Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 01 листопада 2020, 18:40
4634
6

Сассуоло: клуб, який пішов за мрією

Sport.ua – про один із найцікавіших клубів Серії А на даний момент

| Оновлено 01 листопада 2020, 18:40
4634
6
Сассуоло: клуб, який пішов за мрією
twitter/sassuolous

В останні роки Серія А була не найцікавішим чемпіонатом. Гегемонія «Ювентуса» в Італії триває ще з сезону 2011/12. Через відсутність інтриги інтерес до Серії А поступово згасав. Але все почало змінюватися в минулому сезоні. Мауріціо Саррі здорово підірвав командний дух «Ювентуса», Антоніо Конте очолив «Інтер», «Лаціо» став претендентом на скудетто, а «Мілан» знову почав перемагати.

У нинішній кампанії цікавинки в Серії А продовжують з’являтися. Головними героями початку сезону в Італії є «Мілан» і «Наполі». Обидві команди впевнено стартували в нинішній кампанії, тому очолюють турнірну таблицю Серії А. Та оскільки переважна більшість любителів футболу стежить тільки за топовими клубами, інші, не менш цікаві колективи, не отримують належної уваги. Одна з таких команд – «Сассуоло».

«Нероверді» входять до трійки італійських клубів, які поки не знають поразок у внутрішній першості. Після п’яти турів «чорно-зелені» займають 3-тє місце в турнірній таблиці Серії А, випереджаючи «Інтер» і «Ювентус». Звичайно, на дистанції може трапитися всяке. Але вже зараз зрозуміло, що «Сассуоло» може створити проблеми грандам італійського футболу. За цим клубом точно буде цікаво спостерігати в поточному сезоні. Прийшов час познайомитися з ним поближче.

Поява «Сассуоло» на футбольній арені

«Сассуоло» був заснований в 1920-му році. Однак про клуб досі мало відомо, оскільки більшу частину свого існування він провів у аматорських лігах. Тільки в 1984-му році «нероверді» потрапили в Серію С2 – найнижчий дивізіон чемпіонату Італії. Через 6 років після цього «чорно-зелені» знову повернулися на аматорський рівень. У 1998-му році «Сассуоло» зайняв 2-ге місце в Серії D (вищому рівні аматорського чемпіонату Італії) і повернувся в Серію С2.

З тих пір «нероверді» пройшли довгий шлях, щоб дістатися до елітного дивізіону. У Серію С вони перейшли тільки в 2006-му році. У фіналі плей-оф «чорно-зелені» обіграли «Сансовіно». Уже в першому сезоні «Сассуоло» претендував на вихід в Серію В, але не пройшов стадію плей-оф. Після цього, в 2007-му році, клуб із провінції Модена очолив Массімільяно Аллегрі. Макс у той час був молодим фахівцем, який набивав руку в нижчих дивізіонах італійської першості.


La Presse. Массімільяно Аллегрі

Співпраця Аллегрі й «Сассуоло» була короткою, але плідною. За 1 сезон під керівництвом фахівця «нероверді» виграли свій чемпіонат і безпосередньо вийшли в Серію В. Після цього Аллегрі пішов на підвищення в «Кальярі». «Чорно-зелені» ж провели в Серії В 5 років. За цей час клуб змінив 6 тренерів, серед яких був нинішній наставник поки непереможного «Мілана» – Стефано Піолі. Кожен із фахівців, безумовно, доклав руку до розвитку команди. Але головною людиною для «Сассуоло» став Еусебіо Ді Франческо.

Нинішній наставник «Кальярі» очолив «нероверді» в 2012-му році. У свій перший сезон на чолі «чорно-зелених» фахівець вивів команду в Серію А. Через рік після цього Ді Франческо покинув «Сассуоло», але це вже не так важливо. Фахівець назавжди увійшов в історію «нероверді» як тренер, який вперше за 93 роки вивів клуб в еліту італійського футболу. З тих пір «червоно-чорні» переживали різні для себе сезони, але жодного разу не опускалися в Серію В.

«Сассуоло» в еліті

Першим тренером «Сассуоло» в еліті після Ді Франческо став Альберто Малезані. Це той самий фахівець, за якого «Парма» в кінці 90-х вигравала Кубок і Суперкубок Італії, а також Кубок УЄФА. Однак на чолі «нероверді» Малезані провів усього кілька місяців, після чого в клуб повернувся Ді Франческо. Період з Еусебіо знову став успішним для «Сассуоло». При ньому «чорно-зелені» вперше в своїй історії вийшли в єврокубки, нехай і не отримали там особливих успіхів.

У сезоні 2015/16 «Сассуоло» фінішував на 6-му місці в Серії А. Це дозволило команді вийти в Лігу Європи. У кваліфікації ЛЄ «нероверді» пройшли спочатку швейцарський «Люцерн», а потім – «Црвену Звезду». «Чорно-зелені» разом із Ді Франческо продовжували творити історію, завоювавши місце в груповому раунді Ліги Європи. У плей-оф, правда, «нероверді» не вийшли, зайнявши останнє, 4-те місце в своєму квартеті.


ESPN

У липні 2017 року Ді Франческо пішов на підвищення в «Рому». Після нього «Сассуоло» очолювали Крістіан Буччі та Джузеппе Якіні. За них «нероверді» зарекомендували себе стабільним середняком. «Чорно-зелені» ні на що особливо не претендували, але при цьому були далекі від вильоту з елітного дивізіону. У червні 2018 року «Сассуоло» очолив Роберто Де Дзербі. Він прийшов до «нероверді» з «Беневенто». Молодий фахівець вдихнув життя в команду, яку в Серії А почали побоюватися.

У кампанії 2018/19 «Сассуоло» зайняв 11-те місце в чемпіонаті Італії, а в минулому сезоні – вже 8-ме. Під керівництвом Де Дзербі «нероверді» поступово перетворюються з середняка на команду, яка реально претендує на місце в єврокубках. Варто також віддати належне керівництву клубу – воно вміє знаходити толкових тренерів. Але ключовий елемент у всьому цьому механізмі – команда. Без злагодженого колективу ні в одного тренера не вийде добитися успіху.

Ключові гравці «Сассуоло»

Франческо КАПУТО

Сучасний «Сассуоло» складно уявити без Капуто, хоча футболіст проводить лише другий сезон у цьому клубі. Влітку 2019 року «нероверді» купили у «Емполі» форварда за 7 млн євро. «Чорно-зелених» не збентежив вік нападника (на той момент йому було 32 роки). Капуто відразу почав доводити, що він ще багато на що здатний. Після першого сезону в складі «Сассуоло» італієць став кращим бомбардиром своєї команди, забивши 21 гол. У нинішньому сезоні футболіст поки теж виступає на високому рівні. На рахунку нападника 5 матчів у Серії А, 5 голів і 3 результативні передачі.


Diretta

Доменіко БЕРАРДІ

Берарді є вихованцем «Сассуоло». Всю кар’єру футболіст проводить у рідному клубі. У вересні 2013 року вінгер перейшов у «Ювентус» за 4,5 млн євро. Однак італієць не зіграв жодного матчу за першу команду «б’янконері». «Чорно-зелені» спочатку орендували свого вихованця у «старої синьйори», а в липні 2015 року викупили його за 10 млн євро. Берарді завжди приносив користь своєму клубу. Тричі він забивав більше 10-ти голів за 1 сезон і 3 рази ставав кращим бомбардиром своєї команди. Зараз 26-річний вінгер є головною ударною силою «нероверді» разом із Капуто.


ESPN

Філіп ДЖУРІЧІЧ

Сербський атакуючий півзахисник проводить свій третій сезон в «Сассуоло». У липні 2018 року футболіст перейшов до «нероверді» із «Сампдорії» на правах вільного агента. В принципі, Джурічіч завжди був хорошим гравцем для «чорно-зелених», але в поточному сезоні він особливо корисний. Серб отримує набагато більше ігрового часу, ніж в попередніх кампаніях, і регулярно відзначається результативними діями. Зараз на рахунку 28-річного хавбека 3 голи і 1 асист у п’яти матчах Серії А.


Calciomercato

Франческо МАНЬЯНЕЛЛІ

Капітан «Сассуоло» – еталон відданості одному клубу. Маньянеллі перейшов до «нероверді» із «Санджованнезе »в липні 2005 року за 120 тис. євро. З тих пір він виступає лише в чорно-зеленій формі. За 15 років півзахисник пройшов разом із клубом шлях із Серії С до елітного дивізіону. Наявність такого гравця дуже важлива для команди. У поточному сезоні 35-річний опорник поки не грав через травму, але Маньянеллі скоро обов’язково повернеться на поле. Разом із Де Дзербі капітан поведе свою команду до нових досягнень.

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
OKs100
Интересно, что Капуто в 26 лет практически завершил карьеру, за него даже 100 тысяч долларов не дали бы на трансферном рынке, потом в 30 лет стоил 1.5 миллиона, а сейчас в 33 за него дают как минимум 7.5
Аа Бб
Вот и Наполи пал
Trasher311987
Как до сих пор там играет Беррарди ?
Владислав Антонов
Симпатичная команда, много забивает, но серьезных свершений от нее не жду.
Набрали 11 очков в матчах с Торино, Кальяри, Специей, Кротоне и Болоньей - это хорошо, но после игр с топами опустятся капитально.
Прошлогодний Кальяри тоже начал бодро, а в итоге финишировал 14-м.