Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 жовтня 2020, 10:34
3075
0

Нічия Шахтаря, одноосібне Динамо, відставка у Львові, розгром в Запоріжжі

Найцікавіші події сьомого туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 27 жовтня 2020, 10:34
3075
0
Нічия Шахтаря, одноосібне Динамо, відставка у Львові, розгром в Запоріжжі
ФК Шахтар

У турі відбулася зміна лідера. Точніше, лідерів: «Динамо», обігравши «Олександрію», одноосібно очолило турнірну таблицю, адже «Ворскла», яка ділила з киянами Олімп, зіграла внічию з «Шахтарем». У підсумку полтавці перемістилися на «чисте» друге місце, «Шахтар» залишився на третьому. А ще тур ознаменувався другою в сезоні тренерською відставкою. Після чергової поразки - цього разу від «Дніпра-1», «на вихід» попросився наставник «Львова» Цецадзе. Керівництвом клубу відставка була прийнята.

Проблема туру

Спочатку поєдинок «Шахтаря» і «Ворскли» повинен був відбутися на полі підопічних Юрія Максимова. Але через те, що Полтава потрапила в «червону зону» коронавірусної градації, згідно з медпротоколом, гру там не можна було проводити. В якості заміни поля «ворскляни» пропонували Кременчук і Олександрію, але і там гра не відбулася. На цей раз тому, що в цих містах не знайшлося готелів, які відповідають найсуворішим епідеміологічним вимогам УЄФА (футболісти «Шахтаря» повинні були проживати в одномісних номерах). В результаті центральний поєдинок туру було вирішено перенести до Києва. На стадіоні імені Банникова приймаючою стороною був «Шахтар», а в матчі другого кола господарем поля буде «Ворскла»: гра повинна відбутися в Полтаві.

Матч туру

На гру проти «Ворскли» наставник «гірників» Каштру виставив той же склад, що і в Мадриді проти «Реала». Однак цього разу донецька молодь, розбавлена ​​Марлосом і Дентіньо, перемогти не змогла. Хоча «Шахтар» і володів усіма видами ініціативи, а більшу частину другого тайму мав чисельну більшість, «Ворскла» виявилася міцним горішком - нічия. Більш того, якби гості на початку першого тайму реалізували всі свої моменти, вони напевно б перемогли.

Помилка туру

«Ворскла» повела в рахунку в грі з «гірниками» після грубої помилки центрбека господарів Бондаря. Корнієнко відпасував на Валерія, той не влучив по м'ячу, і подарунком захисника майстерно розпорядився Кулач, який засмутив свою колишню команду.

Зачіска туру

У другому таймі матчу «Шахтар» - «Ворскла» на поле вийшов екс-капітан «гірників» Тайсон. Бразилець здивував новою зачіскою: волосся було укладене в тонкі кіски, обрамлені білою пов'язкою. Незважаючи на зміну іміджу і старання, Тайсону не вдалося внести кардинальний перелом у гру.


ФК Шахтар

Вболівальники туру

Матч «Шахтар» - «Ворскла» офіційно пройшов без глядачів. Однак глядачі на цій грі були. Причому чимало. Вболівальники футболу розміщувалися по периметру стадіону імені Банникова. Особливо багато їх було з боку Будинку Футболу (за воротами «Ворскли» у другому таймі). Здебільшого фани були зодягнені в екіпіровку «Шахтаря», але були вболівальники і з зелено-білою символікою.

Повернення туру


ФК Динамо

У матчі проти «Олександрії» в складі «Динамо» зіграв Гармаш: це перша поява Дениса після турецького «відрядження». Півзахисник провів на полі перші 45 хвилин: нічим особливим не запам'ятався і був замінений на Шапаренка.

Вилучення туру

За хвилину до кінця основного часу матчу «Динамо» - «Олександрія» за жорсткий фол на Безбородьку був вилучений півзахисник гостей Шапаренко. Спочатку Миколі арбітр матчу Козиряцький пред'явив жовту картку, але після того, як «втрутився» ВАР, суддя змінив своє рішення і нагородив футболіста червоною карткою. Але на підсумковий рахунок це вилучення не вплинуло: у «Олександрії» було недостатньо часу, щоб змінити хід поєдинку. «Динамо» в підсумку перемогло 1:0 і одноосібно очолило турнірну таблицю.

Слова туру

Наставник «Олександрії» Шаран відповідальність за поразку своєї команди від «Динамо» частково чомусь переклав на арбітра: «Сьогодні суддя зробив стільки помилок...Як в одну, так і в іншу сторону. Не розумію, навіщо «Динамо» потрібні симпатії від такого арбітра, як Козиряцький. Якби не VAR, він би не дав ні жовтої, ні червоної картки. Вітаю «Динамо» з перемогою».

Контратака туру

Зразково-показове взяття воріт продемонструвала «Десна» в моменті з другим голом у ворота «Олімпіка». Контратаку розігнав Тотовицький, продовжили її Калитвинцев і Шевцов. Останній завершальною передачею вивів Тотовицького на порожні ворота: Андрію залишалося тільки підставити ногу, з чим півзахисник без проблем впорався.

Гол туру

Голи, які забив «Дніпро-1» в ворота «Львова», вийшли на диво. Але найкрасивіший, за нашою версією, м'яч в ворота Костика забив Довбик. Форварду команди Йовічевича вдався відмінний обвідний удар практично з кута штрафного майданчика прямо в верхню «дев'ятку», без шансів для голкіпера.

Відставка туру

Після чергової поразки - цього разу проти «Дніпра-1», подав у відставку головний тренер «Львова» Георгій Цецадзе. З чуток, 46-річний фахівець хотів зробити це раніше, але тоді керівництво клубу наполягло, щоб тренер продовжив роботу. Але після поразки від дніпрян відставка Цецадзе була прийнята. Під керівництвом грузинського тренера «Львів» провів 12 матчів: три нічиї і дев'ять поразок.

Останній львівський тост Георгія Цецадзе

Мирова туру

«Інгулець» знову зіграв внічию. І знову - 1:1. На цей раз команда з Петрового поділила очки на своєму полі з «Маріуполем». Головні події матчу відбулися в перші десять хвилин зустрічі, коли суперники обмінялися голами (за «Інгулець» забив Балан, за «Маріуполь» - Бондаренко). Далі ініціативою більше володіла команда Маркевича, та й шанс у неї був відмінний в кінці матчу таки вирвати перемогу, але від долі не втечеш: нічия. Ця нічия стала для підопічних Лавриненка вже п'ятою в сезоні, тоді як для маріупольців - тільки другою.

Дебют туру

Вперше в сезоні за «Минай» зіграв досвідчений голкіпер Каніболоцький. Для Антона закарпатський клуб став п'ятим в його українській кар'єрі. До «Миная» 32-річний голкіпер встиг пограти за «Дніпро», «Кривбас», «Шахтар» і «Карпати». Дебют Каніболоцького на новому робочому місці «сухим» не вдався - два пропущених м'ячі. Хоча в цілому підсумок гри проти «Колоса» можна вважати успішним: результативна нічия 2:2.

Фора туру

В кінці першого тайму в запорізькому матчі був вилучений захисник «Руху» Гагун. Як і в епізоді з вилученням Шапаренка в грі «Динамо» - «Олександрія», арбітр Іванов відразу пред'явив порушнику жовту картку, але після консультацій з суддею ВАР свою думку поміняв: жовту скасував, показав червону картку. На початку другого тайму Іванов знову поліз в кишеню за червоною карткою. Її отримав Мартинюк (за дві жовті, причому перша - за розмови з арбітром). Маючи відразу на два гравця більше, «Зоря» досить оперативно реалізувала чисельну більшість: відзначився Гладкий. Кочергін забив другий гол, чим зняв всі питання про переможця. Третій гол забив Іванисеня, а переможну крапку в матчі поставив Аллах'яр.  

Збірна туру

Різник – Додо, Попов, Чеснаков, Миколенко - Скляр, Пихальонок - Марлос, Мудрик, Булеца - Шевцов.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.