Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Прогноз і анонс на бій Хабіб Нурмагомедов – Джастін Гейджі

Головний бій турніру UFC 254

Прогноз і анонс на бій Хабіб Нурмагомедов – Джастін Гейджі
twitter.com/ufc

Найближчої суботи «Бійцівський острів» в Абу-Дабі (ОАЕ) прийме, мабуть, найбільше шоу UFC в 2020 році. На UFC 254 непереможений чемпіон промоушену в легкій вазі Хабіб Нурмагомедов повернеться, щоб зустрітися з тимчасовим чемпіоном Джастіном Гейджів одному з найбільш очікуваних поєдинків за останній час.

Передматчеві розклади

Мейн івент UFC 254, ймовірно, стане найбільш прибутковим поєдинком організації в календарному році, не дивлячись на попередні великі бої UFC, такі як Конор Макгрегор vs Дональд Серроне, Стіпе Міочич vs Деніел Корм’є 3 та Ісраель Адесанья vs Паулу Коста.

Нурмагомедов - можливо, найбільша зірка в світі ММА після Конора Макгрегора - не бився з вересня 2019 року. На заході UFC 242 він повністю домінував над іншим тимчасовим чемпіоном UFC у легкій вазі Дастіном Пор’є, фінішувавши його задушенням ззаду в третьому раунді. І це був єдиний вихід у клітку Хабіба минулого року.

Його попередній виступ відбувся за 11 місяців до цього на UFC 229, де він також у домінуючій манері переміг сабмішном Макгрегора.

Гейджі отримав шанс побитися з Нурмагомедовим завдяки COVID-19. Пандемія стала причиною того, що 18 квітня на UFC 249 дагестанець не побився з Тоні Фергюсоном, що стало п'ятим скасуванням їхнього поєдинку. Оскільки через пандемію UFC 249 було перенесено на 9 травня, подію довелося проводити без Нурмагомедова, оскільки росіянин просто не зміг потрапити в США, в той час, як Фергюсон зробив помилку, погодившись битися з Гейджі за тимчасовий титул.


twitter.com/ufc. Джастін Гейджі (ліворуч) проти Тоні Фергюсона

Те, що послідувало за цим, безумовно, стало найважливішою перемогою Гейджі в кар'єрі. У Фергюсона на момент виходу в октагон була вражаюча серія з 12 перемог, проте «Highlight» взяв і знищив його за неповні п'ять раундів. Проявивши набагато більше терпіння, ніж раніше, Гейджі ідеально розрахував свої удари і зломив «Ель Кукуя» своєю брутальною нокаутуючою потужністю.

Прогноз амбасадора Parimatch Марини Мороз:

«Два базових борця в октагоні. Гейджі краще виглядає в стійці, у нього більше нокаутів, але чи зможе він також впевнено працювати в партері і підніматися в стійку. Думаю, Хабіб затягає в партер американця і в пізніх раундах закінчить бій. Загалом, ми побачимо повтор бою Нурмагомедов - Порьє. Перемога Хабіба достроково».

Сильні сторони

Чи зможе Гейджі зробити те ж саме з Нурмагомедовим? Принаймні, на папері Джастін виглядає дуже складним супротивником для чинного чемпіона. По-перше, «Highlight» є неймовірно жорстким ударником у легкій вазі UFC. Його лоукіки жахливо важкі, а сила панчів не має собі рівних у дивізіоні, що ми бачили в його виграних нокаутом боях проти Серроне і Едсона Барбози.

По-друге, Гейджі також дійсно відмінний борець. Очікуємо ми від нього, що він буде валити своїх суперників, проходячи в дві ноги? Ні, звичайно. Фактично, він рідко робив спроби тейкдаунів протягом усієї своєї кар'єри в ММА. Однак, як борець першого Всеамериканського дивізіону NCAA, він відмінно розбирається в цій сфері і рідко пропускає тейкдауни в UFC. Навіть коли його валили на землю, він завжди вставав на ноги.

Правда, те ж саме говорили і про попередніх суперників Нурмагомедова, таких як Абель Трухільо, Майкл Джонсон і Пор’є. І поки нікому не вдалося зупинити тейкдауни дагестанця.

Прогноз бренд-амбасадора Parimatch Ярослава Амосова:

«Напевно, це найбільш очікуваний бій цього року. Хабіб завжди добре дихає, і всі ми знаємо, що він робить: збиває і починає тримати суперника на землі, завдає удари, цим же і виграє бій.

Гейджі завжди працює до кінця, дуже характерний боєць, має навички боротьби хороші, багато б'є і йде вперед. Але в цьому бою, думаю, перемогу здобуде Хабіб. Всі його суперники говорили перед боєм, що знають, як зупинити його, але Хабіб все ще непереможений».

Тільки лише хороший грепплер і все - це не про Хабіба. Він настільки прокачав свої ударні навички, що зумів джебом комфортно перебоксувати Ела Яквінту в своєму першому титульному бою в 2018 році. І що незабутньо, він також посилав у нокдаун Макгрегора ударом справа в їхньому сумнозвісному зіткненні на UFC 229.

Де дивитися онлайн бій Хабіб Нурмагомедов - Джастін Гейджі

По суті, те, що робить Нурмагомедова таким складним супротивником - це не стільки його борцівські та ударні навички, скільки той факт, що він оманливо швидкий навіть для легкої ваги. Він може скоротити дистанцію, здавалося б, швидше, ніж будь-який інший боєць, і як тільки він схопить свого супротивника, то, як правило, після цього обидва опиняться на покритті.


twitter.com/ufc. Хабіб Нурмагомедов

Звичайно, часом Нурмагомедов виглядав вразливим для ударів, особливо в бою проти Джонсона у 2016 році, але тоді підборіддя його не підвело, як і у всіх інших випадках, і в кінцевому підсумку Джонсон був повалений на землю і пошматований.

Прогноз на бій

У Гейджі, безумовно, є шанси на перемогу. У його руках є сила, здатна нокаутувати будь-якого, навіть Нурмагомедова. Але чи дійсно він зможе перешкодити «Орлу» скоротити дистанцію і схопити його? Якщо він не зможе цього зробити, то він буде загнаний у сітки і повалений на землю, і там, ймовірно, вже буде фінішований.

Припускаємо, що Гейджі не буде достатньо швидким, щоб зупинити тейкдаун. Нурмагомедов у черговий раз захопить всіх тим, як швидко він може зблизитися з суперником. Як тільки Гейджі опиниться на спині, він буде приречений. Ймовірно, Хабіб знову збереже свій титул, перемігши задушенням з-за спини.

Перемога Нурмагомедова здачею в 1-му раунді

Турнір UFC 254

Основний кард

Хабіб Нурмагомедов - Джастін Гейджі

Роберт Уіттакер - Джаред Каннон

Олександр Волков - Уолт Харріс

Синтія Калвільо - Лорен Мерфі

Магомед Анкалаев - Іон Кецубала

Попередній кард

Так Ун Юнг - Сев Елві

Ліана Джорджуа - Міранда Маверік

Філ Фоукс - Якоб Малкун

Стефан Штруве - Тай Туіваса

Кейсі Кенні - Натаніель Вуд

Алекс Олівейра - Шавкат Рахмонов

Хоель Альварес - Олександр Яковлєв

Опитування

Голосів 93
Спрогнозуйте, як завершиться бій Хабіба Нурмагомедова та Джастіна Гейджі на турнірі UFC 254, який пройде ввечері 24 жовтня 2020 року в Абу-Дабі.

Дострокова перемога Хабіба

41 голос 44.09 %

Перемога Хабіба рішенням суддів

7 голосів 7.53 %

Нічия

4 голоса 4.3 %

Перемога Гейджі рішенням суддів

10 голосів 10.75 %

Дострокова перемога Гейджі

31 голос 33.33 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
сергей богданов
За Джастина, весёлый рубака парень один из самых зрелищных, правда ник то никогда не видел его навыках в партере поэтому шансов может быть минимум
Женя Шкут
Не до конца разобрано противостояние. Всё-таки нужно было упомянуть работу тренера Гейджи в поединке с Фергюсоном и дисциплину Джастина, как сильно он изменился по сравнению с его дикими предыдущими боями, я думаю здесь не всё так однозначно, ну и точно не сдача в первом же раунде, когда Гейджи максимально свеж, а выдыхается он к середине боя.
alzhovtyak
Мороз: "Два базовых борца в октагоне"
Эксперт из нее так себе, очевидно. Считать Гейджи борцом...
bzzzzz
я вопще сомневаюсь, что Хабиба можно победить, чувак с какого-то другого измерения