Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 06 листопада 2020, 12:52
12801
11

Україна – Росія. Прогноз і анонс матчу кваліфікації чемпіонату Європи

Наша збірна розпочинає боротьбу за вихід на континентальну першість

| Оновлено 06 листопада 2020, 12:52
12801
11
Україна – Росія. Прогноз і анонс матчу кваліфікації чемпіонату Європи
handball.net.ua

Поєдинок Україна – Росія відбудеться в четвер, 5 листопада, в Мінську. Початок матчу о 17.00 за київським часом. В прямому ефірі гру покаже телеканал «Sport 1».

Спареними матчами проти збірної Росії наша національна команда стартує у відборі на Чемпіонат Європи-2022 фінальна частина якого відбудеться в Словаччині та Угорщині. Для того, щоб в січні 2022 року взяти участь в континентальному форумі нашій команді необхідно зайняти одне з перших двох місць в групі, або виявитися однією з кращих чотирьох команд серед тих, що зайняли треті місця.

В черговий етап у своїй історії збірна України входить під керівництвом нового головного тренера Миколи Степанця. У попередньому варіанті тренерського штабу національної команди Микола Степанович асистував Сергію Бебешко, а після невдалого виступу на Чемпіонаті Європи-2020 (нагадаємо, наша команда зайняла 17-е місце) був призначений на посаду головкому збірної, що виявилася вакантною.

Суперники у відборі на Євро-2022 нашій команді дісталися непрості. Склад відбіркової групи під номером три сформували збірні Чехії, України, Росії та Фарерських островів. Відразу ж після жеребкування головним питанням стало місце проведення поєдинків між українцями і росіянами. Щоб уникнути можливих проблем, сторони вирішили провести два матчі поспіль на нейтральній території в Мінську. Європейська федерація гандболу (ЄГФ) схвалила такий план і оперативно переробила розклад в групі №3. У підсумку, менше ніж за 48 годин команди проведуть між собою відразу два поєдинки.

Наш суперник по перших двох матчах у відборі на даний момент знаходиться в непростому періоді зміни поколінь. Після провального континентального форуму в січні нинішнього року, де росіяни стали 22-ми, керівництво місцевого гандболу пішло на кардинальні заходи і запросило на посаду нового головного тренера досвідченого і маститого Велімира Петковіча. Шестидесятитрирічний серб з німецьким паспортом отримав повний карт-бланш, суттєво оновив збірну і почав будувати нову команду з прицілом на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі. Поєдинки проти збірної України стануть першими офіційними матчами для Велімира Петковіча на чолі російської команди.

Пропонуємо до уваги повну заявку збірної Росії:

Воротарі: Денис Заболотін («СКІФ»), Дмитро Павленко («Чеховські Ведмеді»), Віктор Кірєєв («ЦСКА»)

Ліві крайні: Ігор Сорока, Сергій Ніколаєнков (обидва - «ЦСКА»)

Ліві напівсередні: Ілля Белевцов («СКІФ»), Михайло Виноградов («ЦСКА»), Олександр Шкуринський («Мєшков Брест», Білорусь), Азат Валіуллін («Людвігсхафен», Німеччина)

Розігруючі: Павло Атьман («ЦСКА»), Дмитро Житніков («Пік Сегед», Угорщина)

Праві напівсередні: Сергій Іванов («СКІФ)», Олександр Котов («Чеховські Ведмеді»)

Праві крайні: Тимофій Маслєнніков («Чеховські Ведмеді»), Олексій Фокін («ЦСКА»)

Лінійні: Павло Андрєєв, Олександр Єрмаков (обидва - «Чеховські Ведмеді»), Денис Васильєв («Шартр», Франція)

У нинішній версії збірної Росії найнебезпечнішими гравцями бачаться Олександр Шкуринський і Олександр Котов, які регулярно і багато забивають в складі своїх клубів. Звертає на себе увагу дуже сильна пара розігруючих Атьман-Житніков, яка має досвіду міжнародних матчів ледь не як вся інша команда разом узята. Також не варто забувати і про той факт, що голкіпер Віктор Кірєєв і лівий крайній Ігор Сорока кілька років провели в запорізькому «Моторі» і прекрасно знають сильні і слабкі місця більшості наших гравців.

Що стосується нашої збірної, то її склад складно назвати оптимальним. Через травми і коронавірус українська національна команда не дорахувалася цілого ряду основних гравців.

На поєдинки проти росіян відправилися наступні гандболісти:

Воротарі: Юрій Шамрило («Ам'єн Пікардія», Франція), Максим В´юник («Мотор»)

Ліві крайні: Захар Денисов («Мотор»), Євген Жук («Пермські Ведмеді», Росія), Станіслав Плясун («Донбас»)

Ліві напівсередні: Дмитро Горіга («Мотор»), Станіслав Жуков («ЦСКА», Росія), В'ячеслав Садовий («Сучава», Румунія), Євген Буйненко («Пермські Ведмеді», Росія)

Розігруючі: Олександр Кириленко («Пермські Ведмеді», Росія), Владислав Паровінчак («Машека», Білорусь)

Праві напівсередні: Сергій Онуфрієнко («Шартр», Франція), Тарас Міноцькій, Владислав Донцов (обидва - «Мотор»)

Праві крайні: Едуард Кравченко, Артем Козакевич (обидва - «Мотор»)

Лінійні: Дмитро Ільченко («ЦСКА», Росія), Дмитро Тютюнник, Іван Бурзак (обидва - «Мотор»)

У складі нашої збірної відсутні такі досвідчені і важливі гравці, як лінійний Дмитро Дорощук і лівий напівсередній Владислав Остроушко, які заліковують травми, а Олександр Тільте і Андрій Акименко, які виступають в польському чемпіонаті, знаходяться на самоізоляції.

Окремо варто відзначити воротарську проблему в нашій збірній. Голкіпер номер один Геннадій Комок вже давно травмований, а найближчий резерв в особі двох голкіперів, виступаючих в Польщі, також буде відсутній через коронавірус: Антон Дерев´янкін знаходиться на самоізоляції, а Антон Терехов був в розширеній заявці нашої збірної, але в останній момент підхопив COVID-19. Ось і виходить, що ворота в нашій команді будуть захищати Юрій Шамрило з дуже скромного французького «Ам'єна» і молодий голкіпер «Мотора» Максим В´юник.

Варто відзначити, що відразу п'ятеро гандболістів нашої збірної виступають за російські клуби і тому зможуть дати нашим тренерам чимало корисної інформації, адже переважна більшість гравців у наших суперників виступає в домашньому чемпіонаті. При цьому команда «Пермські Ведмеді» делегувала до збірної України одразу трьох гравців, а це другий показник за клубним представництвом після запорізького «Мотора».

З позитивних моментів варто відзначити повернення до збірної ветерана Сергія Онуфрієнка, який пропустив останній Чемпіонат Європи через травму. Але цей камбек буде недовгим. Досвідчений правий напівсередній вже повідомив, що поєдинки проти росіян стануть останніми для нього в майці збірної України.

В цілому, майбутні спарені матчі в більшій мірі бачаться тренерською дуеллю. Занадто далекі команди в своєму нинішньому стані від оптимальної форми, одна з причин численних травм і втрат гравців, а інша через непростий перехідний період. Будемо розраховувати, що тренерський штаб Миколи Степанця знайде, чим здивувати свого досвідченого сербського колегу і важлива перемога над максимально принциповим суперником впаде в скарбничку збірної України.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

 
  • 7.20
  • 14.00
  • 1.18
Зробити ставку
 
  • 7.15
  • 14.40
  • 1.14
Зробити ставку
 
  • 7.10
  • 14.50
  • 1.13
Зробити ставку
Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Минай – Динамо 1:3. Тріумф киян у перенесеному матчі. Відео голів та огляд
Футбол | 17 квітня 2024, 18:16 6
Минай – Динамо 1:3. Тріумф киян у перенесеному матчі. Відео голів та огляд

Дивіться найцікавіші моменти перенесеного матчу 16-го туру УПЛ

Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд
Футбол | 18 квітня 2024, 01:40 5
Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу-відповіді головного єврокубка

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Поручик Ржевский
И опять ваты дохрена на ветке.
Откуда вы лезете бл...?
Vit18
Яка купа у нас скрєпних заробітчан, жах! Якби гандбольною федерацією керували питомі люди, то організували би збірній зустріч із пораненими у військовому шпиталі. Може б годувальники сімей трохи повернулися в об`єктивну реальність.
Vitalik_Medvid
Те, що це однозначна поразка - це факт. Мене цікавить інше - хтось уявляє собі, щоби збірні Вірменії та Азербайджану зустрічались між собою в якомусь із видів спорту? Це неможливо ні теоретично, ні практично. Бо триває війна. А от наші хлопці без жодних докорів сумління виходять на гру з країною, яка вбиває їхніх земляків. Отакі от принципи...
Владимир Копяк
Многое будет зависеть от арбитража, это такой вид спорта, что арбитры могут все поставить с ног на голову, а если их еще и заинтересовать, то шансов не будет даже у чемпионов мира.... В гандболе коррупция в судействе еще по-хлеще чем в футболе. А у расейских команд и сборной этой страны, на арбитров всегда присутствует определенная сумма по смете, и все об этом знают.
Vit18
А ці страуси з української федерації піднімали питання про розведення з країною-агресором?
tima fialko
Цікавий склад української збірної-Росія проти Росії?
Dima Vyklyuk
Я так розумію що війна закінчилась???
Серйозно??
Артур Смайл
Пора и в футболе перестать нас разводить. А то в один видах спорта соревнуемся друг с другом, а в других нет.