Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 27 жовтня 2020, 14:56
5124
0

Хабіб і ще 6 найпопулярніших бійців UFC в Україні

Лев Кравців - про тих, за ким спостерігає зовсім не цільовий ринок промоушена

| Оновлено 27 жовтня 2020, 14:56
5124
0
Хабіб і ще 6 найпопулярніших бійців UFC в Україні
Bleacher Report. Хабіб Нурмагомедов

Рішення Хабіба Нурмагомедова завершити кар'єру в UFC шокувало мільйони його прихильників по всьому світу. Мало хто знає, що уродженець Дагестану починав свою кар'єру саме в Україні, де тренувався і проводив бої в українському MMA в Полтаві та Києві, чекаючи на отримання українського громадянства. Однак із цим не склалося і Нурмагомедов повернувся до Росії. Проте, фанів в Україні у нього залишилося досить багато.

Сьогодні поговоримо про найкращих бійців UFC не тільки за навичками, але і за їхнім вмінням продати поєдинки та затребуваністю серед фанатів. Настільки, що і в Україні ними цікавляться більше за інших.

Пьотр Ян

Країна: Росія

Категорія: Найлегша вага

USA Today

Росіянин Ян - один із найбільш збалансованих бійців UFC на поточний момент. Він відмінно бореться, при цьому підтягнув ударну техніку до пристойного рівня, перетворившись на відмінного універсала. Та ж перемога над Жозе Альдо продемонструвала весь бійцівський потенціал Петра в роботі в стійці.

Поза октагоном Пьотр не відсиджується в тиші. Ні для кого не секрет, що Твіттер - вже давно головний майданчик для перепалок бійців. Петро не просто не пасує в цій онлайн-боротьбі, а й впевнено відповідає на панчі опонентів, які загрожують його розібрати. Цей хлопець уміє і продати поєдинок, і вразити вже в самому октагоні.

Френсіс Нганну

Країна: Камерун

Категорія: хевівейт

Yahoo Sports

Машина для нокаутів, Нганну - справжній монстр зі створення нарізок на Youtube із жахливими влучаннями. Безумовно, у цього хлопця вистачає мінусів. Він вкрай погано бореться, а його бійцівські якості налаштовані скоріше на режим миттєвого вбивства, ніж на грамотний поєдинок. Тому проблеми з більш якісними і різнобічними бійцями виникають.

Але хайпувати на цьому йому не заважає нічого. Френсіс одним попаданням може знести голову кому завгодно. Він ніби бульдозер, який виходить вбивати кожного разу, як востаннє, і який не збирається чекати, щоб закінчився хоча б перший раунд. Про те, щоб чекати результатів оцінок від суддів, тут не може йти й мови.

Його кар'єра - карнавал нокаутів. Такий боєць просто не може бути нецікавим.

Джон Джонс

Країна: США

Вагова категорія: хевівейт

Essentially Sports

Джонс настільки популярний «на старих дріжджах». Всі пам'ятають його скіли, його непереможність і крутість, коли він був молодим. І дивляться, сподіваючись, що ось-ось побачать все те ж. Але, схоже, не побачать. Джону або було нудно в напівтяжах, або ж він все.

Здається, похід у хевівейт - фінальний акорд американця. Голосно грюкнути дверима і піти на пенсію фактично непереможеним суперником. Або ж переможеним - у новій вазі хто знає, як воно буде.

Вже давно є більш популярні в Україні бійці UFC, ніж Джон, але він буде триматися в топі до кінця кар'єри.

Тоні Фергюсон

Країна: США

Категорія: легка вага

USA Today

Фергюсон уособлює собою все, за що люблять UFC і змішані єдиноборства в цілому. Націлений на шоу, на нестандартні ходи, незвичайні удари і безкомпромісний підхід до битв. Обличчя суперників Тоні - найкраща реклама для нього самого. Часто складається враження, що їх переїхав автобус з тисячею ножів на колесах. Американець майстерно працює ліктями і колінами, що не залишає байдужим ані фанатів, ані його суперників.

Звичайно, вік укупі з безкомпромісною манерою ведення бою беруть своє. Крім того, достатню частину кар'єри з'їли травми і скасування боїв з Хабібом Нурмагомедовим, з яким вони, швидше за все, вже й не зустрінуться ніколи. Проте, такий воїн, як Тоні, якщо і буде битися, то тільки до кінця і безкомпромісно.

Саме за це його люблять, в тому числі, і в Україні.

Джастін Гейджі

Країна: США

Категорія: легка вага

UFC.com

Джастін вистрілив після перемоги якраз над Тоні Фергюсоном. Він зробив це настільки впевнено і майстерно, що не залишилося сумніву в тому, що цей хлопець оселиться в серцях фанатів надовго. Відмінний таймінг, забійний лоу-кік, впевнене почуття дистанції. Таких дисциплінованих і потужних бійців можуть розібрати тільки або сильніші, або більш непередбачувані. У другого варіанту нічого не вийшло - Фергюсона били так, ніби він взагалі нічого не вміє.

Взагалі весь бій проти Тоні Гейджі показував щось близьке до мистецтва. Це не було вишукано або неймовірно, як це роблять талановиті бійці. Але його самоконтроль, впевненість і точне знання того, що буде далі, заворожувало не менше.

Після відходу Нурмагомедова Гейджі заявив, що тепер він король у легкій вазі. З огляду на, те, як американець програв Хабібу, заява спірна. Конор Макгрегор точно не згоден.

Хабіб Нурмагомедов

Країна: Росія

Категорія: легка вага

Essentially Sports

До Хабіба ставляться з повагою, але не тільки тому, що він всіх змушує це робити. Нурмагомедов починав кар'єру в Україні, бився і тренувався в Полтаві та Києві, боровся на українських турнірах ММА і навіть хотів отримати наше громадянство. За словами дядька Хабіба, бійцеві чотири рази відмовили в паспорті, і він повернувся до Росії.

Стиль Хабіба в клітці - не найяскравіша його риса. Він, як удав, а не як гепард. Другий яскраво і стрімко біжить за своєю жертвою, але іноді промахується. Перший же просто душить тварину, яку схопив, але, якщо ти попався, будь впевнений - не виберешся.

Після бою з Гейджі Нурмагомедов, не відійшовши після раптової смерті батька, зі сльозами на очах заявив, що він назавжди йде з UFC. Хабіб привчив до того, що він не кидається словами, як той же Магрегор, який щосили готується до повернення в октагон. Але, якщо все-таки Нурмагомедов вирішить повернутися, це буде одним із найбільш очікуваних повернень у спорті.

Ісраель Адесанья

Країна: Нігерія

Категорія: середня вага

Essentially Sports

Можна дивуватися, можна змиритися, але Адесанья - головна зірка UFC на даний момент. За відсутності Конора мало хто шумить так само голосно і рубає так само яскраво, як Адесанья.

Битва з Костою зацікавила всіх. Навіть в Україні перегляди новин з їхнім поєдинком показували відмінні цифри, а підсумкові результати й зовсім вражали. Все через яскравого головного героя. Він незвичайний. Не великий і накачаний, не борець, але настільки потужний, що навіть величезний Коста впав майже відразу.

Адесанья із задоволенням «батлиться» з усіма, аж до Джона Джонса, обіцяє рознести всіх і вся і просто хороший в октагоні. Ця нога в голову в останньому бою і стрімке оброблення гіганта додали ще більше плюсів йому і як крутому бійцеві, і як медіа-продукту.

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.