Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 24 жовтня 2020, 17:57
11999
9

Буде бійка! Гейджі - найпотужніше випробування для Хабіба

Лев Кравців у передчутті справжньої битви і можливого апсету

| Оновлено 24 жовтня 2020, 17:57
11999
9
Буде бійка! Гейджі - найпотужніше випробування для Хабіба
twitter.com/ufc

Хабіб Нурмагомедов і Джастін Гейджі зовсім скоро вирішать, хто ж є більш достойним бути повноцінним чемпіоном UFC. Насправді, в цьому поєдинку більше питань, ніж «хто сильніший» або «хто достойніший». Розбираємося.

Чи впорається Гейджі з боротьбою Нурмагомедова?

Насправді, Джастін - базовий борець вільного стилю. Проте, в UFC боротьби від нього ми толком до цих пір і не побачили. Американець покладається на зовсім інші свої позитивні сторони, розвиває бійцівські навички, які еволюціонують від поєдинку до поєдинку.

Хабіб - практично ідеальний борець. Його фізична потужність, грамотність в партері, тотальний контроль суперника і фірмове його знищення внизу прекрасні. Але, щоб піти вниз, суперника потрібно зловити, повалити і змусити там помилятися. Якщо з останнім у Хабіба ось уже 28 поєдинків немає ніяких проблем, то з першими пунктами може все бути не так райдужно.


twitter.com/ufc. Джастин Гейджи

Так, Гейджі не бореться без зупинки. Так, практика боротьби зі спаринг-партнером і з бійцем, який вийшов тебе знищувати - різні речі. Але Джастін - один з головних майстрів захисту від боротьби. Він регулярно і класно йде від тейкдаунів, не дає суперникам його крутити внизу і все одно домагається того, щоб вийти туди, де він - майстер.

Якщо Хабібу вдасться грати в свою гру, у Джастіна буде не дуже багато шансів. Але з огляду на всі фактори, ймовірність того, що це трапиться, зменшується.

Чи впорається Хабіб з ударами Гейджі?

Джастін розвивається в ударній техніці від бою до бою. Зустріч із Тоні Фергюсоном була практично ідеальною. Американець провів всі раунди спокійно, холоднокровно, не вівся на провокації суперника і методично розривав того точними влучаннями. На Тоні було боляче дивитися.

Гейджі чудовий у роботі руками. Не біжить вперед із серіями, не розмашистий, але і не скупий. Він діє рівно так, як потрібно у змішаних єдиноборствах. Короткі комбінації, зміщення. Зближення, короткі комбінації, зміщення. Джастін вміє дозувати силу удару, але вже, якщо влучає, то навіть просто звук ударів чути страшно.


twitter.com/ufc. Хабиб Нурмагомедов

Ще один важливий компонент його ударки - лоу-кіки. Короткі, жорсткі, в гомілку. У стегно Джастін практично не б'є - і це ще один плюс. По-перше, як він сам розповідав, вище гомілки ногу він намагається не піднімати. Це ризик у боях з будь-яким суперником, а з таким, як Хабіб - тим більше. Нурмагомедов майстерно амортизує удар, ловить ногу і починає кружити суперника, забираючи точки опори. Давати йому хоча б один шанс тебе зловити – значить, ризикувати бути забитим внизу.

Джастін же працює по гомілці. Особливо круто виходить ловити суперників із зовнішнього боку на протиході. Коли опонент намагається увірватися на ближню дистанцію, американець тут же зустрічає або джебом, або лоу-кіком, вибиваючи тому ногу і зміщуючи трохи з лінії атаки. Ефектно, ефективно і просто красиво. Як буде справлятися з цим Нурмагомедов - поки загадка.

Чи впорається Хабіб зі втратою батька?

Абдулманап Нурмагомедов помер у 2020 році. Безумовно, велика втрата і для єдиноборств, і для Хабіба, якого батько тренував з самого дитинства. Великий тренер, який виховав величезну кількість чемпіонів світу і незмінно тренував чемпіона UFC у легкій вазі.

Як переживе це важке життєве випробування Хабіб - загадка. На прес-конференціях Нурмагомедов виглядав спокійним і зосередженим. Вагу зробив, хоч і з проблемами - пройшлося роздягатися на вагах, але для нього це не рідкісна ситуація. Тобто, фізичні кондиції, схоже, не відрізняються від попередніх.

Прогноз і анонс на бій Хабіб Нурмагомедов – Джастін Гейджі

Далі - питання психології та настрою перед поєдинком. Якщо Хабіб зможе відключитися від всього, що відбувається перед боєм, думаючи лише про результат - відмінно для нього. Якщо ні - шанси Гейджі зростають.

Так хто ж все-таки є фаворитом?

Звертаючись до котирувань букмекерів, бачимо, що Нурмагомедов - знову незмінний фаворит. На нього можна поставити, в середньому, за 1.28. На Гейджі - за 4 і більше. І якщо до зустрічі з Фергюсоном можна було погодитися з цим, то зараз - навряд чи. Так, Тоні замучив себе згонкою ваги і вийшов проти Джастіна не в найкращих кондиціях. Але заперечувати еволюцію Гейджі - нерозумно.

 

 

Наскільки він додав в ударній потужності і навичках. Наскільки він став краще рухатися, думати в ринзі. Наскільки він став холоднокровнішим. Тепер це вже не бездумний нокаутер, а розважливий, потужний ударник, який може змусити страждати кого завгодно.

За великим рахунком, інтрига, як завжди, в тому, наскільки швидко Хабіб зможе знайти шлях до партеру. Точніше, в боях з ударниками вона зазвичай звучить так. Тут же все цікавіше. Чи побачимо ми Гейджі у всій красі внизу? І чи вистачить його скилів проти надпотужного Хабіба? Наскільки сильний ефект матимуть його влучання і чи не заграється він в атаці, чим скористається Нурмагомедов?

Де дивитися онлайн бій Хабіб Нурмагомедов – Джастін Гейджі

Зрозуміло, як буде діяти Хабіб, але чого чекати від Гейджі - поки загадка. Проведи Джастін ще один ідеальний бій, як із Фергюсоном - і ласкаво просимо, чергова сенсація. 2020 рік - дивний. Тут Ломаченко стоїть у рингу замість фірмових пересувань і купи ударів. Тут же Хабіб може піти битися з ударником або не впоратися з його ударною потужністю.

Інтрига так і витає у повітрі!

Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trollface
Хабиб безударный борец. Надеюсь поймает хороший удар в голову.
Andy_P
Да-да, хотим увидеть бой, а не волосатые обнимашки на канвасе
Empty
За Гейджи .. против Хабиба ниче не имею , но хотелось бы уже увидеть ударника в топом в p4p
bzzzzz
очередное "мощнейшее испытание" ... и в очередной раз будет без шансов. Как всегда обнимашки, а потом удушаущий в 3-4 раунде.
Для этих волосатых вопще надо отделюный вид спорта.
Богдан Саженко
касап в папахе як це типово і в майбутньому всеціло скрізь в мордорє
Богдан Саженко
За всіх хто проти мордора -рф
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил