Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 01 листопада 2020, 18:35
24633
2

На шляху до мрії. Жіноча збірна України знову обіграла Грецію

Підопічні Наталії Зінченко тепер стежитимуть за конкурентками з Ірландії у грі проти Німеччини

| Оновлено 01 листопада 2020, 18:35
24633
2
На шляху до мрії. Жіноча збірна України знову обіграла Грецію
womensfootball.com.ua

Розклад змагань у рамках жіночого футболу відрізняється від чоловічого, тому напередодні вечірніх матчів другого туру Ліги чемпіонів УЄФА національна команда України з жіночого футболу щосили готувалася до, можливо, найголовнішого для себе поєдинку в рамках кваліфікації до чемпіонату Європи-2021, який був перенесений на липень 2022 року через коронавірус COVID-19. Наша збірна входила до складу квінтету I, де крім України за вихід на міжнародний форум боролися представники Німеччини, Ірландії, Греції і Чорногорії. На момент початку сьомого туру кваліфікації була помітна перевага німкень над своїми опонентками, однак місце в плей-оф залишалося вакантним. Україні було необхідно обіграти на виїзді Грецію, після чого з завмиранням серця чекати матчу вихідних між Ірландією і Німеччиною.

Така важка ситуація в групі для підопічних першого в історії нашого футболу тренера жіночої статі з тренерською ліцензією категорії PRO від УЄФА, Наталії Зінченко, була створена трьома поразками поспіль на старті кампанії. На захист українок варто відзначити, що перші два тури доводилося грати з явним фаворитом, Німеччиною, від якої наша збірна отримала 16 пропущених м'ячів (усього німкені забили 37 голів, на момент початку сьомого туру). А от поразка в гостьовій битві з Ірландією (2:3) була для України вкрай важливою з точки зору подальшої боротьби. Колектив Зінченко схаменувся, здобув три перемоги поспіль, однак тепер знаходився в повній залежності від виступів ірландських опонентів. Утім, спочатку необхідно було перемогти на «Апостолос Ніколаїдіс».

Диспозиція сил перед початком поєдинку була розташована у бік української збірної за рахунок впевненої перемоги нашої команди в матчі першого кола (4:0). Підопічні Зінченко почали впевнено і звітний поєдинок, уже на п'ятій хвилині зумівши відкрити рахунок. Подачу з правого флангу від Філенко ефектним ударом головою в стрибку замкнула Панцулая. Відповідні атаки суперниць були досить легко нейтралізовані дрібним фолом, через що господаркам поля до кінця першого тайму навіть не вдавалося надовго залишити свою половину.

Збірна України повністю домінувала на будь-якій ділянці поля, за підсумком чого під кінець першої півгодини гри отримала чергову чудову нагоду для взяття воріт – Гацу ціною жовтої картки підкатом зупинила дриблінг Калініної біля меж штрафного власної команди. Стандарт підкрученим ударом у правий верхній кут майстерно виконала Шматко, проте голкіпер Папаконстантіну перевела м'яч у поперечину. На відскоку першою опинилася Кравець, після чого розстріляла ворота суперниць з близької дистанції. Доробок для підсумкового успіху було створено вагомий.

Другий тайм почався з заміни Калініної на Малахову, метою якої було не дати опоненткам розбігтися на нашій половині. Голкіпер Саніна в гру в цьому поєдинку практично не вступала, тому таке рішення тренерського штабу можна було вважати успішним. В атаці гра збірної України була максимально прагматичною, але при цьому ефективною. Володіння суперниць були окуповані подачами з обох флангів, на завершенні яких по разу виступили Кравець і Куніна. Забиті м'ячі обрамляли ігровий час другого тайму, що дозволило впевнено стверджувати, що команда Зінченко просто користувалася перевагою в контролі над гречанками. Двічі Україна обіграла суперниць з рахунком 4:0 під час цього циклу, але тепер уся увага буде зосереджена навколо гри збірної Ірландії проти Німеччини.

В останньому для себе поєдинку кваліфікаційного раунду жіноча збірна Греції з футболу зіграє в гостях проти Німеччини, а Україна прийме на своєму полі аутсайдера групи I – Чорногорію.

Чемпіонат Європи-2021. Кваліфікація. Груповий етап. Група I. 7-й тур.

Греція – Україна - 0:4

 Панцулая, 5, Кравец, 29, 55, Куніна, 82

Гацу, 28, Мітку, 85, Страдзалі, 90+3

Греція: Папаконстантіну – Мітку, Сідіра (Нефру, 75), Гацу, Патерна – Какабукі (Морайту, 64), Страдзалі – Хамаліду (Саррі, 75), Зерва (Піциу, 64), Спірідоніду – Марку (Пуліу, 33).

Україна: Саніна – Петрик (Подольська, 74), Філенко (Анастасія Вороніна, 80), Калініна (Малахова, 46), Козлова (Христюк, 80) – Куніна, Панцулая, Люб. Шматко – Андрущак (Ганна Вороніна, 60), Хіміч, Кравець.

Арбітр: Шону Шукрулу (Нідерланди).

Стадіон: «Апостолос Ніколаїдіс» (Афіни, Греція).

Удари (у площину): 2 (0) – 14 (5)
Кутові: 1 – 13
Оффсайди: 3 – 4.

ГРЕЦІЯ-УКРАЇНА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 20°C

Група I

Команда

М

В

Н

П

З-П

О

Німеччина

6

6

0

0

37 - 0

18

Ірландія

7

4

1

2

10 - 7

13

Україна

7

4

0

3

14 - 20

12

Греція

7

2

1

4

6 - 15

7

Чорногорія

7

0

0

7

1 - 26

0

Ілля Береза
Оцініть матеріал
(125)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Шикарний гол у ворота України був визнаний найкращим у плей-оф Євро
Футбол | 29 березня 2024, 04:12 0
ВІДЕО. Шикарний гол у ворота України був визнаний найкращим у плей-оф Євро

Альберт Гудмундссон забив у ворота «синьо-жовтих» за Ісландію у фіналі кваліфікації

СУДАКОВ: «Не було б виконавців, як Мудрик і Циганков – не віддав би асисти»
Футбол | 29 березня 2024, 03:49 3
СУДАКОВ: «Не було б виконавців, як Мудрик і Циганков – не віддав би асисти»

Георгій прокоментував перемогу збірної України над Ісландією (2:1)

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
romanchik.8408
Не выиграет Ирландия у Германии...А наши Черногорию в последнем матче грохнут...И будет второе место
Серж. Петренко
Ну красуні ж!