Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 28 жовтня 2020, 23:03
5869
3

Мотор в гостях вирвав перемогу у Цельє

Запорізька команда набрала перші очки в Лізі чемпіонів

| Оновлено 28 жовтня 2020, 23:03
5869
3
Мотор в гостях вирвав перемогу у Цельє
twitter.com

Запорізький «Мотор» здобув першу перемогу в нинішній Лізі чемпіонів. Виграш тим цінніший, що припав на першу після двотижневої паузи гру: в команді був спалах коронавірусу, і вона пропустила два тури в групі В. У результаті приїхала до Словенії без ігрової практики і в статусі аутсайдера.

Мабуть, оця відсутність офіційних поєдинків і завадила «Мотору» як слід почати матч проти «Цельє». Суперники часто помилялися і зуміли відкрити рахунок лише на 6-й хвилині зустрічі. Причому зробили це словенці з семиметрового, вже другого в грі! Перший парирував наш білоруський голкіпер Іван Мороз.

Забігаючи наперед, відзначимо, що ігрова дисципліна ледь не зіграла поганий жарт із запоріжцями. 5 вилучень за матч (у «Цельє» було тільки 2), 5 семиметрових в наші ворота (проти 2-х у ворота господарів) нівелювали перевагу, яке підопічні Гінтараса Савукінаса заробили з гри.

«Мотор» пропустив першим і довгий час був в ролі наздоганяючого. Але на 20-й хвилині все-таки зрівняв рахунок, після чого повільно, але впевнено пішов у відрив. Як наслідок - на перерву українська команда пішла, ведучи в рахунку 17:14.

У другому таймі потрібно було б збільшити відрив, однак господарі були іншої думки. «Цельє» потужно почав другу половину зустрічі, «Мотор» теж відповідав. І за 6 хвилин до фінального свистка ще володів перевагою в 2 м'ячі - 30:28. Однак фінальна п'ятихвилинка («чемпіонська»!) коштувала чималих нервів всім уболівальникам. Та й тренерам з гравцями - напевно!

Словенці зрівняли рахунок за півтори хвилини до закінчення матчу Орбович вивів «Мотор» вперед - 31:30. І тут же заробив вилучення Бохан, а словенці знову забили з 7-ми метрів. На щастя, в атаці у відповідь ситуація повторилася, але вже біля воріт суперника: вилучення в «Цельє» і гол Козакевича з семиметрової позначки - 32:31. До закінчення матчу залишалося менше хвилини, команди грали в неповних складах. Словенці зняли воротаря, але Мороз зробив свій найважливіший сейв у матчі практично на останній секунді.

У підсумку - 32:31 на користь запоріжців! «Мотор» набрав 2 очки в 4-х іграх, така ж картина - у французького «Нанта». Саме ці команди ділять 5-6-е місця в турнірній таблиці. У «Цельє» теж 2 бали, але після 6-ти поєдинків: словенці сьомі. 18 листопада запорожці їдуть в гості до аутсайдера групи В, «Загреба». «Цельє» також на виїзді зіграє з «Нантом».

Ліга чемпіонів ЄГФ. Група В. 6-й тур.

«Цельє» - «Мотор» - 31:32 (14:17)

«Цельє»: Івіч, Вуйович - Млакар, Лебар, Разгор, Потеко, Кодрін, Грошельі, Маргуч, Цветко, Новак, Хоржен, Шарац, Мазей, Начіновіч, Гребенц.

«Мотор»: Мороз, Вьюник - Пуховський, Бабичев, Гурковський, Малашінскас, Вуйович, Денисов, Козакевич, Кубатко, Орбович, Касай, Бохан, Горига, Бурзак, Міноцький.

Арена: Dvorana Zlatorog (Цельє, Словенія).

Арбітри: Роберт Хукер, Міклош Андорка (обидва - Угорщина).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Галичанка зазнала 14-ї поспіль поразки в чемпіонаті Польщі
Інші види | 22 квітня 2024, 21:40 0
Галичанка зазнала 14-ї поспіль поразки в чемпіонаті Польщі

У львівської команди вперше за довгий час з'явилася Діана Дмитришин

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mayakovskiy2
Браво парни! Дома Целье обязаны загонять. Ну и загреб 2 раза. А это выход из группы
Ростик Карпа
Сильно, молодці, старт матчу не дуже а кінцівка першого тайму на профі пройшла... Сильно букмейкери і суперники недооцінюють наші команди в будь якому виді спорту але це нас робить тільки сильнішими