Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 24 жовтня 2020, 05:21
2575
0

7 найгучніших переходів з UFC в Bellator

Оглядач Sport.ua – про головні переходи в Bellator

| Оновлено 24 жовтня 2020, 05:21
2575
0
7 найгучніших переходів з UFC в Bellator
Bleacher Report. Кріс «Кіборг» Жустіно

Прийшовши в 2014 році на пост президента Bellator, Скотт Кокер миттю змінив організацію. Були ліквідовані традиційні для Bellator регулярні Гран-прі у всіх категоріях, і промоушен став робити ставку на імена.

У Bellator за останні роки перейшло чимало зірок ММА, проте більшість із них вже давно минули свої найкращі роки. Були підписані такі легенди, як Федір Ємельяненко, Вандерлей Сільва, Мірко «Кро Коп» Філіпович, Ройс Грейсі, Тіто Ортис, Чейл Соннен, Кен Шемрок, Джош Барнетт, а також дико популярний вуличний боєць Кімбо Слайс.

За Кокера в Bellator з UFC стали переходити зірки промоушена Дани Вайта. І це не завжди були підписання зів'ялих зірок на кшталт Ліото Мачіди, Куінтона Джексона або Френка Мира з Меттом Мітріоном і Роєм Нельсоном. Bellator також підписував учорашніх бійців UFC, які входили до числа найкращих у своїй категорії.

Про сім таких переходів ми і поговоримо далі.

Філ ДЕВІС

Девіс зарекомендував себе в UFC, як топовий напівважковаговик. У октагоні він перемагав таких хлопців, як Ліото Мачіда, Антоніо Рожеріо Ногейра, Гловер Тейшейра та Александр Густафссон. У UFC Девіс програвав тільки сильній опозиції: Рашаду Евансу, Райану Бейдеру та Ентоні Джонсону.

Девіс став бійцем Bellator у квітні 2015 року, а через півтора роки його рекорд у промоушенї становив 4-0, включаючи титульну перемогу над Ліамом Макгірі. У першому ж захисті Девіс оступився, програвши роздільним рішенням суддів Райану Бейдеру.

З тих пір Девіс виграв 6 із 7 сутичок, поступившись лише роздільним рішенням нинішньому чемпіону Bellator у напівважкій вазі Вадиму Немкову. Філ зовсім недавно виходив в октагон, 11 вересня на Bellator 245 він вдруге за кар'єру переміг Ліото Мачіду.

Бенсон ХЕНДЕРСОН

Колишній чемпіон UFC у легкій вазі Хендерсон перебрався в Bellator у лютому 2016 року, будучи все ще на піку. Після втрати пояса UFC він мав рекорд 4-2, включаючи перемоги над Джошем Томсоном і Хорхе Масвідалем.

Кокер вирішив відразу ж дати титульний шанс Хендерсону, який до того моменту виступав уже в напівсередній вазі. Бенсон нічого не показав у поєдинку проти чемпіона Андрія Корешкова, після чого повернувся в легку вагу, де також отримав титульний бій, програвши Майклу Чендлеру в близькому бою.

Останній бій Хендерсон провів у серпні на Bellator 243, програвши Чендлеру в реванші нокаутом за дві з невеликим хвилини, що обірвало серію «Бендо» з чотирьох перемог.

Рорі МАКДОНАЛЬД

Макдональд став бійцем Bellator у серпні 2016 року. На той момент йому було всього 27 років, і, незважаючи на два програних останні бої, він вважався одним з кращих напівсередньоваговиків у світі. Якщо в UFC він не зумів стати чемпіоном, програвши у війні Роббі Лоулеру, то в Bellator це йому вдалося у другому поєдинку.

Перемігши Дугласа Ліму і завоювавши пояс, Рорі замість того, щоб захищати його, забрався в середню вагу і кинув виклик тамтешньому чемпіону Bellator Гегарду Мусасі, який в підсумку побив канадця. Двічі захистивши пояс, Макдональд позбувся його в реванші з Лімою, програвши бразильцеві в фіналі Гран-прі.

У грудні 2019 року було оголошено про те, що Макдональд продовжить свою кар'єру в PFL.

Гегард МУСАСІ

Як уже говорилося вище, Мусаси володів поясом чемпіона Bellator в середній вазі. У липні 2017 року він підписав контракт зі своїми нинішніми роботодавцями, будучи бійцем топ-5 середнього дивізіону UFC. На момент укладання угоди Мусасі йшов на серії з п'яти перемог, за час якої він нокаутував Тіагу Сантоса, Юрайю Холла і двох екс-чемпіонів UFC Вітора Белфорта і Кріса Вайдмана.

Мусасі дебютував з перемоги над колишнім чемпіоном Bellator у середній вазі Олександром Шлеменком, потім нокаутував на той момент чинного чемпіона в міддлвейті Рафаеля Карвальо, чемпіона в напівсередній вазі Рорі Макдональда і програв близьким суддівським рішенням Рафаелю Ловато.

Програш Мусасі закрив у вересні 2019 року, не без проблем здолавши екс-чемпіона UFC Ліото Мачіду. 29 жовтня на Bellator 250 Мусасі отримає шанс повернути чемпіонський статус, провівши поєдинок проти Дугласа Ліми за вакантний пояс.

Райан БЕЙДЕР

Топовий напівважковаговик UFC вдарив по руках із Кокером у березні 2017 року. Він виграв в октагоні 7 з 8 останніх поєдинків, серед повалених ним супротивників в UFC можна виділити Антоніу Рожеріу Ногейру (двічі), Куінтона Джексона, Філа Девіса і Рашада Еванса.

Бейдер дебютував у Bellator з перемоги над Девісом в реванші, він відстояв титул, перш ніж стати учасником Гран-прі у важкій вазі і згодом виграти його, ставши одночасно чемпіоном у двох категоріях. По ходу турніру Бейдер переміг Мухаммеда Лаваля, Метта Мітріона і Федора Ємельяненка.

У своєму останньому бою Бейдер довелося розлучитися з одним зі своїх титулів. У серпні на Bellator 244 він був нокаутований російським напівважковаговиком Вадимом Немковим.

Кріс «Кіборг» ЖУСТІНО

Жустіно довгий час не знала собі рівних. За час свого домінування в жіночій напівлегкій вазі вона підкорила чемпіонські вершини в Strikeforce, Invicta FC і UFC. Але в грудні 2018 року на UFC 232 вона зустрілася з гідною суперницею, чемпіонкою UFC у найлегшій вазі Амандою Нуньєс, яка несподівано знищила «Кіборг» за 51 секунду і перервала її 20-матчеву переможну серію.

Жустіно повернулася через 7 місяців з перемогою над Феліс Спенсер, і це був останній бій бразилійки в контракті з UFC. «Кіборг» не бажала продовжувати співпрацю з організацією, і в UFC також не хотіли більше з нею працювати нібито через жахливий характер дівчини.

У вересні 2019 року Жустін підписала довгостроковий контракт з Bellator і в січні, фінішувавши чемпіонку в напівлегкій вазі Джулію Бадд, підкорила ще одну вершину.

Корі АНДЕРСОН

Корі Андерсон - свіже велике підписання Bellator. «Овертайм» уклав угоду лише 7 серпня, звільнившись від контрактних зобов'язань перед UFC.

15 зі своїх 18 поєдинків в ММА він провів у восьмикутнику. До 2018 року його кар'єра йшла ні добре ні погано, але потім у нього почався різкий підйом. Андерсон за останніх майже три роки програвав тільки нинішньому чемпіону UFC в напівважкій вазі Яну Блаховичу, якого Корі, до слова, перемагав 5 років тому.

Блахович своїм панчем у першому раунді на лютневому турнірі UFC Fight Night 167 обірвав серію Андерсона, яка налічувала перемоги над Патріком Каммінсом, Гловером Тейшейрою, Іліром Латіфі та Джонні Вокером.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.