Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 28 жовтня 2020, 14:35
2653
1

Цельє – Мотор. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Запоріжці проведуть один з ключових поєдинків групового етапу

| Оновлено 28 жовтня 2020, 14:35
2653
1
Цельє – Мотор. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Зустріч «Цельє» - «Мотор» відбудеться в середу, 28 жовтня, в Словенії. Початок поєдинку о 19.45 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».   

Після сплеску коронавіруса в команді і карантинних обмежень, що послідували після цього, «Мотор» готовий до поновлення боротьби в Лізі чемпіонів. І вже найближчий матч буде мати величезне турнірне значення для «Мотора». В суперниках у запоріжців буде один з прямих конкурентів за вихід в плей-оф - словенський чемпіон «Цельє».

Відразу після жеребкування групового турніру було помітно, що у вісімці, в яку потрапив «Мотор», чітко вимальовується ряд команд-фаворитів і ряд колективів, які розіграють залишкові (можливо, й останню) путівки в плей-оф. Саме до другої групи команд і відносяться чемпіони України та Словенії. Тому гра, що відбудеться сьогодні, буде повноцінним поєдинком за чотири очки, адже переможець не тільки набере залікові пункти в таблицю, але і серйозно ускладнить життя своєму прямому конкуренту.

Група В. Турнірна таблиця.

1. «Веспрем» (Угорщина) – 8 очок (4 гри)

2. «Барселона» (Іспанія) – 8 (4)

3. «Ольборг» (Данія) – 8 (5)

4. «Кіль» (Німеччина) – 6 (4)

5. «Нант» (Франція) – 2 (4)

6. «Цельє» (Словенія) – 2 (5)

7. «Мотор» (Україна) – 0 (3)

8. «Загреб» (Хорватія) – 0 (5)

«Цельє Пивоварна Лашко» (так звучить повна назва клубу) є флагманом словенського гандболу. Клуб відсвяткував перемогу в двадцяти чотирьох з двадцяти дев'яти національних першостей і двадцять один раз вигравав Кубок Словенії. Головну перемогу на європейській арені словенці здобули в сезоні 2003/04, коли підняли над головою трофей переможця Ліги чемпіонів. Крім того, у другій половині дев'яностих - першій половині нульових «Цельє» ще шість разів виходив у півфінал найпрестижнішого європейського клубного турніру.

Останнім часом словенці не можуть похвалитися високими результатами на євроарені, але в попередньому сезоні суперникам «Мотора» вдалося подолати стадію групового турніру (вперше з сезону 2013/14). Підопічні Томаша Овцирка в рідних стінах завдали поразки норвезькому «Ельверуму» і двічі обіграли хорватський «Загреб», чого вистачило для шостої сходинки в турнірній таблиці.

У сезоні нинішньому словенці провели вже п'ять матчів у груповому турнірі, за підсумками яких здобули одну перемогу і зазнали чотирьох поразок. Повний список результатів «Цельє» в нинішній Лізі чемпіонів виглядає наступним чином:

16 вересня. «Цельє» - «Ольборг» (Данія) – 29:31

24 вересня. «Барселона» (Іспанія) - «Цельє» – 42:28

1 жовтня. «Цельє» - «Кіль» (Німеччина) – 24:35

14 жовтня. «Веспрем» (Угорщина) - «Цельє» – 39:24

21 жовтня. «Загреб» (Хорватія) - «Цельє» – 22:30

Відмінною рисою словенського клубу є той факт, що «Цельє» примудряється з сезону в сезон продавати своїх лідерів в найсильніші європейські чемпіонати, при цьому залишаючись досить конкурентоспроможним колективом. Якщо проводити паралелі з футболом, то «Цельє» сміливо можна назвати гандбольним аналогом португальського «Порту». Не став винятком і нинішній рік. У міжсезоння зі стану словенського чемпіона в іспанську «Барселону» перейшов один з лідерів минулорічної команди Домен Макуч, а воротар Клемен Ферлін, який відмінно проявив себе в Лізі чемпіонів, продовжить свою кар'єру за клуб німецької Бундесліги «Ерланген».

З новачків команди варто відзначити голкіпера Філіпа Івіча, який в минулому сезоні виступав за німецький «Гуммерсбах». Хорват Івіч твердо застовпив за собою місце основного першого номера «Цельє» і вніс величезний вклад у перемогу над своїми співвітчизниками з «Загреба». Крім нового воротаря, погоду в клубі роблять правий крайній Гал Маргуч, розігруючий Патрік Лебан (в обох по 18 результативних атак в ЛЧ) і хорватський лівий напівсередній Йосіп Сарач (17 голів в турнірі).

Варто відзначити, що «Мотор» вже чотири рази зустрічався з «Цельє» в рамках Ліги чемпіонів. Три поєдинки завершилися перемогами словенського клубу і один раз успіх святкували запоріжці. Останні зустрічі команд відбулися в сезоні 2018/2019 і тоді суперники обмінялися домашніми перемогами. У Словенії переміг «Цельє» – 33:28, а в Запоріжжі «Мотор» з лишком відігрався – 36:27.

На Балкани чемпіон України вирушив без іспанця Карлоса Моліни і Владислава Донцова, які ще тільки почали набирати ігрову форму. Також через травму продовжує бути відсутнім воротар Геннадій Комок. Зате оговтався від ушкодження лінійний Максим Бабічев, білорус має всі шанси дебютувати в Лізі чемпіонів поточного сезону.

Звичайно, тренерському штабу «Мотора» не позаздриш. Команда майже місяць була поза грою через коронавірус і карантин, що явно негативно відбилося на ігровій формі гандболістів. Але часу на розкачку немає. Матч між чемпіонами Словенії та України матиме колосальне турнірне значення для обох клубів. Вікторія над прямим конкурентом істотно зміцнить турнірне становище команди, що переможе і дуже хочеться, щоб цією командою став запорізький «Мотор».

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію поєдинку Цельє-Мотор.

 
  • 1.54
  • 9.3
  • 3.28
Сделать ставку
 
  • 1.54
  • 9.30
  • 3.20
Сделать ставку
 
  • 1.51
  • 8.80
  • 3.30
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 5
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.