Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 10 листопада 2020, 12:31
31511
4

За бортом: збірна дорогих футболістів, які не грають у єврокубках

Sport.ua – про якісних гравців, які залишилися без Ліги чемпіонів і Ліги Європи

| Оновлено 10 листопада 2020, 12:31
31511
4
За бортом: збірна дорогих футболістів, які не грають у єврокубках
Sport Fixer. Рішарлісон

Ліга чемпіонів та Ліга Європи в самому розпалі. В обох турнірах стадії групового етапу дійшли до екватору. У поточному сезоні єврокубки радують результативними матчами і несподіваними рахунками. Але беруть участь у цьому дійстві не всі. Є цілий ряд хороших футболістів, які залишилися без єврокубків. Вони дивляться на все зі сторони і прикладають максимум зусиль для того, щоб у наступному сезоні для них подібне не повторювалося.

Далі – 11 найдорожчих гравців, які залишилися без єврокубків. Дані про вартість футболістів взяті з порталу Transfermarkt.

Воротар

Унаї СІМОН, «Атлетік»
Трансферна вартість: 30 мільйонів євро

Сімон є одним із найперспективніших голкіперів Іспанії. Поки 23-річний баск виступає за «Атлетік», але цілком імовірно, що через кілька років він перейде у топ-клуб. З кожним сезоном Унаї прогресує. Наприклад, в кампанії 2018/19 він пропускав у середньому 1,86 гола за матч, в минулому сезоні – 0,85 гола, а в поточному – поки 0,43 гола за матч. Це при тому, що «Атлетік» зараз поступається в кожному другому поєдинку. Сімон – чемпіон Європи в складах збірної Іспанії U-19 і U-21. У минулому сезоні баски фінішували в Ла Лізі на 11-му місці – далеко від зони єврокубків. Але у них ще залишається фінал Кубка Короля, в якому молодий, але при цьому вже досвідчений Сімон повинен проявити себе.

Захисники

Майкл КІН, «Евертон»
Трансферна вартість: 28 млн євро

Захисник «Евертона» поки проводить непоганий сезон, як, втім, і вся команда. У кампанії 2020/21 Кін зіграв 10 матчів у всіх турнірах, записавши на свій рахунок 3 голи і 1 результативну передачу. Хороші показники, як для центрбека. У минулому сезоні «іриски» фінішували на 12-му місці в АПЛ, тому про єврокубки навіть мови не було. Але Кін зрозумів, що з Карло Анчелотті команда може багато чого досягти. Тому, напевно, і продовжив контракт з «Евертоном» до червня 2025 року. З іншого боку, це рішення футболіста і без Анчелотті виглядає логічним. Кін завжди був гравцем основи в Ліверпулі.

Озан КАБАК, «Шальке»
Трансферна вартість: 29 мільйонів євро

Кабак перейшов у «Шальке» із «Штутгарту» влітку 2019 року за 15 млн євро. Футболіст підписав з клубом з Бундесліги 5-річний контракт. Однак 20-річний турок може покинути Гельзенкірхен уже в січні. По-перше, «Шальке» провалив другу половину минулого сезону і до цих пір не може прийти в себе. Як підсумок – передостаннє місце в турнірній таблиці Бундесліги після 6-ти турів. По-друге, предметний інтерес до гравця проявляють «Мілан» і «Ліверпуль». Перехід у будь-який з цих клубів не тільки виведе кар’єру захисника на новий рівень, а й дасть йому можливість грати в єврокубках. Якщо одна із зацікавлених сторін домовиться із «Шальке», Кабак довго думати не буде.

Люка ДІНЬ, «Евертон» 
Трансферна вартість: 30 мільйонів євро

Дінь виступає за «Евертон» з 2018 року. У двох попередніх сезонах «іриски» ні на що не претендували. Інтерес до 27-річного француза почали проявляти інші клуби. Сам гравець теж замислювався про те, щоб покинути Ліверпуль. Але з приходом Анчелотті футболіст змінив свою думку. Дінь упевнений, що під керівництвом досвідченого італійця «іриски» доб’ються високих результатів. Таким, наприклад, буде вважатися місце в зоні Ліги чемпіонів. Сам Дінь допомагає команді, як може – віддає результативні передачі (2 в поточному сезоні) і захищає партнерів перед суддями. Чи достатньо цього – дізнаємося в кінці сезону.

Нелсон СЕМЕДУ, «Вулверхемптон»
Трансферна вартість: 35 мільйонів євро

Семеду міг би хоч іноді грати в Лізі чемпіонів у складі «Барселони», але перейшов у «Вулверхемптон». Португалець залишився без єврокубків, зате отримує більше ігрового часу, ніж в столиці Каталонії. Вже після відходу з «Барселони» 26-річний захисник визнав, що йому було складно адаптуватися на «Камп Ноу». За 3 сезони Нелсон так і не став «залізним» гравцем основи в стані «синьо-гранатових». Можливо, у «Вулверхемптоні» під керівництвом співвітчизника йому дійсно буде краще. «Вовкам» зовсім трохи не вистачило в минулому сезоні, щоб вийти в Лігу Європи. У нинішній кампанії команда теж може зачепитися за єврокубки, так що Семеду надолужить згаяне.

Півзахисники

Мемфіс ДЕПАЙ, «Ліон»
Трансферна вартість: 45 мільйонів євро

Капітан «Ліона» був одним із головних героїв новинних стрічок минулого літа. «Барселона» кілька місяців намагалася підписати Депая, але так і не знайшла гроші. Є ймовірність, що 26-річний вінгер відправиться до столиці Каталонії в січні. По-перше, у Мемфіса йде останній рік за контрактом з «Ліоном». По-друге, він відкрито заявив про небажання продовжувати угоду з французьким клубом. По-третє, «ткачі» залишилися за бортом Ліги чемпіонів, хоча в минулому сезоні дійшли до півфіналу турніру, обігравши «Ювентус» і «Манчестер Сіті» в плей-оф. Депай вже забув про невдалий відрізок кар’єри в «МЮ» і готовий прийняти новий виклик.

Рубен НЕВЕШ, «Вулверхемптон» 
Трансферна вартість: 50 мільйонів євро

Ще один португалець, який представляє «Вулверхемптон». На відміну від Семеду, Невеш виступає за «вовків» уже 3 роки і встиг дійти з ними до чвертьфіналу Ліги Європи. У поточному сезоні 23-річний опорник зіграв 8 матчів у всіх турнірах, але поки не відзначався результативними діями. Контракт Невеш з «вовками» розрахований до червня 2023 року і, схоже, найближчим часом португалець нікуди не піде. Влітку інтерес до гравця проявляв «Тоттенхем». Наставник «шпор» Жозе Моурінью хотів отримати співвітчизника в свою команду. Але в підсумку все так і залишилося на рівні чуток.

Вілфрід ЗАА, «Крістал Пелас»
Трансферна вартість: 50 мільйонів євро

У кар’єрі Заа були різні сезони, але очевидно, що він уже переріс рівень «Крістал Пелас». Чутки про те, що футболістом цікавляться топ-клуби АПЛ, з’являються регулярно. Але до трансферу справа так і не доходить. У січні у вінгера буде одна з останніх можливостей піти на підвищення. Заа не молодіє, просиджуючи в «Крістал Пелас». Івуарійцю вже 27 років. «Орли», як завжди, виступають нестабільно, тому футболіста в південному Лондоні не чекає нічого, крім середини турнірної таблиці. Проблема в тому, що клуб перешкоджає відходу Заа. «Крістал Пелас» вже кілька разів навмисно завищував ціну на гравця, щоб ніхто його не купив. Хоча керівництво вже пообіцяло футболісту відпустити його при отриманні більш-менш нормальної пропозиції.

Деклан РАЙС, «Вест Хем»
Трансферна вартість: 55 мільйонів євро

Вихованець «Вест Хема» проводить вже третій сезон у складі першої команди. Підписати 21-річного хавбека дуже хоче «Челсі». Однак «синіх» не влаштовують фінансові запити «молотобійців». Лондонці кілька разів пропонували сусідам своїх гравців за Райса, але ті відмовлялися від обмінів. Як би там не було, відхід футболіста – лише питання часу. В останніх турах АПЛ «Вест Хем» виглядав непогано, але «молотобійці» не будуть боротися за високі місця в національній першості. Одного разу Райс перестане прогресувати в рідному клубі і сам захоче піти. Тому «молотобійцям» в найближчому майбутньому доведеться продати свого вихованця, всупереч їхньому небажанню робити це.

Нападники

Віссам БЕН-ЙЕДДЕР, «Монако»
Трансферна вартість: 40 мільйонів євро

Бен-Йеддер провів ударний сезон 2019/20. У минулій кампанії 30-річний нападник забив 18 голів, ставши кращим бомбардиром чемпіонату Франції разом із Кіліаном Мбаппе. Але висока результативність капітана «Монако» не допомогла команді зайняти високе місце в турнірній таблиці. Деякий час монегаски зовсім були в зоні вильоту до другого дивізіону, а сезон завершили в результаті на 9-й позиції. У нинішній кампанії Бен-Йеддер продовжує свою результативну ходу. Зараз на рахунку форварда 6 голів і 1 асист у 9-ти матчах чемпіонату Франції. Та «Монако» знову буксує, займаючи поки тільки 8-е місце у внутрішній першості.

РІШАРЛІСОН, «Евертон»
Трансферна вартість: 60 мільйонів євро

У своїх перших двох сезонах за «Евертон» Рішарлісон забив по 13 голів у АПЛ. У нинішній кампанії 23-річний бразилець є поки не дуже результативним (1 забитий м’яч у 5-ти матчах), але він все одно залишається одним із найцінніших гравців для «ірисок». В кінці минулого року мерсисайдці продовжили контракт з футболістом на 5 років, довівши тим самим його важливість для клубу. «Евертон» отримав кілька хороших пропозицій по форварду, але не став його продавати. Рішарлісон, Хамес Родрігес і Домінік Калверт-Льюін – це ті гравці, які повинні повернути «ірисок» в Лігу чемпіонів. «Евертон» уже 15 років залишається за бортом головного клубного турніру Європи.

Оцініть матеріал
(193)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
umnuy2
Ришалисон даже клуб в свою честь переименовал
yuryan
Збірна Евертона/Вулверхемптона?
Oles Khorungiy
а, тьху, они в ЛЕ
Oles Khorungiy
Арсенал???