Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 25 жовтня 2020, 17:09
7305
19

Хабіб – великий. Пішов на піку, знищивши одного з найскладніших суперників

Лев Кравців – про одного з найвеличніших бійців змішаних єдиноборств

| Оновлено 25 жовтня 2020, 17:09
7305
19
Хабіб – великий. Пішов на піку, знищивши одного з найскладніших суперників
twitter.com/ufc

Хабіб Нурмагомедов - пекельний боєць. До поєдинку з Гейджі дуже багато хто припускав, що Джастін влаштує росіянину важке випробування в кар'єрі. На ділі ми побачили повне домінування Хабіба, швидкий фінал і найбільш зворушливе прощання зі змішаними єдиноборствами в історії.

Легендарно, з якого боку не подивитися.

Гейджі був переможений у його ж стихії

У Джастіна не було шансів. До поєдинку передбачалося, що у Хабіба можуть виникнути проблеми психологічного характеру. Все через смерть батька, який був поруч із Нурмагомедовим з самого дитинства поруч на його спортивному шляху.

На ділі ж чемпіон вийшов підготовленим на всі сто відсотків. Фізично потужний, спокійний, урівноважений і націлений на результат. У Гейджі не виходило нічого. Класний ударник, який повинен був розстрілювати напираючого опонента з дистанції, не встигав. Замість джеба - удари врозмашку. Замість коротких лоу-кіків - важкі з метою зломити.

Джастін ніби регулярно боявся Хабіба, бажаючи зупинити того моментально. Не взяти кількістю і накопичувальним ефектом, а вимкнути одразу. Вимкнути того, хто до цього навіть не бував у нокдауні. План, як мінімум, ризикований. І точно не виправдав себе.

Нурмагомедову було важко переносити лоу-кіки - його вигинало, відкидало і розвертало. Гейджі вкладався, не намагаючись попрацювати спокійно. Заряджався, не намагаючись почати працювати холоднокровно, як з тим же Фергюсоном. Через метушню стало ясно, що далі третього раунду функціоналки Джастіна не вистачить. Він стрімко втомлювався, погано дихав, ще й завалився в кінці раунду до клітки, допустивши тейкдаун.

Фактично, перші п'ять хвилин упевнено пішли в актив Хабіба. Він був активнішим у стійці, хоч і менш точним. Він провів тейкдаун і класно діяв внизу. Так, влучав не так часто, але загальний малюнок бою повноцінно був за Нурмагомедовим.

У другому раунді росіянин ще сильніше натиснув педаль в підлогу. Почав перепрацьовувати суперника в стійці, розстрілювати того з дистанції, навіть будучи результативнішим на руках. Звичайно, лоу-кіки все ще лягали в ціль, але толку від них було не так багато.

Далі все просто: прохід, контроль, захоплення, вихід на трикутник, перемога. Рефері заснув, не побачивши те, що Гейджі стукав раніше, що призвело до відключки Джастіна. Очі американця, який дивиться в нікуди - те ще видовище. Добре, що Гейджі швидко прийшов до тями. Навіть швидше за Хабіба, якого захлиснули емоції.

Нурмагомедов плакав, сидячи на канвасі кілька хвилин, після чого видав драматичну промову: про батька, кар'єру, в якій він просто робив свою справу, матір і завершення спортивного шляху. Мама попросила Хабіба завершити кар'єру після цього бою - вона не хотіла, щоб син виступав без батька. Нурмагомедов підсумував:

«Поки у вас є батьки - будьте поруч. У мене залишилася одна мама - я хочу більше часу проводити з нею».

Пішов непереможеним. Двадцять дев’ять поєдинків, нуль поразок. Повне домінування і буквальне знищення суперників останні кілька років.

Це було легендарно.

 

 

І що тепер?

Схоже, Хабіб пішов назавжди. Це точно не було шоу заради шоу або розкручування якогось майбутнього повернення. Є теми, на яких не грають. Навіть Конор Макгрегор повторно підтримав Хабіба, поспівчувавши втраті батька.

Останні роки Нурмагомедов не виглядав, як людина, яка жадала нових викликів. На кожен наступний бій він виходив, як робот: зробив свою роботу, трохи піддаючись, пограв з плюсами опонента, задавив суперника, пішов далі. Ось і вся історія.

Попереду повинні були бути великі виклики. Тоні Фергюсон, можливо. Хоча американець постарів і навряд чи став би краще. Перехід в іншу вагу - можливо, хоча чи міг би Нурмагомедов змагатися там з великими опонентами - загадка. Сент-П'єр? Безумовно, хоча він пройшов свій пік дуже давно, а змушувати скидати Жоржа аж в легку вагу - дивно.

Тому відхід виглядає логічно, навіть, якби в родині Нурмагомедова не сталося нічого трагічного. Чим займатися далі? Грошових варіантів досить, але таких, щоб були цікавими росіянину - секрет. Питання, на яке ми точно вже не дізнаємося відповідь.

У легкій категорії, нарешті, є інтрига. Хабіб Нурмагомедов бив усіх, тепер же конкуренції хоч греблю гати. Пор’є і Конор можуть легко поборотися за чемпіонський пояс, як би це дивно не звучало, з огляду на простій Макгрегора. На третьому рядку рейтингу Фергюсон, який після поразки Гейджі може піднятися ще вище.

Ідеальний варіант: поєдинок Пор’є і Конора за статус обов'язкового претендента і зустріч переможця з Тоні Фергюсоном. Тут тобі і шоу, і рубка, і можливий поєдинок Конора проти Фергюсона за пояс. Чим тобі не веселощі?

Легка вага знову інтригуюча і насичена подіями. 2021-й буде розривним.

Оцініть матеріал
(55)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 0
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Китайське дербі. Чжан Вейлі на UFC 300 захистила титул у складному поєдинку
MMA | 14 квітня 2024, 08:05 0
Китайське дербі. Чжан Вейлі на UFC 300 захистила титул у складному поєдинку

У Парадайзі (штат Невада) завершився бій ювілейного шоу.

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
an52
Гейджи відверто слабо виступив. Навичкі греплингу взагалі на нулі. Як автор вірно написав, схоже, увесь розрахунок був лише на разове влучання. В которий раз задаюся питанням - чому Фергюсон робив тоді саме те, що було вигідно Гейджи (перестрілювався у середньому темпі)? Чому не пробував боротися?
Robert Monroe
Плевать на это тухлое пропутинское гoвнo.
Oleg Savchuk
Хватить його тут постити ,кому нафіг треба ,повзаючий чемпіон
Maximus
Вчора в октагон вийшли два різні ментально готові бійці, супер мотивований Хабіб та функціонально не готовий Джастін. Перший раунд показав, щоб будь Гейджи більш підготовлений в плані витривалості, і у Хабіба були б величезні проблеми в цьому бою. Хабіб переводив бій у партер тоді, коли Гейджи вже важко дихав.
Нурмагомедов краще підготувався до бою та зробив все раціонально правильно. Але назвати Гейджи мішком язик не повернеться
bzzzzz
автор бред несет, насчет того что Гейджи должен был джебом работать и на дистанции.
У хабиба габариты больше, руки длиннее, тут все как в боксе, какой джеб ??? Гейджи нужно было только идти вперед в рубку и давить его. А так он бегал по всему рингу, не рисковал и потерял все силы, в итоге уже ничего не мог делать в борьбе во втором раунде. Ему не нужно было боятся борьбы в первом раунде, и пока у него были силы, чтото сделать.
Yura Юрий
Идеальный вариант: это все же - поединок Порье и Конора и Гейджи -Фергюсоном., и победители за пояс. Сразу два реванша
Wetalj
Хабіб дуже достойна людина, дуже великий спортсмен, таких як він мало. Иншаллах!
Поручик Ржевский
Половина новин на українському сайті про спортсмена з РФ, доречі палкого прихильника Путіна...
Артур Смайл
А ведь мог он представлять Украину, дай ему наши гражданство в своё время, но пожлобились.