Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 листопада 2020, 21:54
4388
7

Звернення Президента УЄФА: давайте не карати за випадкову гру рукою!

Правила гри рукою були змінені в березні 2019 року на засіданні IFAB

| Оновлено 05 листопада 2020, 21:54
4388
7
Звернення Президента УЄФА: давайте не карати за випадкову гру рукою!
IFAB

Президент УЄФА Александр Чеферін запропонував змінити правила футболу, що стосуються гри рукою. Він відправив звернення до президента ФІФА Джанні Інфантіно, в якому написав:

«Спроба чітко описати, яке поводження з м'ячем є порушенням, привела до багатьох несправедливих рішень, зустрінутих футбольною громадськістю з розчаруванням. Дух гри повинен зберігатися весь час, тому я вважаю, що повернення до попереднього формулювання, можливо, переглянутого і доповненого правилом, яке не дозволяє забивати голи будь-якою частиною руки, слід взяти до уваги.

Нерідко трапляється так, що м'яч випадково потрапляє в руки гравцям. Таких ситуацій неможливо уникнути, і вони не повинні каратися. Це дозволить уникнути постійного розбиття гри на фрагменти, а небезпечні ситуації зможуть вирішувати результат матчів.

Якщо первісний зміст цієї поправки полягав в тому, щоб уникнути голу рукою, то додаток виходить далеко за рамки логічного обгрунтування. Воно призводить до скасування голів в ситуаціях, коли м'яч міг потрапити в гравця без будь-якого наміру останнього, навіть якщо рука знаходилася в природному положенні і рикошет не чинив істотного впливу на гол».

Правила гри рукою були змінені в березні 2019 року на щорічному засіданні Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB) та вступили в силу з сезону 2020/21. Чеферін хоче, щоб на засіданні IFAB на початку 2021 року вони були переглянуті.

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
Ой бардак будет сели каждый рефери будет на своё усмотрение думать была рука и умышленная ли
Владимир Копяк
Более 100 лет арбитры руководствовались пунктом Правил, которое гласило, что игрок наказывается штрафным ударом, если он УМЫШЛЕННО сыграет рукой в мяч. И это определяет только арбитр. Но потом появились функционеры в ФИФА, которые никогда не держали свисток в руках, которые пытались убрать этот пункт из Правил, но не получилось. Вот и начали придумывать различные дополнения и рекомендации для арбитров, окончательно запутав всех, кого только можно. А судьи начали творить беспредел на поле под покровительством комитета арбитров. Но здравый смысл когда-то должен восторжествовать!
udman1111
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Miroslav Shcherbina
я еще такого не видел, чтобы рикошет (!) от руки "не оказывал существенного влияния на гол". Может и бывает такое, но не видел.
DKTheBest2
А як визначити, що то була випадкова гра?
Якщо гравець буде кричати:"Я не хотів?"
В правилах чітко вказано коли не гра рукою не є порушенням правил. У всіх інших випадках рахується порушенням.
Hemingway
Впрлвпдили вар а тепер повертаєм іактор суддівства в футбол. Л - логіка
sv_2000
Молодец, истину глаголит Чеферин. Задрали эти варовские пенали от малейшего дуновения ветра от мяча в сторону руки)))