Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Тренування
| Оновлено 12 жовтня 2021, 11:46
1017
0

Тренування в домашніх умовах і на вулиці

Робота з вагою власного тіла

| Оновлено 12 жовтня 2021, 11:46
1017
0
Тренування в домашніх умовах і на вулиці
flacon-magazine.com/

Ми витрачаємо роки, щоб домогтися особистісного зростання. Це стосується і спорту; крізь біль, сльози і перепони, ми старанно і терпляче повинні рухатися до мети.

Приділивши належну увагу спорту, ви здійснюєте мрію, що таїться всередині вас, без обмежень. Як, навіщо і чому спорт важливий в нашому житті - про це стаття.

Даний матеріал допоможе визначитися кожній людині з індивідуальними видами спортивних вправ, які можна виконувати самостійно. Гуляючи на свіжому повітрі або, не виходячи з дому; як за допомогою калістенікі перетворити своє тіло з тіста в скульптуру; визначте для себе необхідність програми тренувань, а також терміни видимих ​​результатів по їх підсумку.

Плюси і мінуси тренувань на вулиці (ранкові / вечірні)

Далеко не всім випадає можливість ходити в спортивні зали або фітнес-центри. Але, бажання бути здоровим, підтягнутим і вдосконалити своє тіло бере верх. Чимала кількість людей будь-якого віку віддають перевагу тренуванням на свіжому повітрі таких як:

ходьба;
біг;
присідання;
їзда на велосипеді;
робота з вуличним залізом (турнік, бруси, тренажери)
Така альтернатива має свої переваги:

мінімальна витрата часу;
економність грошових коштів;
можливість проводити більше часу зі своїми дітьми і прищепити їм любов до здорового способу життя
Самостійно поставивши перед собою мету, людина до неї буде прагне, а досягнувши її, з'явиться можливість собою пишається.

Складнощі в вуличних тренуваннях в тому, що вони безпосередньо залежать від погодних умов; важливо підібрати необхідну програму тренувань, враховуючи індивідуальні особливості. Тому не професійний підхід до занять фізкультурою може не тільки не принести позитивний результат, але і нашкодити здоров'ю.

Не піддавайтеся на спокусу пропустити хоч одне тренування.

Тренування в домашніх умовах

"Причина мого провалу очевидна: я мало тренувався. І крім того, я мало тренувався. І ще - я мало тренувався. Це якщо так, коротко ", - Харукі Муракамі (японський письменник)

Рано чи пізно кожен з нас захоче мати гарне і струнке тіло. Спорт - це ранковий будильник для вашого організму. Ставши одного разу з дивана, це знак, що ви вже тренуєтеся.

Розглянемо основні плюси занять вдома:

бюджетність;
спосіб подолання сорому (перед тренером і іншими клієнтами);
мінімальна кількість придбаного спортінвентарю, стане мотиватором почати щось робити (не дарма ж гроші витратили);
розпоряджаючись своїм часом, тренування можна почати в будь-який зручний час;
виконувати вправи за своїми можливостями і бажанням
Притягнувши і встановивши купу заліза будинку, ви з величезним ентузіазмом встрибуєте і починаєте нестримно намотувати кілометри. А потім укладаєте на диван своє виснажене і майже бездиханне тіло - дізнаєтеся в цьому себе?

Мова про те, що ми жадаємо завжди отримувати все і відразу. За один підхід ви не побачите кубиків на пресі, не підтягнете сідниці. Тому заняття спортом, час від часу, не принесуть задоволеності собою.

Недотримання правильної послідовності навантажень може призвести до травм і згасання вогника сили волі.

Калістеніка - що це, як працює?

Калістеніка - це програма силових тренувань для роботи з власною вагою. У народі це поняття називається Street Workout.

Денис Мінін, Дар'я Чепіга, Кріс Херіа, Ал Кавадло ...... .Це яскраві представники даного виду спорту.

Тренування такого роду в комбінації зі свіжим повітрям формують:

красу і рельєфність вашого тіла;
покращує обмін речовин;
аеробне витривалість;
зміцнює імунітет;
стабілізує роботу серцевого м'яза
Якщо вдома ми опрацьовуємо за допомогою вправ окремо кожну частину свого тіла, то тут одночасно задіяні всі групи м'язів. Таким способом ваші м'язи завжди будуть в тонусі.

Це досить бюджетний вид спорту. Досить жити поруч зі стадіоном або спортивним майданчиком, де є турніки / бруси.

Слід зауважити, що не кожній людині підійде така система тренувань. Враховуйте баланс вашої ваги. Його надлишок не дозволить вам правильно і безпечно виконати ту чи іншу вправу. Відсутність поруч з вами професіонала, не дозволить вам правильно і безпечно виконувати спортивні маніпуляції. Перш, ніж приступити до такого роду занять, необхідно пройти консультацію фітнес-тренера. Він допоможе підібрати оптимальні види вправ, з урахуванням ваших можливостей.

Новачкам на замітку: виконувати вправи Street Workout необхідно уважно і чітко. Суть їх не в кількості, а в якості. Активна позиція в спорті і тяга до здорового способу життя послужить поштовхом до нових звершень.

Чи потрібна програма тренувань в домашніх умовах?

Звичайно, потрібна. Залежно від результату, до якого ви прагнете, визначте для себе програму занять спортом. Якщо ви не знаєте з чого вам почати, зверніться з хвилюючими питаннями до відео-інструктора або тренера.

Спорт не підвладний безвільному людині. Щоб розвинути в собі невід'ємне бажання займатися спортом, забезпечте наступні моменти:

обладнайте вдома куточок для ведення тренувань;
встановіть графік тренувань;
як додатковий аксесуар включите улюблену музику, яка підвищить настрій;
влаштовуйте інтервали між тренуваннями
Створивши має обстановку навколо себе, фізичні навантаження не будуть здаватися такими виснажливими і незабаром ви відчуєте азарт.

Для особистого прогресу, вам необхідно освоїти техніку правильного виконання вправ, інакше зусилля будуть витрачені даремно.

За допомогою програми тренувань ви отримаєте такі привілеї:

позбудетеся від зайвої ваги і поганого настрою;
зробите тіло більш струнким і підтягнутим;
зміцните всі групи м'язів;
розвиваєте витривалість, пластичність, силу, координацію
У підсумку, системний підхід і бажання допоможуть вам полюбити себе і не здаватися в спорті при першій невдалій спробі.

Через якийсь час (в середньому) видно результат при домашніх тренуваннях?

Тренувальні домашні програми несуть в собі достатню кількість вправ. Однак, посилена домашня тренування не принесе очікуваного ефекту, якщо ви не звертаєте увагу на свій раціон. Спорт в комбінації з правильним харчуванням дозволяє спалити зайві калорії і досягти ваших намірів.

Який буде результат і коли його чекати? Це залежить від наступних факторів:

визначення мети;
мотивація;
наявність програми тренування або тренера-консультанта;
наявність / відсутність попередньої фізпідготовки;
наявність арсеналу спортивного обладнання;
правильний темп виконання вправ;
регулярність тренувань;
збалансоване харчування;
стан здоров'я;
вміння слухати своє тіло;
комбінація декількох методів вправ;
своєчасний відпочинок
Долаючи лінь і виправдання, вправи стануть працювати на вас, а не навпаки. Контролюючи себе і свої можливості, ви не перестанете любити спорт.

Визначте для себе, наскільки ви "лежень" по своїй натурі. Результат підкаже, як швидко ви наберете форму "давньогрецького бога".

Проводячи багато часу в лежачому / сидячому положенні, блискавичного росту м'язів чекати не варто.

Отже, дотримання регулярності, позитивний настрій, завзятість - це основні важелі, які допоможуть сконцентруватися людині на роботі над собою. За допомогою спорту турбота про своє здоров'я перетвориться в стиль життя. Самовіддача активного способу життя доведе вас до тріумфального фінішу.

Висновки

Тренуючись, ми формуємо своє тіло ближче до ідеалу, стаємо кращими, незважаючи на відсутність чемпіонського звання. Спорт не повинен займати останнє місце в житті людей, так як він робить їх більш щасливими.

"Щастя - це стан душі, але йому необхідні тренування. Присвятіть хоча б 5 хвилин в день, щоб посміхатися. Просто посміхатися. І через якийсь час посмішка стане справжньою ", - Берк Райан (ірландський футболіст National League club Yeovil Town)

Будь-яке тренування - це безкоштовні ліки від зневіри і недуги безсилля. Дисципліна - це головний критерій початкового і всіх наступних етапів роботи над собою і своїм тілом. Дайте собі час і спорт поступово перетвориться в вашу звичку. Щоб вичавити максимум на workout, грамотно плануйте розклад спортивних вправ; дотримуйтеся помірності і пам'ятайте про підзарядку організму білковою їжею. Завдяки спорту люди стануть більш витривалими, упевненими і з легкістю зможуть подолати життєві труднощі. Коли відчуваємо себе привабливими, ми відкриті для позитивних емоцій. А кому не захочеться знаходиться поруч з людиною, що випромінює щастя і внутрішнє тепло?

Автор статті Журналіст Телостроітельного Заводу
Михалик Марина

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.