Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 жовтня 2020, 20:30
15408
113

З користю для Динамо. Шахтар і Ворскла поділили очки

Колектив Каштру не зміг дотиснути суперника, який грав у меншості з середини другого тайму

| Оновлено 24 жовтня 2020, 20:30
15408
113
З користю для Динамо. Шахтар і Ворскла поділили очки
ФК Шахтар Донецьк

Центральне протистояння 7-го туру між другою і третьою командами турнірної таблиці спочатку мало відбутися в Полтаві. Потім - в Олександрії. У підсумку, зустріч відбулася в Києві, а господарем поєдинку виступив «Шахтар». До очної дуелі суперники підійшли без поразок. Для «гірників» такий стан речей є цілком звичним, а ось команда Юрія Максимова приємно дивує своєю грою і результатом.

Футболісти обох команд перебували перед сьогоднішнім матчем в піднесеному настрої. Полтавців надихало вже згадане лідерство в чемпіонаті, а «оранжево-чорним» додала позитивних емоцій феєрична перемога в Мадриді над «Реалом». Цікаво, що тренерський штаб Луїша Каштру випустив той же стартовий склад, який виходив на поле стадіону «Альфредо Ді Стефано».

Матч почався з атак «Шахтаря», і «гірники» ледь не добилися успіху після прострілів Корнієнка та Тете. Але несподівано м'яч опинився в протилежних воротах. Корнієнко з флангу зробив передачу в центр власного штрафного на Бондаря, якого випередив Кулач, котрий пробив точно в кут. Більш того, «зелено-білі» цілком могли збільшити свою перевагу, і два відмінні шанси не реалізував все той же Кулач. У першому епізоді Кане вивів Владислава «на побачення» з голкіпером, але Трубін зіграв надійно. А незабаром Кулач з правого кута штрафного намагався перекинути голкіпера, але і тут Трубін не дав себе переграти.

Надалі «гірники» заволоділи територіальною перевагою, намагаючись розхитати компактні захисні побудови. І довгий час полтавчанам вдавалося стримувати наступальні дії суперників. Розкрити оборону «Ворскли» підопічні Каштру зуміли тільки після закінчення півгодини гри. Спочатку дальньому удару Маркоса Антоніо трохи забракло влучності, а через кілька хвилин Тете з правого флангу зробив передачу в центр штрафного на Соломона, після чого ізраїльтянин пробив точно в кут.

Ледь не повели в рахунку «гірники» на початку другої половини зустрічі, коли після навісу зі штрафного Майкон з льоту пробив поруч зі штангою. А через кілька хвилин полтавчани залишилися в меншості. Альюн на фланзі збив Тете і отримав другу в матчі жовту картку.

Опинившись в більшості, «гірники» повністю заволоділи територіальною перевагою. Але небезпечних моментів біля воріт «Ворскли» було небагато. Пригадується удар Марлоса, на який зреагував Різник. Впорався голкіпер і з ударом Дентіньо, ногою відбивши м'яч. У «Шахтаря» в гру вступили покликані посилити агресивність атаки Алан Патрік і Тайсон. Але загострити гру вийшло в іншого «джокера» - Матвієнка. Захисник з гострого кута пробивав під поперечину, і Різник встиг перевести м'яч на кутовий.

«Гірники» продовжили атакувати. Двічі бив по воротах Тете. У першому епізоді свою команду виручив Різник, а під завісу зустрічі бразилець від кута штрафного не влучив у ворота. Поруч зі штангою пробив зі штрафного і Алан Патрік.

Але полтавчани зуміли вистояти і відібрати очки у чемпіона України, зберігши «нуль» в графі поразок. У наступному турі «Ворскла» зіграє на виїзді зі «Львовом», а «Шахтар» в Києві зустрінеться з «Маріуполем».

Українська Прем'єр-ліга. 7-й тур.

«Шахтар» – «Ворскла» - 1:1

Соломон, 33 – Кулач, 7

Майкон, 39 – Альюн, 18, Ребенок, 35, Пердута, 49

Альюн, 53 (друге попередження)

«Шахтар»: Трубін – Корнієнко (Матвієнко, 72), Хочолава, Бондар, Додо – Маркос Антоніо (Степаненко, 72), Майкон (Алан Патрік, 59) – Тете, Соломон (Тайсон, 63), Марлос – Дентіньо (Судаков, 72).

«Ворскла»: Різник – Яворський, Чеснаков, Альюн – Ребенок, Скляр, Пуцлін, Пердута – Кане (Челядін, 72), Степанюк (Щербак, 76) – Кулач (Пешич, 87).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: НТК ім. В. Баннікова (Київ).

Удари (у площину): 18 (8) – 4 (3)
Кутові: 9 – 2
Оффсайди: 1 – 2.

ШАХТАР-ВОРСКЛА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 113
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bogdan Plisyuk
Це вам не Реал Мадрид, це Ворскла !!))
wicker
Харош Полтава.
Invulnerable
Шахтер молодцы победили Реал и дали бой Ворскле . Динамо сейчас пьют пивас )))))
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Футбол в квадрате
Ну Ворскла явно открытие этого сезона, молодцы!
Алексей Голяченко
Ну что там триумфаторы Мадрида, схавали? Полтава это вам не Мадрид. В меншестве и то не смогли победить. Дырка вам от бублик, а не чемпионство в этом сезоне
Istm
Кулач, Кулач... Якби забив і решту, став би героєм матчу.
Але молодці.
bullyUA
Шахтер в этом сезоне настроился войти в шестерку лучших команд Украины.
paryc
Копанке отригнулся Реал Даже судейка не помог и перенос матча в Киев.
zelia73
ого--пришёл с работы а тут подарок
Bolshoi
Отскочили кроты, судья помог.
Maslyaspor
Ворскла по крутіше Реала , Реал прогав 2 складу Шахти а Ворскляни зіграли в меншості в нічию з основою. Браво !
Newvlad
Величайший клуб Всея Восточной Европы явно не дорабатывает с судьями. Пусть пересмотрят расходную часть бюджета. Это не дело, когда удаляют всего одного игрока и дают свисток до забитого гола, как было в прошлом году.
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Liberty_
теперь у нас в чемпионате две команды лучшие в восточной Европе и гордость Украины-шахтер и Ворксла))
теперь надо,что-то придумывать,чтобы ответную игру опять не в Полтаве))
AleksDnipro87
Спасибо Ворскле из украиноязычного города Полтавы за такую игру! Шахтёру не привыкать, они уже какой матч подряд теряют важнейшие 3 очка. У киевлян есть шанс оторваться
bullyUA
Удачи завтра Колосу. Колос в этом сезоне должен стать призером, как и Ворскла. Динамо чемпион.
Alexey Antonenko
Тянут-потянут, а вытянуть не могут.
kum_Poltava_
Та не реагуйте ви на неадекватів. Поставив - і, відправив скаргу, якщо потрібно і пішов далі.
adidas777
Кротярские отродия, типа Maks7777
ау!!!!
Что я вам отмороженные говорил?
Что от Ворсклы еле ноги унесёте!