Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 07 листопада 2020, 13:29
48827
56

Олександр Усик – Дерек Чісора. Прогноз і анонс на бій

Бій з Чісорою – визначальний для Усика. Вирішиться, чи готовий він до великих хлопців

| Оновлено 07 листопада 2020, 13:29
48827
56
Олександр Усик – Дерек Чісора. Прогноз і анонс на бій
Постер бою

Здавалося, що цього ніколи не станеться, але ні. Олександр Усик все-таки зустрінеться з Дереком Чісорою у Великобританії. Лондон, порожня арені О2 - нормальний тест для українця в суперважкій вазі, чого про Чазза Візерспуна сказати можна було лише з натяжкою.

Як там справи у Чісори?

Протягом останніх двох років все йде дуже навіть непогано. У самому кінці 2018 року Дерек брутально відправився спати в поєдинку проти Ділліана Вайта. Вайт нокаутував суперника в розміні, завивши після цього, а Чісора, здавалося, не повернеться.

Повернувся. Сенад Гаши отримав другу поразку в професійній кар'єрі, програвши Чісорі за очками. Після цього були нокаути. Спочатку в липні 2019 року всі передчували потужну бійку між британцем і поляком Артуром Шпилькою, але вийшло швидко і красиво. Дерек наздогнав суперника біля канатів уже в другому раунді, накидав ударів, той заснув - кінець.

Жовтень 2019 року завершився ще однією достроковою перемогою. Здоровенний Девід Прайс отримував від Чісори трохи довше - в четвертому раунді рефері зафіксував технічний нокаут велетня. Свідомості Прайс не втрачав, але натерпівся вдосталь, щоб перестати знущатися з нього.

Сумарно за останні десять поєдинків Чісора перемагав сім разів - шість із них достроково. Програв тричі - нокаутом всього раз. Правда, таким брутальним, що, здавалося, на цьому можна і завершити.

Дерек взагалі є тим боксером, який боксує постійно і не дивлячись ні на що. Багато хто здаються після невдач, розклеюються або просто вирішують, що з них вистачить і цих грошей. Британець - навпаки. Здається, йому просто подобається ця справа, а поразка чи перемога - не так важливо.

Усик буде виходити проти прекрасного Чісори, без перебільшень і з урахуванням того, наскільки такий боксер може бути прекрасним. Навіть Девід Хей - колись кривдник, а тепер менеджер бійця, зазначає, що нині Дерек перебуває у відмінній і фізичній, і технічній, і тактичній формі. Тут і результати це підтверджують, і загальна форма британця, з огляду на його тренувальний табір, і все інше, аж до прес-конференцій.

Роки в ринзі не витягли з Чісори бажання робити шоу, що на прес-конференціях, що в рингу. Цього разу йому не довелося кидатися столами і плюватися - вони з Усиком і без цього веселяться на славу.

Але головне, звичайно ж, на нас чекає в рингу. А туди Дерек точно принесе війну. І тому, що по-іншому не вміє. І тому, що так веселіше. Саме такого Чісору люблять фанати. Незабутньо атакуючого і такого, що не боїться летіти в нокаут. Тим більше, якщо він і трапиться, то буде не першим і навіть не другим у кар'єрі британця.

Прогноз амбасадора Parimatch Марини Мороз:

«Другий бій для українця у важкій ваговій категорії. Чісора - не найскладніший суперник для Олександра, який має перевагу в антропрометрії і перевершує суперника в швидкості, витривалості і техніці. Дерек може розраховувати тільки на поодинокі важкі удари. На мій погляд, бій триватиме до пізніх раундів. Британець просяде функціонально до другої половини бою і стане легкою здобиччю для Усика. Мій прогноз: перемога Усика за очками або TKO в пізніх раундах».

А Усик готовий?

Якщо, чого чекати від Чісори зрозуміло всім, то форма Усика - загадка. Підготовка Олександра виглядає добре. Він встиг залікувати попередні травми за час карантину, завжди перебував у тонусі, а коли прийшов час, закрився з командою в таборі і почав готуватися.

Спаринг-партнери теж були різні - прилітали і з Великобританії (Девід Аллен), і зі збірної України (Рогава Цотне). На перший погляд, все виглядає відмінно і тут є на що подивитися. На відміну від того ж Ломаченка, який закривається, а потім тільки розповідає про стовідсоткову готовність, маючи надірваний хрящ.

Питання, швидше, в іншому. Поєдинок з Візерспуном залишив запитання. Чазз готувався до Олександра три дні, два з яких витратив на переліт і зважування, але час від часу неприємно діставав суперника правим прямим. Фактично на цьому і був заснований весь план американця на бій, але він мав свої плоди. Не в плані результату, а в плані синців і саден на обличчі українця - під оком і, особливо, на лобі.

Перед тим, як видавати фрази про те, що все ясно і з Чісорою буде тільки гірше, варто врахувати, що до Візерспуна Усик готувався рівно стільки ж, скільки американець до нього. Все-таки, боксувати проти агресивного і невеликого нокаутера Спонга або великого і довгорукого супертяжа Чазза - дві великі різниці.

Тим не менше, запитання будуть, поки не прозвучить фінальний гонг поєдинку з Чісорою. Усик збирався добирати вагу до ста і трохи більше кілограм (на тому зважуванні був трохи більше 97 кг), але наїдатися не хотів. Говорив про м'язову масу, над якою потрібно працювати довго і наполегливо, щоб не втрачати в швидкості і витривалості.

Саме в цих двох компонентах і полягає все питання. Усик точно повинен був ще набрати. І тому що збирався, і тому що боксувати з Чісорою, який важить точно більше ста десяти кілограм, з недостатньо масою фізично важко. І ось чи не втратив Усик на тлі набору потрібну швидкість? Вона стане вирішальним фактором у поєдинку з силовим спортсменом.

Вона, поряд з витривалістю, яка знадобитися не тільки для пересувань, але і для того, щоб переживати важкі влучання опонента. Якщо Усик не втратив у швидкості і витривалості, але набрав у силі, Чісора буде страждати. Не відразу - спочатку трохи помахає повз ціль, а з третього-четвертого раунду стане пропускати все більше. Викликатиме опонента на бій, отримуючи і отримуючи.

Якщо втратив - справи кепські. Чісора простакуватий, але, якщо вчепиться у втомленого суперника, заб'є до відмови. Запитайте про це гіганта Прайса.

Прогноз бренд-амбасадора Parimatch Ярослава Амосова:

«Вся Україна, весь світ чекає цей бій. Олександр багато рухається і багато б'є. У таких вагах, напевно, ніхто так не рухається - буде на що подивитися! Не бачу, за рахунок чого Чісора може виграти бій. Вболіваємо за нашого боксера. Перемога буде за Усиком».

Так хто ж переможе?

Візьмемося за коефіцієнти. Тут шанси Усика, на думку аналітиків Parimatch, незаперечно виглядають краще. На українця можна поставити за 1.12. Перемога Чісори розцінюється в 5.50.

Де дивитися онлайн бій Олександр Усик - Дерек Чісора

Насправді ж усе може бути набагато ближче. Тут працює відразу кілька факторів:

- Усик боксує на території суперника. Для нього це не вперше і його люблять у Великобританії. Люблять рівно до того моменту, поки не потрібно виставляти бали. Всім відомо суддівство в Англії і наскільки воно є прихильним у рівних раундах.

- Важкий суперник. В прямому сенсі. Він просто великий лось, який постійно йде вперед. І Белью, і Гассієв - відмінні боксери і сильні нокаутери. Але Чісора - один з найбільш незвичайних суперників у кар'єрі Усика. Олександр ще не перетинався з такими опонентами.

- Фізична готовність Усика. Зможе обхитрити Чісору і витримає його натиск фізично - все буде супер. Дасть слабину - може там і залишитися.

Ще півроку тому цей поєдинок здавався більш простою прогулянкою для Усика, ніж зараз. Хочеться вірити, що, насправді, з того моменту нічого не змінилося.

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію бою Олександр Усик - Дерек Чісора.

Опитування

Голосів 316
Спрогнозуйте, як завершиться бій українця Олександра Усика з британцем Дереком Чісорою, який пройде ввечері 31 жовтня 2020 року в Лондоні.

Дострокова перемога Усика

75 голосів 23.73 %

Перемога Усика за очками

87 голосів 27.53 %

Нічия

9 голосів 2.85 %

Перемога Чісори за очками

40 голосів 12.66 %

Дострокова перемога Чісори

105 голосів 33.23 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(188)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 0
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 9
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 56
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Petro_ua
Якжеж, огидно звучить Александр Усик у статті українською мовою.
Цікаво, як би сприймали росіяни, якби, наприклад, писали Володимир Путін у статті російською мовою!?
S t e p a n
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DIiMax2
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Banderass
Сьогодні жду, коли русатого відчисорять. Спорт має бути спортом, а не пропагандою!
Vbolivalnyk-Peter
А у кутку Усика піп з іконою буде?
S t e p a n
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DKTheBest2
Чесно кажучи, я зовсім не вірю в Чисору. Мені як боксер він ніколи не подобався, та правду кажучи, він в ринзі нічого і не заслужив.
Але бажаю йому успіху сьогодні та стрибнути вище голови.
Александр Шевченко
Чисорка, давай. За тебя сегодня вся Украина, Лопесу помогли победить и тебе поможет. КАМОН, ФАЙТИНГ
Vbolivalnyk-Peter
І російською і українською прізвище Владимира звучить і пишеться однаково - Хуй.о....
Василий Будник
Малыш и Карлсон. Кто кого изобьет?
DKTheBest2
Особливо небезпечна божа іскра в голові, яка набита ватою.
Ihor Ambrosov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ВВВ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DKTheBest2
До просрашитського контингенту ніяк не дійде, що їм ніхто не забороняє вболівати за цього ватника.
dudigo78
Вперше в житті прийдеться вболівати за Чісору
SandroKing
Усик в России заслужил трансляцию на федеральном канале. у нас все дружно проигнорировали бой ватника. Ожидаемо.
Diego Armando
спорт.юа, ще є час до поєдинку позаблоковувати ватний шлак; просто видаляти їх пости марна справа.
Бо відчуття, що пукан сьогодні в них зірветься, пал АлЄксандр - пАслЄднІй адепт сЄя "Русі"
Мистер Нокаут
Все забывают что у Дерека вместо мозгов Девид Хэй, а в Усика вата.
S t e p a n
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил