Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 21 жовтня 2020, 15:08
4810
9

Італійські ЗМІ: «Пірло проти Луческу — учень перевершив вчителя»

Sport.ua представляє огляд італійської преси після поразки «Динамо» від «Ювентуса» в ЛЧ (0:2)

| Оновлено 21 жовтня 2020, 15:08
4810
9
Італійські ЗМІ: «Пірло проти Луческу — учень перевершив вчителя»
ФК Ювентус. Андреа Пірло

У вівторок, 20-го жовтня, київське «Динамо» вдома програло туринському «Ювентусу» (0:2) в поєдинку 1-го туру групового етапу Ліги чемпіонів. Італійські ЗМІ приділили чимало уваги матчу на НСК «Олімпійський».

«Мората у ролі Роналду: відмінний дубль дозволив «Ювентусу» обіграти киян», — говорить заголовок авторитетного видання La Gazzetta dello Sport.

«Пірло переміг Луческу, у якого колись був учнем. «Ювентус» в Києві обіграв «Динамо» з рахунком 2:0, дублем відзначився Альваро Мората. Туринська команда вдало розпочала свій шлях у Лізі чемпіонів, непогано зігравши в атаці. Нарешті з'явився на полі Пауло Дибала, а К'єлліні був змушений рано попросити заміну через м'язову травму. І все це на очах у 15-ти тисяч глядачів, розкиданих по 70-тисячному НСК «Олімпійський».

Успіху «Ювентуса» сприяла і деяка сором'язливість жахливих (на папері) підопічних Луческу. Супряга був малопомітним, а Циганков надмірно обережним. Пірло залишився задоволеним своєю перемогою в Лізі чемпіонів», — підводить підсумки поєдинку La Gazzetta dello Sport.

«Супер Мората, дубль: «Ювентус» в Києві, Пірло обіграв маестро Луческу», — пише відоме видання Corriere dello Sport.

«Матч у Києві підтвердив: в «Ювентусі» знову є безжальний №9. Мората зробив дубль. Не дарма Пірло сказав, що іспанець «був центральним нападником, якого ми хотіли».

Луческу з самого початку випустив двох найталановитіших гравців — Владислава Супрягу у якості центрального нападника і Віктора Циганкова для його підтримки. Втім, «Динамо» не прагнуло підвищувати темп пресингу.

«Ювентусу» не вистачало злагодженості в атакувальних діях, адже три гравці атаки туринської команди в минулому сезоні грали в різних клубах. Але команда Пірло грає з великим бажанням. «Динамо» переважно відсиджувалося на своїй половині поля. Щенсни вступив в гру тільки після штрафного удару у виконанні Циганкова.

Другий тайм «Ювентус» почав зі швидкого голу Морати, який добив м'яч у ворота після сейва Бущана. Пізніше Луческу випустив на поле Жерсона Родрігеша, потім Попова і Вербича. Але сценарій гри так і не змінився.

«Динамо» збільшило натиск, тим самим відкривши вільні зони для «Ювентуса». Гості закрили питання на 84-й хвилині: ідеальний крос від Куадрадо знайшов голову Морати, який переграв Бущана. 2:0, три очки в кишені, і перша перемога Пірло в Лізі чемпіонів», — розповідає про матч Corriere dello Sport.

«Мората тягне «Ювентус» в Києві, Пірло перемагає в Лізі чемпіонів», — радіє Tuttosport.

«Як і в Серії А, в Лізі чемпіонів Пірло дебютував з перемоги. Андреа висловив повагу Мірчі Луческу, у якого тренувався ще в «Брешії» у віці шістнадцяти років. Пірло подякував наставнику довгими обіймами під час передматчевої розминки. Але далі кожен боровся сам за себе. Учень перевершив учителя, ефективно використавши наявні ресурси.

Луческу використовував компактну схему 4-1-4-1. Мората добив м'яч у ворота після удару Кулусевськи, з яким впорався Бущан. Таким чином, іспанський форвард зробив собі чудовий подарунок на 28-річчя, яке він відсвяткує 23-го жовтня. По суті, Мората може вже починати святкувати.

«Ювентус» впевнено контролював хід матчу. За 20 хвилин до фінального свистка «Динамо» Луческу зробило заміни і змінило розстановку, намагаючись розтрощити туринців. Але на 84-й хвилині «Ювентус» поставив крапку в матчі. Куадрадо ідеально навісив на Морату, і форвард оформив дубль», — пише Tuttosport.

Італійські ЗМІ дуже хвалять Морату за своєчасний дубль і відзначають успіхи Андреа Пірло на тренерському терені. «Динамо» італійська преса приділила куди менше уваги, левова частка якої дісталася головному тренеру киян і екс-наставнику Пірло Мірчі Луческу.

В матеріалі використані фото ФК «Ювентус»

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 29
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Comrade Me
А если поменяться командами кто кого бы превзошел?
Сравнение учителя с учеником ни о чем.
dd dent
Давайте командами махнемся и тренерами и тогда можно говорить что он превзошёл, а то что мотоцикл обогнал велосипед - превосходство сомнительное
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tsidyi
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Артур Смайл
Даже бездарный ученик может превзойти высококлассного учителя, имея в своём распоряжении игроков на две головыйвыше, чем у этого учителя
Поручик Ржевский
Кьеза и Куадрадо - это не фланги, а мечта.
Ну, и Мората - топ-форвард. Нам очень повезло, что Луис Энрике не привёз его в Киев неделей раньше...
Elblanko
Серйозно????? З таким підбором футболістів?
Alex323
Куди пропав Олежка і ...777.
Невже заблокували цей непотріб?
Тоді модераторам респект.