Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 26 жовтня 2020, 17:14
14141
16

Топ-10 українських спортсменів, котрі беруть участь в місцевих виборах

Чемпіони світу, чемпіон НБА, призери Олімпіади та Олександр Шовковський

| Оновлено 26 жовтня 2020, 17:14
14141
16
Топ-10 українських спортсменів, котрі беруть участь в місцевих виборах
Facebook. Віталій Кличко

Останнім часом наш політикум відчуває певний дефіцит відомих, «медійних» осіб. Ще на минулих виборах - до Верховної Ради - практично всі партії-претенденти депутатських мандатів намагалися ангажувати до своїх лав популярних особистостей. Зокрема, спортсменів. Тенденція не змінилася і напередодні місцевих виборів: колишні і чинні атлети широкою колоною йдуть «на ви», намагаючись забезпечити електорату чергове прекрасне майбутнє. Ми зібрали в одному списку десять яскравих людей спорту, які намагаються домогтися визнання і в іншій іпостасі.

10. В'ячеслав УЗЕЛКОВ, ОПЗЖ

Відомий боксер, який останнім часом освоїв професію телеведучого, твердо вирішив податися у велику політику. Набивши руку в «Зважених і щасливих», «Україна має талант» та інших телешоу, В'ячеслав став популярним не тільки в спортивному середовищі. За його словами, вже в минулому році він мав привабливу пропозицію від однієї з партій на виборах в Раду, але вирішив відмовитися. Зараз, вочевидь, колишній боксер зрозумів, що настав його час. Його кандидатуру на крісло мера Вінниці висунула «Опозиційна платформа - За життя».

9. Андрій ВОРОБЕЙ, Слуга народу

На відміну від великого футболу, у великій політиці Андрій Воробей зелений новачок. У контексті виборів прізвище екс-футболіста збірної України і «Шахтаря» спливло лише недавно. До цього Андрій після закінчення активної кар'єри був експертом на каналі «Футбол». На нинішніх виборах Воробей за підтримки президентської партії «Слуга народу» претендуватиме на крісло градоначальника в Кураховому - невеликому містечку в Донецькій області.

8. Олена ГОВОРОВА, Слуга народу

Повний кавалер Ордена княгині Ольги під час перебування спортсменкою представляла легку атлетику. Її спеціалізація - стрибки в довжину. На Олімпійських Іграх 2000 року, в Сіднеї, Олена здобула бронзову медаль у потрійному стрибку. Крім Олімпіади в Австралії, Говорова брала участь ще в двох головних стартах чотириріччя. Після завершення активних виступів стала телеведучою. Нинішнє її ходіння у владу - аж ніяк не перше: попередні спроби були невдалими. На даний момент Говорова є радником керівника Офісу Президента з питань спорту.

7. Денис БЕРІНЧИК, УДАР

Досить довгий список боксерів, які бажають піти шляхом Віталія Кличка, поповнив буквально напередодні виборів Денис Берінчик. Інтернаціональний чемпіон за версією WBO в легкій вазі, який захистив свій титул вчетверте поспіль, піде на вибори від партії свого кумира - чинного мера столиці. Про свої політичні претензії боксер заявив майже відразу після перемоги на румунським бійцем Сіміоном. Денис балотуватиметься на посаду голови Борщагівської громади Києва.

6. Андрій ДЕРИЗЕМЛЯ, Рідний дім

Один з кращих в історії України біатлоністів (перший український призер чемпіонатів світу - в його активі «бронза» 2007 року) ще під час перебування спортсменом не соромився говорити не тільки на профільні, а й на «загальнодержавні» теми. Після початку російської окупації Донбасу Андрій став волонтером. На минулих виборах Дериземля, уродженець Сумщини, пройшов в чернігівську міськраду за списками «Блоку Петра Порошенка», де обіймав посаду начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту. Зараз йде на вибори від партії «Рідний дім».

5. Денис СИЛАНТЬЄВ, За майбутнє

А це вже тертий політичний «калач». Хоча, все-таки, Силантьєва більше пам'ятають саме за його спортивною «частиною». Учасник чотирьох Олімпіад (головне досягнення - срібний призер Ігор), чемпіон світу і Європи - в загальному, один з кращих плавців в історії незалежної України.

«Містер Батерфляй» був кандидатом в народні депутати ще в 2012 році. Але тоді до Верховної Ради Денис не пройшов. Пройшов два роки по тому - за списками Радикальної партії Ляшка. Зараз Силантьєв йде на вибори в київську міськраду від партії «За майбутнє».

4. Георгій ЗАНТАРАЯ, Слуга народу

Перший в історії України чемпіон світу з дзюдо теж вирішив податися в політику. Зантарая - етнічний грузин, в Україну перебрався разом із родиною на початку 90-х. У 2009 і 2011 роках визнавався найкращим спортсменом України. 33-річний дзюдоїст йде до Київради від партії «Слуга народу» під сьомим номером.

3. Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, УДАР

Легендарний голкіпер збірної України і київського «Динамо» вже давно був «ласим шматочком» для представників різних політичних сил, які намагалися залучити його в свої ряди. Шовковський вже давно вигідно відрізнявся від своїх колег по ремеслу не тільки «розумом і кмітливістю», а й умінням добре триматися на публіці, вільно висловлюватися рідною мовою. Його сватали ще на минулих виборах до Верховної Ради, але тоді СаШо відмовився. А ось тепер - не відмовився. Асистент Андрія Шевченка в збірній Україні піде на місцеві вибори-2020 на Київраду від партії свого друга Віталія Кличка УДАР. У цій політичній силі Шовковський отримав другий номер.

2. Станіслав МЕДВЕДЕНКО, Голос

Після завершення кар'єри один з найкращих вітчизняних баскетболістів повернувся з США на Батьківщину. Він відразу ж був «зарахований» в члени виконкому Федерації баскетболу країни. Однак вільнодумство Станіслава не сподобалося одіозному голові ФБУ Бродському. «Два ведмеді» в одній барлозі не вжилися, і Медведенко був виключений зі струнких лав виконкому.

У 2019 році Медведенко вже намагався пробитися з великого спорту в аж ніяк не маленьку політику: він балотувався до Верховної Ради по одному з київських округів, але в підсумку під «купол» не потрапив. Тепер він йде до Київради від партії «Голос».

1. Віталій КЛИЧКО, УДАР

Один з найкращих боксерів-професіоналів у світовій історії у вітчизняній політиці вже давно. Ще в 2006 році Віталій Володимирович балотувався до Верховної Ради і одночасно до Київради. Перший млинець виявився глевким. Але, як справжній боєць, Кличко-старший спроб пробитися на самий верх політичного Олімпу не залишив. Два роки по тому Кличко знову балотувався в мери столиці на дострокових виборах, але знову невдача.

У 2012 році партія Віталія Кличка УДАР пройшла до Верховної Ради, а сам Віталій Володимирович став членом Комітету ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. У 2014 році, з третьої спроби, Кличку вдалося зайняти мерське крісло в Києві. 25 жовтня 2020 року чинний мер знову буде боротися за посаду київського міського голови.

Оцініть матеріал
(72)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Український Крим
Узелков два слова зв'язати не може, а в мери йде жопоблоковець А Беринчик пішов до Удару, невже руки ватУсика не дотягнулись
BekXan
Все партии ещё те тварюки но идти от опзж это вообще плинтусное дно.Нада быть самой последней собакой.
ManUtd
Ну, с Узелковым давно все было понятно, а вот Силантьев неприятно удивил(
Alex323
Маскалику, buIIyUA,
побережи свою хліборізку-піхву.
Leo Leo
Фу,какой же бред происходит..
roman75zpr
А нумерация - почти по росту
Владимир Копяк
Я бы не сильно наезжал на спортсменов, особенно в выборе от какой партии пролезть во власть... Они привыкли быть на виду,жить не по средствам среднего украинца, они всегда вращались на других орбитах и никогда не соприкасались, как правило, с простым народом. У них совершенно другие ценности в жизни и взгляды на происходящее. Они никогда с оружием в руках , за редчайшим исключением, не будут защищать свою Украину, не будут конфликтовать со страной-агрессором и будут искать пути для легкого зарабатывания больших денег, не прикладывая к этому умственных усилий... Если есть возможность за счет своих былых заслуг устроить хорошую старость, то почему нет?
Виктор Чеботарёв
А Повх от какой партии идет? Еще Бибик идет от ОПЗЖ
hakkinen
СаШо - в помощниках Шевы, это - нонсенс. А на депутатов Рады, он дрочит уже лет двадцать. Так что - прямая дорога.
Говорова - неприятный сюрприз. Остальные - разной степени несостоявшиеся в пост спортивной жизни.
Yeti
а что же это фото не нашел автор?
https://i.trbna.com/preset/wysiwyg/7/a0/dfe4a969811ea946dd9ed0ddf22eb.jpeg
оно ведь в открытом доступе, в гугле
spqr-te
Біля, ну кияни мазахісти, що не кажіть...
Yeti
братья Кличко - так себе боксеры.
Но история их успеха начинается с времен лихих 90-ых, когда они служили авторитету "рыбке".
че, забыли? все забыли?
Я народ помнит."торпеды" - значит вышибалы, рекетиры. Было и такое.
Бог судья.
buIIyUA
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил