному турнірі Руслана Булавіна вже свого не віддала. Спочатку вона не залишила шансів бронзовій медалістці кадетського ЧЄ (2019) італійці Асі Тавано, а потім у наднапруженій боротьбі перемогла чемпіонку світу серед кадетів (2017) хорватку Хелену Вукович.

дзюдо
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.