Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 07 листопада 2020, 13:59
6738
1

Росія – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи

Остання гра Сергія Онуфрієнка в національній команді

| Оновлено 07 листопада 2020, 13:59
6738
1
Росія – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи
ФГУ

Поєдинок Росія - Україна відбудеться в суботу, 7 листопада, в Мінську. Початок матчу о 14.00 за київським часом. В прямому ефірі гру покаже телеканал «Хsport».

Менш ніж через 48 годин після фінального свистка першого поєдинку між українськими і російськими гандболістами в рамках відбору на Чемпіонат Європи-2022, команди знову зійдуться лицем до лиця. Тепер формальним господарем майданчика буде збірна Росії, втім, це не змінює місця проведення зустрічі, яким залишиться мінський Палац Спорту «Уруччя».

Як і передбачалося, перший матч між командами пройшов у напруженій боротьбі. Максимальне лідерство збірної Росії становило всього лише три м'ячі, а наші гандболісти відривалися в рахунку не більше ніж на одну результативну атаку. Всього по ходу матчу 15 разів на табло фіксувався рівний рахунок, включаючи і підсумковий результат зустрічі - 27:27.

З персоналій в складі збірної України добре провели поєдинок наші основні напівсередні - Станіслав Жуков (лівий напівсередній) і Сергій Онуфрієнко (правий напівсередній). На рахунку Стаса сім результативних атак з досить непоганим процентом реалізації (7 з 10) і звання найрезультативнішого гравця в складі нашої збірної, а в активі Сергія шість закинутих м'ячів з одинадцяти виконаних спроб. Також варто відзначити двох гравців у складі нашої збірної, які жодного разу не схибили в своїх кидках по воротах російської команди. У лівого крайнього Захара Денисова п'ять голів з п'яти кидків, а на рахунку лінійного Дмитра Ільченка три взяття воріт в трьох виконаних спробах.

Не зіграли ідеально, але також зробили внесок по мірі своїх сил в нічийний результат і наші голкіпери. На рахунку воротарської бригади Юрій Шамрило - Максим В´юник вісім сейвів і 23% відбитих кидків, що на трохи, але все-таки більше ніж у їхніх російських опонентів (7 сейвів, 21% відбитих м'ячів).

Безумовно, в майбутній суботній зустрічі вищепереліченим гравцям, а також їхнім партнерам по команді необхідно буде докласти максимум зусиль, щоб як мінімум повторити результат першого матчу відбору на континентальну першість. І дуже шкода, що на позиції правого напівсереднього наша збірна в останній раз отримає підтримку від Сергія Онуфрієнка. Зірковий за українськими мірками 35-річний гандболіст заздалегідь оголосив, що поєдинки з росіянами стануть для нього останніми в національній команді. За свою кар'єру в основній збірній Онуфрієнко закинув 223 м'ячі і дуже хочеться, щоб у матчі з принциповим суперником Сергій поставив шикарну точку.

Варто зазначити, що майбутній поєдинок буде вже десятим офіційним матчем збірних України та Росії. Поки рахунок не на нашу користь. З дев'яти проведених зустрічей наша національна команда виграла один матч, ще один завершився внічию, і сім разів українські гандболісти поступилися російським опонентам. Свою єдину перемогу над суперником збірна України заробила 29 травня 2004 року, коли у відбірковому поєдинку на Чемпіонат світу-2005 в Запоріжжі обіграла росіян - 25:24. А про єдину нічию спогади більш ніж свіжі, можна сказати, гарячі.

Збірна України показала, що навіть в далеко не оптимальному складі готова давати бій міцному супернику. У поєдинку, який відбувся в четвер, українцям не вистачило одного кроку до вікторії. Дуже хочеться, щоб в суботу наша команда зробила цей крок і оформила перемогу над росіянами. Перемогу над дуже принциповим суперником, яка буде мати величезне психологічне, моральне і турнірне значення.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Росія – Україна.

 

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 180
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо
Інші види | 25 квітня 2024, 20:47 3
Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо

23-річна українка в Загребі послідовно здолала 5 суперниць

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Орлов Михаил
А якщо програємо? Ну навіщо вона нам потрібно?